185 i odcięcie elektroniczne bo według obrotomierza brakowało jeszcze trochę.
Printable View
185 i odcięcie elektroniczne bo według obrotomierza brakowało jeszcze trochę.
ja 190 przy normalnym wyprzedzaniiu ale to była dopiero zmiana z 4 na 5 albo nawet nie :D
Zamkniety licznik, gps'u nie bylo a czulem ze auto jeszcze ciagnie
To ja napiszę tak, 155 2.0 16V TS 180km/h dotyka bez najmniejszego problemu.
To ja wom powiem żę moja Zdzira , pociągła 175km/h i koniec :( ( suneła tak z 10 min - ale nie miałem sercą ja tak przeciązać )
Ale prekdośc max to 180 wg katalogu więc na 300 tys km chyba całkiem nieźle :)
205 GPSowo i licznikowo. Autobahna u naszych zachodnich sąsiadów oczywiście.
Śpieszyło mi się odebrać znajomą z Brukseli, która utknęła na lotnisku przez te całe pyły wulkaniczne ;)
Producent podaje v max 210, nie jestem pewien ale pojechałaby szybciej pewnie.
ja na maksa ani 166 TB i Q4 nie jechałem ale obie już ponad 200km/h pognałem. A 155 2.0 8V 230km/h udało mi się wyciś to bardzo mnie zdziwiło:)
225 km/h przebieg 250tyś
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/10/139.jpg
Moja kiedys wozila mnie 245km/h, ostatnio cos oslabla i 235 max. ale pracuje juz nad tym by znowu kulala tyle co kiedys albo i lepiej ;)
phi, słabiutkie te wasze alfinki...anemiczne jakieś.;)
Moja pociągnęła 3500/miesiąc.oczywiście w złotówkach :)
Ale jak w ciągu najbliższych dwóch lat pociągnie choć troszkę to się zdziwię. No chyba z salonu w lepszym stanie nie wyjeżdża.
a tak poważnie to 190, pewnie mogła by więcej. Mam nadzieję.
Ja moją rozhulałem do 200 km/h, a czułem że jeszcze ma chęć jechać szybciej.
Autobahn do Lipska, ~232 licznikowo, GPS - 226.
1,8TS na podtlenku LPG trasa Krakow - Szarow poszla ok 208 (na 210 wskazowka juz nie chciala sie przesunac). kola 205/55/15
Nie kuście młodego kierowcy... :P
180... i dalej się bałem ;)
Moja hmmmm a kto to wie ;] Zdecydowanie za dużo jak na nasze drogi ;] Przy 240km/h licznikowych dałem sobie spokój, bo nawet nie myślała dostać zadyszki i gnała jak głupia coraz szybciej, jednak jeszcze mi życie miłe ...
AR 156 2.4 JTD, 175HP chip na 200HP. Zamklem licznik na 240 km/h.
Ciekawostka: Zauwazylem ze po przekroczeniu 200 km/h samochod staje sie bardziej wrazliwy na boczne podmuchy wiatru.
Szkoda ze w naszym kraju nie ma warunkow do szybkiej jazdy. :(
ja moja 156 1,6TS jechałem 180km/h ale spokojnie miała jeszcze zapas tyle ze dobrej drogi zabrakło i żona troche spanikowała
zależy co mnie holuje:P bo za S55 AMG to i 320 pójdzie:P
U mnie ponad 210 km/h a tu dwa filmiki, ukazująca jak to się w ogóle zbiera :-)
1. 80-180 km/h - http://www.youtube.com/watch?v=hEJ0hSQQOv4
2. 40-150 km/h - http://www.youtube.com/watch?v=nBXxEu03atQ
Oooo, dobry temat po powrocie z 5700-kilometrowej wyprawy do Milano przez Niemcy, Szwajcarię i Francję :)
Ja max wg. GPS jechałem 189 km/h (na licznik nie patrzyłem), ale mam jakąś nieszczelność w wydechu i chyba przez to się gorzej zbiera, bo powyżej 170 kmh już się ciężko Bella bujała, ale utrzymanie prędkości 175 kmh na odcinku ponad 100km (na Autobanie oczywiście) nie stanowiło problemu... Ile za to w czasie takiej jazdy wychlała, to jej :P Jeszcze nie robiłem podsumowania wyjazdu, bo strach liczyć... wiem, tylko, że po powrocie mam wyczyszczony porftel, kartę do maks zadłużoną i puste konto :D Raz miałem tylko stresa na autobanie z Kassel do Stuttgartu po serii ostrych wzniesień, jak juz nabrałem prędkości "przelotowej", to nagle patrzę, a tu rezerwa... Ale na stacji weszło chyba jeszcze 53 litry, więc był zapas :P
Ale ja po to żyję żeby podróżować, co w Belli jest szczególnym przeżyciem, tylko silnik o co najmniej 60 KM za słaby jak na autobany... :P
Trzeba myśleć przy zmianie autka kiedyś, za parę lat pewnie...
Nie Alfy ale napisze, co mi tam ;)
oczywiście wszystko jako pasażer
wszystko LICZNIKOWO
Mitsubishi space star 1.9 did 102KM 210km/h max. (z góry pojechał nawet 225km/h o.O)
Mazda 6 2.0 CD 136KM 230km/h (może by się jeszcze dało z +-5km/h)
Renault kangoo 1.5 dci 70KM 170km/h max.
Citroen Xantia 1.9TD 92KM 190km/h max.
Mazda 323f 1.5 90KM 195km/h (mooooze by jeszcze do 200 dobiła ale już ciężko ;))
Seat Toledo II 1.6 16v 105KM troszkę ponad 210km/h
Jak widać autostrady przez Czechy nie są złe :P
POZDRO
no niestety nasze slicznotki sa tak zrobione zeby szybko sie rozkrecały ale nie maja duzej predkosci maksymalnej! mi to nie przeszkadza bo u nas i tak niema gdzie "pojezdzic" :) ale zawsze mozna troche z nich wyciagnac... no walsnie jest jakies forum o tuningu silnika? ktos wogle podjał sie jakis radykalnych zmian w TS???
w czwartek troche przewietrzylem zawory w mojej belli. na autostradzie z piecioma osobami na pokladzie licznik pokazal 200lm/h a navi 194.
Licznikowo 195 km/h a navi pokazała 184, myśle że można było więcej ale po co ;) ?
1.6 boxer na lpg :)
260 z ogromnej przepaści - ale kurdę tylko raz :D:D
Trochę tu poczytasz: http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...na_obroty.html
jak będziesz mieć pytanie to pisz trochę się w temacie obracałem i trochę czytałem
Autostrada, 218km/h licznikowo - mam oponki na niskim profilu więc przekłamanie wskazań.
Po czipie wg GPS 232 na A4 przed Katowicami. Ale na zimówkach i odpuściłem bo nie słyszałem silnika tylko opony.
Ja dawno temu, swoim jeszcze wolnossącym 1.8 ts dobijałem w 2 osoby do odcinki piątego biegu. Szacuję, to na jakieś 220KM/h bo chyba takie są dane fabryczne.
w Niemczech wycisłem 210 km\h w Polsce doszłem jedynie do 195 km\h
Ja wczoraj miałem 210km/h licznikowego, GPS 204km/h i napewno nie był to kres możliwości.
2 osoby, A2, 215/45/17, fabryczny program 136KM, temp. 28*C
Obroty ok. 4100-4200.