Panowe pilnie poszukuje dobrego elektryka samochodowego w Szczecinie lub okolicach ( wyłaczajac tego na ul.Spiskiej)
Printable View
Panowe pilnie poszukuje dobrego elektryka samochodowego w Szczecinie lub okolicach ( wyłaczajac tego na ul.Spiskiej)
Dzieki wielkie.Cale szczescie znalazłem tez cos blisko domu.Obejdzie sie bez lawety. Jakby nie dali rady to wtedy obadam Goleniow.
Witam. Kogo polecacie w Koszalinie do 2,4 JTDm ? Wymiana przegubów wewnętrznych, coś tam w zawieszeniu w pasku wieloklinowym i poduchy pod silnikiem . Pozdro
Czesc, prosze o polecenie jakiegos warsztatu w Szczecinie majacego jakiekolwiek pojecie o Alfach.
Najlepiej w o okolicach Pogodna / Gumieniec.
Dodam ze jest duzo do roboty i nie wiem czy oplaca mi sie w ogole za to zabierac, potrzebuje solidnej diagnozy:
Alfa 147 1.6 120KM / 217 tys. przebieg
Piszczenie / jeczenie w okolicach rozrzadu - rozrzad wymieniany ok. 15 tys. km temu, alternator 2 tys. km temu ( padl w trasie )
Piszczy przy nacisnieciu sprzegla, na zimnym silniku.
Auto na postoju nagrzewa sie do 90 stopni, w jezdzie temperatura spada do 80-kilku.
Wszystkie powyzsze problemy pojawily sie praktycznie jednoczesnie, miesiac po wymianie calego zawieszenia :(
Niestety, trafilem na stereotypowy egzemplarz, w ktorym zawsze jest cos do zrobienia.
Polyka olej, nie kopci na niebiesko oraz nie zostal zaobserwowany zaden wyciek. Silnik pracuje rowno.
Od wymiany, po przejechanu 6-7 tys. km - nie bylo oleju.
Check Engine - Zapala sie i gasnie po ok. 100km - komputer pokazuje 'blad mieszanki'
Pozdrawiam,
Witam, jest ktoś ze Szczecina kto by dał rade wgrać mi mape ecu(moją) do samochodu, vtech itp życzą sobie 350 zł a dwa lata temu koszt wynosił 150 zł. Dlatego pytam oczywiście nie za darmo. Czas to max 10 mint. Pacjent to Hyundai Santa fe. Już po temacie interfejs zamówiony.
Hej. Czy ktos korzystał z uslug Autoteam na Bronowickiej (Szczecin)?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Pytam, bo z polecanym na forum PEM i Mozga mam srednie doswiadczenia i w sumie sam nie wiem co myslec o tych warsztatach. Poza tym nie obraz sie kolego ale czy ten watek nie powstal aby wymieniac doswiadczenia dotyczace warsztatów w okolicy?
Ale ja się nie obrażam. Ja też jeździłem do tych polecanych na forum i co??? PEM - złe doświadczenia, mierzyn - baaardzo złe doświadczenia ten warsztat za tłumikami co miejsca mają w garażu, ital-car na tamie pomorzańskiej (wciskanie na siłę sprzętu OPTIMAL, ale nic poważnego tam nie robiłem, ale niesmak pozostaje) AUTO AKE - cały dzień robili gumy stabilizatora (11 godzin), ale ogólnie raczej na +, FURINI TEAM - bardzo dobry warsztat na mierzynie, chłopaki znają się na alfach, ale odległość warsztatu zniechęciła mnie do pokonywania pól szczecina w korkach, HARD WORKS - aktualnie od 2 lat zajmują się moją 147 i lekko nie mają:) dużo roboty mieli chłopaki i złego słowa nie powiem, znają się na alfach.
Nie no luzik kolego. Dzieki za rzeczową odpowiedź, sprobuje mierzyn daleko od domu co prawda ale blisko pracy albo ewentualnie ten Hard Works...
Z PEM to naprawde dziwna sytuacja(biorac pod uwage liczne rekomendacje) umowilem sie na serwis klimatyzacji, dezynfekcje, uzupełnienie czynnika w razie potrzeby i NAJBARDZIEJ zalezalo mi na tym aby naprawic panel bo fiksowaly przyciski sterowania nawiewami(prawdopodobnie trzeba przeczyscic panel w srodku ale nie chcialem sam grzebac). Z tego wszystkiego zrobili tylko dezynfekcje "bo nie bylo czasu". Czekalem tydzien na to, wzialem wolne z pracy, po czym odbieram auto nie naprawione. Fakt pachnialo ladnie, dokladnie identycznie jak kiedys odpalilem plaka za 5krotnie mniejsza sume...
Innym razem umowilem sie na sprawdzenie rozrzadu (prawdopodobnie lancuch do wymiany) i fakt powiedzieli ze lancuch rozciagniety, chociaz sam do tego doszedlem jak odczytalem bledy MESem.. Dziwne natomiast ze podobno nie oplaca sie tego robic na zamiennikach, ze nie daja wtedy gwarancji wiec tylko oryginaly. Ustalilismy, ze sprawdza czesci i podadza mi na nast. dzien ile to bedzie kosztowalo... nikt nie dzwonil, wiec 2 dni pozniej sam zadzwonilem i dowiedzialem sie ile to bedzie kosztowalo, pytam czy to cena za same czesci? Na to dowiaduje sie ze to czesci plus robocizna:) Mowie Ok, ale chyba nie oryginaly? No tak zamienniki, super a co w takim razie z gwarancja...
Jedyny temat z PEM z ktorego jestem zadowolony to wymiana klockow i tarcz. No ale tutaj chyba nie ma zadnej filozofii i pierwszy lepszy warsztat to zrobi...
Mozga.
Wymiana oleju i filtrow. Wlali mi olej do silnikow turbo (owszem Selenia, ale ja mam JTSa) pewnie nic sie przez to nie stalo ale za ta stawke to wydaje mi sie nie powinno miec miejsca..
Zapytalem o Auto team dlatego ze serwisowalem tam poprzednia Mazde i bylem zadowolony, ale jesli chodzi o rozrzad to wolalbym zlecic to warsztatowi ktory naprawia alfy na codzien...
Podjedz do chłopaków z Hard worksa, zapytaj co i jak. Jak będziesz w robocie na mierzynie, ogarnij chłopaków z furini team. Ja u jednych i 2 rozrząd robiłem...ale z racji już wykonanych operacji na mojej 147 postawie na HW. Lukasz A. z forum ogarnia tam te nasze włoszki, a sam byle czym nie śmiga:D
Niestety, sam znów wracam do szukania serwisów w Szczecinie. Popsuło się na maksa!
Najpierw chyba wrócę do Furini Team, kiedyś korzystałem, chyba nawet byłem jednym z pierwszych klientów, ale jak się wyprowadzili to stwierdziłem, że za daleko. Niestety coraz trudniej o rzeczową diagnozę i konkretną naprawę...
Gdyby ktos szukal dobrego lakiernika w ok. Szczecina to smialo moge polecic Lesława z Polic. Przerobilem juz kilka lakierni i ten jest naprawde solidny.
Wiesz co blacharka tez sie zajmuja, ja akurat nie robilem nic z blacharki tylko lakierowanie. Pracuja na lakierach standox i RM, w mazdzie idealnie dobrali mi srebrny metalik w alfie ciut gorzej ale tez bardzo dobrze. Sa dokladni, ceny powiedzialbym srednia polka ale to wg mnie akurat dobrze bo jak tanio to najczesciej lipa a drogo tk przeplacasz.
Wie ktoś gdzie w Szczecinie lub ewentualnie w okolicach zregenerują mi m32 za jakieś rozsądne pieniądze? Niestety do forumowego kolegi z Tych mam za daleko i raczej taka podróż mi się nie kalkuluje
Witam poszukuje speca od Blue and Me w Szczecinie lub okolicach. Żarło, żarło i zdechło. Odłączenie klemy, próba aktualki nie dały nic. Nie czyta z usb choć ładuje tel. Może znacie kogoś kto umie zdiagnozować problem.?
Witam
Poszukuję serwisu w Koszalinie , który podejmie się oględzin/naprawy/wymiany modułu multiair w Mito 1,4.
Autoryzowanego serwisu brak
Ktoś wie, gdzie w Szczecinie podejmą się wymiany wydechu w alfie 147? Tam gdzie znalazłam wydech oferują tylko sprzedaż, bez montażu
Szczecin/Mierzyn - na ulicy Weleckiej są dwa zakłady. Wygoglujesz na pewno.
Poza tym pomogą Ci też w Hard Works Garage na ul. Robotniczej. Mi tam wymieniali pół wydechu w 146 i jestem zadowolony.
PEM - spróbuj tam.
Hej, wiecie może co się stało z hard Works garage? Telefon wyłączony, na fb tez brak odpowiedzi.
Dalej można się do nich z alfą udać?
No fakt.Lokum zmieniliśmy.
Skodilak jest do jazdy na co dzień,bo szkoda mi ujeżdżać Alfinę,więc proszę mi tu nie insynuować :)
- - - Updated - - -
No fakt.Lokum zmieniliśmy.
Skodilak jest do jazdy na co dzień,bo szkoda mi ujeżdżać Alfinę,więc proszę mi tu nie insynuować :)
Które aso lepsze, mozga czy to na ustowie? Mam do wymiany błotnik, płatne z ubezpieczenia sprawcy.
Z lakierowaniem? Mozga takich rzeczy nie robi. Ja zawsze robiłem w Naprawy Pokolizyjne Leszek Jeziorny. Jak oddasz auto do Mozgi to pewnie i tak tam trafi :P
Ten Mozga faktycznie taki dobry? Już drugie auto po nim poprawiam.Nie chcę gościa hejtować,bo go nie znam,ale takie błędy to uczniowie popełniają albo gość się już wypalił w zawodzie.
Mozga nie robi tylko ma mechaników. W sensie robi tylko elektronikę. A najlepszy mechanik odszedł ponad rok temu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ano widzisz Dareczku,to by wiele tłumaczyło.
[MENTION=32510]Łukasz[/MENTION] A. Wysłalbys mi do was numer tel na warsztat?
Może ktoś z was ma numer do „starych/nowych” hard worksow ?
Panowie, jakiś polecany warsztat/garaż w Koszalinie, ewentualnie w okolicy, który ogarnie rozrząd w giullicie 1750 TBI ?
Pytanie o klimatyzację...Moja się kończy. Polecicie jakiś godny warsztat w Szczecinie , Stargardzie lub Łobez + 50km?
Zalezy mi na fachowości i kompleksowej obsłudze gdyż muszę wszystko zrobić...odgrzybianie itd .
Ostatni raz robiłem to 5 lat temu ;)
Proszę o namiary i kontakt ...a może zrobimy jakiś grupon?