To prawda ... ale ja pod tym względem nie jestem normalny :)
Printable View
To prawda ... ale ja pod tym względem nie jestem normalny :)
Schodząc trochę na ziemię, jeżeli chodzi o mnie to bardzo poważnie myślę już o Citroenie C5 w wersji Exclusive, z roczników 2008+. Może za jakieś 0,5 - 1 rok.
A ja A7 3.0 313KM :) Za jakiś rok.
zdrajcy;).Jeszcze cytryne rozumiem-tez mi sie podobaja ale pancervagon;)??
No proszę Cię, a7 jest piękne :P
Ja mimo 19 wiosen na karku jakoś skłaniam się ku większym sedanom, lepiej się w nich czuje.
- - - Updated - - -
Ja mimo 19 wiosen na karku jakoś skłaniam się ku większym sedanom, lepiej się w nich czuje.
Czy ja wiem, zwykle starsi ludzie wymagają od auta komfortu, a sportowe auta żadko kiedy go gwarantują.
No to masz w domu komfortowe wozidło ale i sportowe auto dla przyjemnosci. I wszystko gra. Mój wujo tak ma, facet ma 65 lat i w garażu toyote avensis kombi a przed domem stoi ford cougar. I daje radę. Nie ma reguł.
ja juz znalazlem swoja alternatywę….W sumie szybciej niz zakaladalem. Dzis odbieram swoją nową "kochankę", a bedzie nia piękne czarne BMW 335i hardtop cabrio w sportowym M pakiecie i automacie z manetkmi przy kierownicy, navi idrive, itp.
Na nowa troche szkoda az tyle kasy no i musialbym jeszcze sporo czekac, przeklakulowalem i stwierdzilem ze uzywana ale sprawdzona, nie od handlarza tylko tez pasjonata da mi tez duzo frajdy, tym bardziej ze po swojej 9tce to wybredny sie zrobilem.
Z tylu co ciekawe moga komfortowo podrozowac dorosli pasazerowie, przetestowane, bo jest sporo miejsca na nogi.
z dalszych plusow to nie trzeba bedzie znowu robic ringow :)
Podwojnie fabr. doladowany benzynowy 3 litrowy R6, przy sportowym fabr wydechu wersji M brzmi oblednie (szczegolnie przy otwartym dachu), seryjna moc 306 km i 450 nm potwierdzona na hamowni (ktora w prosty sposob programem podciagne do 360 / 500 ale to spokojnie, najpierw bede musial ogarnac fabryke i naped na tyl…:)
V max bez ogranicznika ponoc wyciaga 270 (tarcze nawiercane, ceramiczne klocki, sportowe zawieszenie), 0-100 osiaga po 5 sek z groszami
A najlepsze w tym jest to ze ten samochod wyglada naprawde niepozornie, demon i banan pojawiajś się jak sie doda mocniej gazu - jak sie nim jedzie normalnie nawet sensownie pali, dzis w trasie zreszta bede wiedzial co i jak :)))
Mozna posłuchac jak brzmi ten silnik tu:
http://www.youtube.com/watch?v=TaYu4rM6y_4
Gratulacje Marcin, to już coś konkretnego pod maską :)
Wrzucaj foty bestii !
fajna, co prawda siedziałem jedynie w czerwonej 2.8 i z tego co widziałem dawal rade wiec mysle ze 3.5 daje rade tym bardziej :P Rozumiem ze z premium selection ?
Ogolnie wszystko co niefajne w tym aucie to cena :P Przy tym nawet wszystkomajaca alfa na wypasie i tak wygląda tanio ;)
szewi będziesz śmigać jak boguś :)
jaki boguś? :) Powiem krotko Buma (Bawarka, slyszalem juz rozne okreslenia ;) kocha przyśpieszać i nie sadzilem ze mi tyle frajdy sprawi taka glupia przejazdzka, w zasadzie mam ochote wymyslac sobie jakies trasy, byle tylko sie nia przejechac (dawno tak nie mialem…:)…Automat to jest to szczegolnie w trybie sport i manetki przy kierownicy. A teraz mniej fajna sprawa, spalanie ma sie nijak do tych o ktorych pisza (tj spalaniu 10 czy 12 litrów to mrzonki). Wczoraj w trasie spalanie 15,7fakt nie oszczedzalem jej…;) ale prowadzenie, radość, dzwiek silnika, wkrecanie na obroty, radio niepotrzebne :)
Rozkladanie i skladanie dachu to jest dopiero transformers… :)
EDIT. rozwazalem tez maserati QP - to swietne auta fakt, też byłem zakochany, ale powiem tak, wg mnie tylko jakies w miare swieże GT lub nowsze Ghibli (tylko za tą kasę ile kkosztuje Ghibli dostaniecie 2-3 auta które dadzą Wam co najmniej podobny fun:)
Quattroporte - szczególnie te starsze to straszne kapcie niestety się robią po tych kilku latach (w srodku czułem się jak w alfie 166 bez urazy dla tego wspaniałego wozu, wg mnie nawet wnętrze 166tki przebija QP).
Po ogledzinach bardzo szybko się wyleczyłem z maserati.
Szewi to kiedy sie zaprzentujesz w nowym nabytku? Chetnie bym sie przejechal z Toba tym cackiem :)
Sent from my iPhone
Damn... Zabrzmialem jak typowa blacha ;)
Sent from my iPhone
zeby nie kontynuować juz OT - jak sie nadarzy jakiś spot, nie wiem pod narodowym, czy gdzie to sie teraz odbywa...
U mnie jeszcze ciężko powiedzieć ponieważ "zwycięzca" nie jest jeszcze wyłoniony spośród 3 modeli:
1) X5 E70 3.0d
2) X6 3.5d
3) 5 F10 3.0d
X6 jest autem czteroosobowy. I w życiu bym nie zrezygnował z 159 na rzecz X6 z jakimkolwiek ono silnikiem by nie było:-) no chyba ze jesteś singlem albo nie planujesz potomstwa;-) w tej konkurencji (rodzinnej) 159 wcale źle nie wygląda;-)
Pozdrawiam
Fakt X6 stockowo jest sprzedawane jako 4 osobowe auto. Jednakże w opcji jest kanapa łączona. Są też ogłoszenia X6 z kanapą łączoną. Poza tym z tyłu jest przecież miejsce na dwie osoby, więc wystarczająco. IMO na singla to X6 jest chyba za duże prawda? E90 już by wystarczyło.
X6 potwornie brzydkie auto za niebotyczne piniadze;) Jedyna opcja jak dla mnie z aut terenowch to tylko Range Rover Vouge. Wiem wiem x6 to nie terenowe auto;)
u mnie nastepna 166 tylko po FL i 3.2 :)
Ja sobie nie wyobrażam zmiany marki, więc jeśli w końcu się pojawi, to przerzucę się na Giulię :) Na razie kilka lat mogę się cieszyć 159 - dopiero kupiłam w tym roku.
Ja zmienilem 166 na Volvo S80 T6 Biturbo 280 kucy:) Na razie nie zaluje.
Temat brzmi "co planujecie kupić po alfie 159" ekhm... ? Prawda ?
No i? Rozumiem ze nie moge sie wypowiedziec bo mialem 166;)
kurde szewi a gdzie jakas zaloba??;p
W dzisiejszej gazecie Motor nowe koncepty (pewnie już wcześniej widziane), wspomnianej Giulii
Chyba wam slonce w tej Polsce ostro grzeje co?
O znaleźli się mądrzy np. taki mariuszoles lub misiu7911.... Tak załóżmy wątki "Co kupisz po..." dla każdego modelu. Weźcie się puknijcie w... Jak już tak chcecie tak bardzo ten temat to powinien być on w dziale 159 a nie na ogólnym. Więc się tutaj nie wymądrzajcie, że ktoś nie na temat pisze. IMO moderator powinien zmienić nazwę tematu na "Co planujesz kupić po Alfie" albo przenieść ten do odpowiedniego działu. Jakie to ma znaczenie czy ktoś ma 145/6, 164, 166, starego GTV, GTV6 itd.? To jest Alfa! Nie wiem, może macie Panowie jakieś kompleksy i chcecie "pokazać się". Co użytkownicy starszych modeli są gorsi? Więcej rozumu.
No to brawo dla moderatora ;)
Pojdzmy dalej, wszystkie osoby ktore zmienily swoje alfy na inna marke nie powinny sie juz wiecej wypowiadac na forum. Banicja dla nich na czele ze mna i blokada na IP na rok. Ogarnijcie sie, zmieniacie alfe" Alfaholicy" a psioczycie na mnie ze mialem 166 a nie 159;) No trzymajcie mnie bo padne ze smiechu.
Nie obruszaj się tak. Widzę, że poczułeś się bardzo dotknięty moimi uwagami i nazbyt emocjonalnie to traktujesz, a nie dostrzegasz w czym jest rzecz :) Temat brzmi "co planujecie kupić po Alfie 159". Był wcześniej w dziale 159/Brera. Teraz jest tutaj, lecz jego nazwa pozostała taka sama. Nikt Ci nie chce blokować IP, wyganiać z forum, ani przeklinać. Nie wydaje Ci się, że trochę przesadzasz ?