Jest połączony z soczewką nitami. Trzeba je po prostu rozwiercić i połączyć tak samo soczewkę z nowym odbłyśnikiem. Nie chciało mu się widocznie.
Printable View
Jest połączony z soczewką nitami. Trzeba je po prostu rozwiercić i połączyć tak samo soczewkę z nowym odbłyśnikiem. Nie chciało mu się widocznie.
ok, tx
z tego co pamietam przynitowany jest, no i co z tego? jakiś problem rozwiercić czy zeszlifować nit wymienić a potem zanitować znowu? zmień mechanika skoro sobie z takimi rzeczami nie radzi.
witam
kupiłem lampę prawą, nie zobaczyłem i ma pęknięty dolny zaczask
może ktoś ma taką zamontowaną i
nie orientuję się czy będzie podczas jazdy stukać/ walić?
jaki zatrzask? masz na myśli uchwyt do przykrecenia do nadwozia? mozna kupic w aso/allegro dokrecany - wlasnie na takie przypadki lampy maja przygotowane otworki na wkrety do ich montazu
ten dolny uchwyt, jaki dokręcany można kupić? to jest cała ramka z plastikuZałącznik 225077
podobno tak, gdzieś kiedyś tu na forum ktoś wrzucał chyba linki do allegro czy numery części. niby się odcina ułamany uchwyt i przykręca na 2 wkrętach nowy.
Ale... Twój uchwyt wygląda całkiem nienajgorzej, tylko jest urwany fragmencik oczka na śrubę. Ja bym to założył najwyżej z jakąś większą podkładką tak jak jest, na pewno będzie dobrze trzymać.
to dzięki za pozytywną informacje :)
Nieprawda
Można dokupić tylko te górne którymi się mocuje/przykręca lampę do pasa przedniego (widać je po otwarciu maski) Mają one nr 50501080 i 50501079
A tego dolnego nie ma w ASO i nigdy nie było
Jeśli twierdzisz, że można go dokupić , to proszę podaj numer części
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
A swoją drogą. Ktoś może powiedzieć jak udało mu się rozkleić ten przedni reflektor??? Może jakieś fotki lub wskazówki jak rozbierać/rozklejać???
kto wie, moze dolnych nie ma, choc sama lampa jak ogladalem to miala tez miejsca montazowe z dolu. w kazdym razie dolnego nie widac to juz w ogole latwo cokolwiek dorobic gdyby sie ulamal.
co do rozklejania, to szukaj info w watkach gdzie dokladali dzienne angel eyes, bylo dosc duzo na temat napisane. nie pamietam czy na forum 159 czy w zrob to sam, pogoogluj
Oficjalna sieć dystrybucji nie ma w ofercie takich mocowań. Ale lampa ma otwory montażowe takie same, jak do górnych. Więc zastępcze mocowania były przewidziane ale być może nie weszły do produkcji albo nie ma ich w sprzedaży z jakiegoś powodu.
Co można zrobić, żeby xenony świeciły lepiej? Ostatnio zauważyłem, że jadące za mną doblo lepiej oświetla drogę przede mną, niż moje xenony...
Czyszczenie soczewki? Wymiana? Polerowanie kloszy?
Regeneracja odblasków w soczewkach.
Chyba mam takie po regeneracji. Musiałbym sprawdzić jak coś to pisz PW.
Heja, jest gdzieś taki temat w stylu "zrób to sam" ? ze zdjeciami itp? pozdro
Jestem po akcji wymiany odbłyśników i czyszczeniu soczewek oraz kloszy w ksenonach.
Porównanie starego odbłyśnika i nowo napylonego:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/06/564.jpg
Porównanie przed i po - ta sama ekspozycja, mniej więcej to samo miejsc auta i aparatu.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/06/565.jpg
jak oceniasz efekt po regeneracji odbłyśników? gra warta świeczki?
Chyba widać różnice na drugim zdjęciu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Różnica jest kolosalna:) Dobra robota:)
Z moich to już chrom odpadał jak je wyjąłem :>. Ale ja zainwestowałem od razu w bixenonowe soczewki, nawet taniej wyszły niż regeneracja (zapłaciłem jakieś 230zł z wysyłką za parę)
A co to za soczewki? Oryginalne to są właśnie bi-xenony.
U mnie soczewki po czyszczeniu wyglądają idealnie.
Panowie, krótka piłka. Jadą już do mnie regenerowane odbłyśniki. W weekend zabieram się za podmianę. Podpowiedzcie proszę w jakie nity się zaopatrzyć, żeby połączyć nowe odbłyśniki z soczewką.
Ja używałem 4,8 mm - szukaj jak najkrótszych.
kolego do zwykłych lamp też idą takie odbłyśniki? gdzie zamawiałeś stare do zwrotu?
Ja wyciągnąłem całą soczewkę z odbłyśnikiem i zawiozłem ją do Katowic - na następny dzień dostałem zrobione (wiadomo na podmianę) - podobno z jakiegoś jeszcze auta pasują do 159. Cena ~ 100/szt.
Wczoraj sukcesem zakończyłem operacje wymiany odbłyśników oraz czyszczenia lamp. Teraz jazda po zmroku to zupełnie inna rzeczywistość. Dla zobrazowania stanu moich lamp przed zabiegiem niech posłuży zdjęcie bardziej "dojechanego" odbłyśnika.
Przy okazji zaczynam myśleć nad przedłużeniem żywotności nowo założonych. Macie jakieś pomysły? Co lepsze światła dzienne, czy jakiś patent na nowe źródło światła w miejscu tradycyjnej żarówki np. led?
Załącznik 232616
A to miałeś zwykłe H7 zamontowane ??? Bo raczej po stanie tego odbłyśnika wygląda mi to na jakieś inne źródło typu 100% + lub HID xenon gdzie palniki wypalają wszystko .
W moich oryginalnych xenonach po 10 latach nie mam tak zniszczonego odbłyśnika
Z niecierpliwością czekam na Twoją relację.
Nie wiem co w tej belli jeździło wcześniej, bo mam ją od lipca, także jej przeszłość jest nie jest mi aż tak szczegółowo znana. Jak zabrałem się za regenerację to w lampach siedziały standardowe żarówki h7 chyba Nawry.
jestem po czyszczeniu lamp oraz odbłyśników (odbłyśnik tylko czyściłem nie był jeszcze bardzo wypalony, poprzedni właściciel widać coś już robił, ponieważ odbłyśniki były montowane na śruby a nie tak jak piszecie na nity stąd taki mój wniosek) i... powiem szczerze nie jestem jeszcze zadowolony z jakości świateł...
i teraz pytanie czy wymiana żarówek zrobi dużą różnice? czy w ogóle jest jeszcze sens wymieniać żarówki(może te co mam spełniają swoją funkcje i skupić się na czymś innym)? kiedy zdecydować się na zmianę żarówek w xenonach? jakie żarówki polecacie? jaką barwę światła, ilość K (mam na myśli wygodną i bezpieczną jazdę, "wygląd" świateł jest nie jest dla mnie priorytetem)?
może dla niektórych pytania będą trywilne, lecz jest to moje pierwsze autko z xenonami i chciałbym się doradzić kogoś kto ma z tym do czynienia :)
na koniec dodam, że światła mam prawidłowo ustawione :) po demontażu, czyszczeniu lamp byłem u diagnosty w celu upewnienia się, że wszystko prawidłowo świeci :)
Jeśli żarniki są stare to jak najbardziej warto je wymienić. W jakim stanie są klosze? Może przydałoby się je wyczyścić również od środka, spolerować z zewnątrz.
Odbłyśnika nie wolno myć ręcznie bo się ściera warstwa metaliczna. Co znaczy wg Ciebie dobry stan?
Masz tu foto co odnawiałem i porównaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/10/74.jpg
Nie muszę pisać co przed a co po.
Wydymione samsungiem.
Nie wiem mówiąc szczerze jak stare mogą być te żarniki. Autko mam niepełny rok... nie wiadomo kiedy wymieniał poprzedni właściciel. Może jest opcja sprawdzenia daty produkcji po numerze seryjnym czy coś w (sumie teraz o tym tak pomyślałem :) )? Z tego co pamiętam aktualnie mam Philipsy dokładnego modelu nie znam... Klosze z zewnątrz były "jedynie" glinkowane. W środku klosze wyczyściłem według rad, które wyczytałem w tym temacie.
Odbłyśnik jedynie delikatnie przetarłem ściereczką do okularów bez żadnej chemii (w sumie też według rad, które wyczytałem w tym temacie). Stan moich odbłyśników był taki jak na pierwszym zdjęciu, jedynym minusem były delikatne przepalenia w górnej części. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że wyczyszczenie nie da takiego efektu jak renowacja tego elementu ale mówiąc szczerze spodziewałem się czegoś więcej stad pytanie odnośnie palników, tym bardziej, że noce robią się coraz dłuższe.