z niecierpliwością czekam na rezultaty :D
Printable View
z niecierpliwością czekam na rezultaty :D
No to teraz już wszyscy czekamy z zapartym tchem...oby nikt się nie podusił :wink:
i co tam po niedzieli poszło coś do przodu z nawigacją - mam nadzieję, że tak dajcie znać
Jest juz postep bo udalo mi sie odpalic plyte w navi,tyle tylko ze nie kalibruje mapy :( pokazuje caly czas srodek mapy i tyle.
a odpalacie ją w polsce ?!, mi mape niemiec tez CHYBA odpalało na środku !! :!:
a da się mape zumowac, wybierac adres, przeglądac opcje, odpala język, itp itp itp ? czy tylko jest nieruchomy obraz?
Nie poddawaj się .Cytat:
Napisał sQun49
http://pl.youtube.com/watch?v=2i8K0cw9FXY
Jestem za cienki w elektronice żeby sobie z tym poradzić ale na pewno udało Ci się w...ić parę osób. Ja już do navi podchodzę z dużym dystansem - mogę Ci nawet sprzedać moj zestaw VDO :mrgreen: . Zaczynam sezon więc wolnego czasu będzie jak na lekarstwo aby cokolwiek pokombinować przy aucie. Pozostaje CB i uprzejmość mobilków :D
Ja bym na twoim miejscu wstrzymał się z tą sprzedażą bo jeśli ktoś kupi nasz patent i udostępni na forum to koszt przejściówki będzie mniejszy ponieważ bez wtyczek i roboty to tylko 100 zł sama wtyczka mitsumi kosztuje w sklepie 200 zł za robotę 50 zł , jak sobie sam zrobisz to masz za 100 zł przejściówkę plus cena vdo ze 250 zł tj (pilot, kabel,czytnik) .Cytat:
Napisał sQun49
Jeszcze jedno te 600 zł za opis jest na sprzęt aby zrobić pełną obsługę navi VDO daytona z przycisków ICS .
Zgodnie z moimi wcześniejszymi słowami i Twoją deklaracją jestem gotów odsprzedać Ci moje urządzenie.
tutaj cyt. "Co do vdo to bez problemu odkupię od ciebie żebyś nie był stratny chociaż jest mi nie potrzebna i nie będziesz się tak irytował że zainwestowałeś parę złoty i nic z tego nie masz . " Dla jasności kosztowała 400 złoty - mogę Ci nawet podać link z allegro...
Nie wierzę w to że uda się zebrać 600plnów dla was na ten schemat... To co trzeba będzie jeszcze dokupić skoro ma to kosztować 100plnów???
Jestem ciekaw za ile będziecie sprzedawać (o ile się to uda ) schematy sterowania za pomocą przycisków ICSa oraz co do tego będzie potrzebne skoro ma kosztować 600 złotych :D
henekl, fajnie ze filmik pokazałeś, ale moze pomógł bys koledze sQun49, było by dla wszystkich prosciej co ? ...
henekl Ty to jesteś jednak ograniczony człowieczek tylko wkurwiasz tu wszystkich... możecie banowac :)
Mogę odkupić twojego vdo Daytona tylko nie wiem czego muszę przepłacać przecież bez problemu na allegro kupię za 250 zł więc po co płacić 400 zł , tyle to ja biorę za całą nawigację z montażem do samochodu i mapą polski .Cytat:
Napisał sQun49
Więc uważam że przepłaciłeś , ale jest gościu na forum który sprzedaje nawigacje vdo po 500 , a mapy po 600 zł może odkupi od ciebie za 400zł i jeszcze zarobi 100 zł .
Jak pisałem wcześniej nie będę odpowiadał na jego dokuczliwe uwagi jak napisałem wcześniej
Ja też w to nie wierzę że posiadacze alfy 166 złożą się na ten schemat to jest już oczywiste .
Co do kosztów to pisałem ale powtórzę czytnik 250zł + przejściówka 350 zł kompletna z wtyczkami = 600 zł jeśli przejściówka bez wtyczek to 100 zł +czytnik 250 zł = 350 zł
A co do obsługi navi za pomocą przycisków to nie będę nic sprzedawał ponieważ i tak tego nie kupi tylko będzie filmik jak działa .
To zamontuj to u mnie w aucie....Cytat:
Napisał henekl
Zapłaciłem 400pln ponieważ jest to kompletny zestaw łącznie z wyświetlaczem i naprawdę nie dbam o to czy przepłaciłem czy nie - po prostu miał być i jest. Napisałeś że możesz to ode mnie odkupić więc oferuję sprzedaż....
O co chodzi z tymi wtyczkami do przejściówek? Jakimi wtyczkami, ile ich jest i dlaczego takie drogie? :D Po co piszesz że masz przejściówki jak ich nie sprzedasz bo pewnie nawet nie zostały wyprodukowane?
Witam melek_italia jak tam z tą płytką udało się tą mapkę ruszyć czy bez zmian. Pewnie nie masz znów dostepu do AR 166, ale mam nadzieję że się nie poddajesz. Powodzenia czekam z niecierpliwością.
Panowie nie kłóćcie się, nie ma sensu się obrażać bo do niczego to nie prowadzi.
O co chodzi z tymi wtyczkami do przejściówek? Jakimi wtyczkami, ile ich jest i dlaczego takie drogie? :D Po co piszesz że masz przejściówki jak ich nie sprzedasz bo pewnie nawet nie zostały wyprodukowane?
Jak byś czytał od początku to byś wiedział że potrzebne są dwie wtyczki do daytona i do wtyczki nawi do podłączenia koszt wtyczki mitsumi do vdo nowa kosztuje 200 zł też pisałem nawet zamieściłem stronę , kabel i układ do zdalnego sterowania 50 zł .
Już nie wiem jak mam to wytłumaczyć przecież pisałem nawet był chętny do zakupu po 50 zł ale nic z tego nie wyszło jeszcze jedno nikt o zdrowym rozumie nie będzie robił przejściówek z używanych części tylko z nowych kupiłem to co trzeba na zrobienie przejściówek ale część odsprzedałem po cenie hurtowej .
Pozdrawiam .
Z tego co jest opisane na forum to nie będzie tej płyty ponieważ w ten sposób nie można zrobić podmiany map , tylko programista może to wykonać to jest tak jak z polskim menu i lektorem , chyba że melek_italia wszystkiego nie opisuje i jest programistą lub ma kogoś kto to próbuje zrobić .Cytat:
Napisał tomek166
Nie mam zamiaru z nikim się kłócić wszystkie uszczypliwe komentarze pod moim adresem będą ignorowane .
Ja bym tak od razu nie wyrokował poczekajmy aż melek się podda wtedy powiemy że się nie daCytat:
Napisał henekl
W sobote znow testy,mamy w italii dlugi weekend wiec bede mial czas,auto tez.Nie dziala indeksowanie mapy,wgrywa sie i tylko mozna zoom,przesuwac,szukac sie nie da,nie wiem czy ma to zwiazek z tym ze jestem w italii,ale by wyskoczylo info ze jestem poza zasiegiem mapy ,a tak nie jest mapa "jezdzi" razem z autem.Nie umiem jej wykalibrowac bo nie ma do tego narzedzi.Podstawilem tylko na zywca mape o identycznej strukturze mapy z innego systemu,zapewne pies pogrzebany lezy w plikach konfigurujacych urzadzenia,ale do tego dojde,mam juz wiecej danych.Jak sie nie uda udostepnie wszystkie dane by moze ktos sprubowal.
Trzymamy kciuki... :wink: A gwiazdka tuż tuż... :mrgreen:
melek_italia świetnie, że próbujesz jak się nie uda to trudno, ale póki co to liczymy że się uda. A jak napisał b-ski gwiazdka blisko "więc cuda się zdarzają
a mikołajki jeszcze bliżej:D
Witam
Kolego melek_italia wypaliłem sobie płytkę do której klika postów wcześniej padałeś linki na RS, Mapa odpaliła się od razu świetnie działa, wyszykuje rożne miejscowości, tylko jest mały problem, że jest to mapa Beneluksu do opla o nr CD_6001. ( miejscowości te oczywiście w europie, a nie w polsce gdzie polska jest jak zwykle biała plama)
Edytowałem też tą mapę na komputerze i nie widzę w niej żadnych zmian. Co jest grane ???
odpaliłes w alfie mape od opla ? WTF?
Jeśli jest to oplowska płytka to może ruszyła by mapa Polski dedykowana dla opla, o ile wogóle takowa istnieje, co... :?: ;//
nie wiem czy kogos to dalej obchodzi, bo ja sie uparłem jak osioł.
mapa do alfy jest do kupienia, za 250euro.
http://www.navicd24.de/shop/catalog/...roducts_id/880
Europa Paket Alfa 166 G3 2008 / 2009
[LG3EU0809] 249.99EUR
inkl.MwSt zzgl.Versand
NEU! Version 2008 / 2009
Von Schweden bis Spanien, von Irland bis Österreich umfassen die 25 europäischen Staaten mehr als 10 Millionen Quadratkilometer.
Das Straßensystem, das die europäischen Länder verbindet, ändert sich laufend. Präzises Kartenmaterial ist daher für jeden Fahrer ein absolutes Muss.
Die neue Ausgabe des digitalen Kartenmaterials von NAVTEQ deckt mit deutlich lesbaren und präzisen Karten über 9,5 Millionen Kilometer und Hunderttausende POI von Golfplätzen bis zu Theaterhäusern und von Hotels bis zu Parkhäusern ab. Diese Sammlung mit allen aktuellen Ausgaben des digitalen Kartenmaterials von NAVTEQ ist der perfekte Reisebegleiter.
ABDECKUNG:
Andorra (AND), Belgien (B), Dänemark (DK), Deutschland (D), Estland (EST), Finnland (FIN), Frankreich (F), Gibraltar (GBZ), Griechenland (GR), Irland (IRL), Italien (I), Kroatien (HR), Liechtenstein (FL), Litauen (LT), Letland (LV), Luxemburg (L), Monaco (MC), Niederlande (NL), Norwegen (N), Österreich (A), Polen (PL), Portugal (P), San Marino (RSM), Schweden (S), Schweiz (CH), Slowakische Republik (SK), Slovenien (SLO), Spanien (E), Tschechische Republik (CZ), Ungarn (H) und Vatikanstadt (V)
ALE tylko do samochodów z G3 czyli <2001r.
... Ja się załapałem.
Nie moge znalesc jej nigdzie, tylko w sklepie www.navicd24.de
widocznie w naviteq uważają ze Polen nie leży w Europen ...
** Tylko większe miasta i drogi łączące ....... Do dupy z taką robotą.
Kayrol Jesteś w błędzie co do navteq ponieważ robią najdokładniejsze mapy polski z pokryciem 99,9% , a inni producenci około 80% pokrycia polski .Cytat:
Napisał Kayrol
Jedynie czego nie robią to map polski do systemu siemens takiego jak w alfach 166 i lanciach .
Tej mapy i tak nikt by nie kupił chyba że producent udostępni ją za darmo na forum .
Mapy oplowskie NCDR chodzą w Alfie 166 i w Lanci Lybra, tylko oni maja ten sam problem co my bo nie ma mapy polski.
A może w końcu doczekaliśmy się mapy polski lub jest to błąd w opisie tego zestawu map za 250 euro
jak ta mapka z opelka Polska to tylkozarys czy coś więcej. I małe pytanko praca jakoś ruszyła do przodu :D
gpo, no niestety mam ncdr które nie chodzą, choćby płyty wypalane na Emtec-ach nie mogą wystartować, Emtec - podaje że cd jest upside down, na innych że cd error.
NCdx - zawsze podają errory. Udało mi się coś czasem zrobić na verbatimach co chodziło, ale walka nawet jest na G3. Nie wiem - czasem chodzą czasem nie.
Mikellino Jeżeli ci te płyty nie chodzą, to znaczy że są źle wypalone.
Ja po wielu próbach wypalam na białych płytach verbatim tych do drukowania, a robię to nie żadnym Nerem itp. tylko gołym XP-kiem (jeżeli mam obraz dysku to montuje go deamonem a potem porostu kopiuj wklej na czysty krążek i nagrywam a we właściwościach napędu ustawiam x1) płyta tak wypalona nigdy nie miała problemu z wczytaniem się. natomiast wszelkie inne sposoby wyglądały podobnie jak u ciebie.
Henekl tak się składa że czytam bardzo uważnie w dodatku ze zrozumieniem... Co z naszym dilem - już nie chcesz odkupić ode mnie tego zestawu? :D
ja kupie, jak mi powiesz jak go podłaczyc ^^
BTW , co jest z tym navi wkońcu, temat umarł.
Witam.Niestety nie zdolalem wykonac kalibracji.Mape i materialy wrzuce na server i podam tu na forum,moze ktos pociagnie project :)
Ale i tak wielkie brawa za poświęcony czas i zużyte nośniki :lol:
Gdybym wiedział jak ją podłączyć to na pewno dowiedzielibyście się o tym pierwsi...
Dzięki że próbowałeś i poświęciłeś swój czas trzymaj się cześć-chyba zostanie kupic sobie navi trudno
No i koniec z płytą tak jak pisałem tego się nie da zrobić metodą na żywca .Cytat:
Napisał alfasound_mania
Myślałem że to będzie zmiana oprogramowania na płycie .
No i napewno jesteś zadowolonyCytat:
Napisał henekl
Pozdrawiam autora........(o boże ;// )Cytat:
Napisał henekl