Ktoś z Was testował klocki OMP? Jak wypadają w porównaniu do Ferrodo DSPerformance? Miałem DS w AR156 i wydawało mi się że zamiast ścierać klocki, to ścierała się tarcza... (Brembo lakierowana)
Printable View
Ktoś z Was testował klocki OMP? Jak wypadają w porównaniu do Ferrodo DSPerformance? Miałem DS w AR156 i wydawało mi się że zamiast ścierać klocki, to ścierała się tarcza... (Brembo lakierowana)
DS Performance to zdaje się klocki wyścigowe? ;)
Maja homologację drogowa.
DS Performance to nie są klocki wyscigowe...
Wyścigowe to np DS Endurance lub DS Uno...zależy jaki to "wyścig" :)
Miałem na myśli wiejski drift. W opisie gdzieś czytałem, że do właściwej pracy wymagają dogrzania. Wiec i bardziej wytrzymałych tarcz.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
To zle wyczytałeś. A wszystko jest na stronie ferodo.
Dołączam sie do pytania Jimmiego.
ja używałem OMP w Subaru Imprezie Turbo, teraz mam w Alfie 159.
Ponadto znajomi i klienci też testowali i są zadowoleni z tych klocków, koledzy z naszego forum już tez je kupowali...mogą się wypowiedzieć :)
Wg mnie są porównywalne do siebie, ale to moje odczucie.
pozdrawiam
Zauwazyłem na rynku tarcze hamulcowe niemieckiej firmy MEYLE - do tzw. małego Brembo 305x28
Zastanawiam się czy ktoś miał jakiś kontakt z tymi tarczami ?
http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-a...236032118.html
http://www.czescinr1.pl/meyle-dobre-bo-niemieckie/
Czym się różnią od np. TRW ? :)
W życiu nie słyszałem o tym producencie - co w sumie jest dziwne....
Czy wie ktos jak dokladnie sprawdzic jakie sa tarcze i klocki dla 159 1.9jtdm Ti 09/2008?
wiem ze przod tarcze to 330mm klocki pod system brembo, tyl 278mm system lucas, pewnosci jednak nie mam.
Mysle ze kupie caly komplet standardowy brembo.
dzieki
Czy orientujecie się w klockach i tarczach z brembo 4 tłoczkowego po lifice 2008? Chodzi mi o to czy tarcza i klocek z przed liftu pasuje po lifcie od roku 2008. W katalogoach sprawdzałem to serie produktów mają inne oznaczenia i sporą różnicę w cenie a klocki różnią się szerokością o uwaga: 131,6 mm / 131,8 mm. Róźnica w cenie 188zł /381zł (TEXTAR)
Witam,
Podczas silnego hamowania albo z dużych prędkości słychać dziwne buczenie i lekkie drganie na pedale.
Mechanik mówi, że tarcze są spękane a klocki mają 5mm.
Że zaleca wymianę tarcze + klocki. Odradza firmę TRW, poleca chińską RH. Że z nimi nie miał problemu a z TRW bardzo dużo.
Co możecie mi polecić?
A ceonowo? Komplet na przód tarcze plus klocki wycenił mi na 450 zł z HR.
Może polecicie jakąś stronę, żeby w miarę szybko zamówić komplet i mechanik by mi założył?
Patrzę na producentów których podałeś to na internecie ceny nie są straszne tylko nie wiem czy pasują dokładnie do mojego modelu.
Czeka mnie wymiana klockow i tarcz z przodu, pare miesiecy temu zmienialem tyl na Brembo+Ferodo FDB i to samo chcialem na przod, ale robiac ostatnio olej+filtry w autoital (Hallera) polecono mi by lepiej wziac Zimmermann, czy ktos ma i moze sie wypowiedziec jak wypadaja w stosunku do B+F?
Kolejna kwestia to zakup na allegro, znalazlem w/w zestaw http://allegro.pl/zimmermann-tarcze-...485019318.html nie jest czasem zbyt tani? Nie chcial bym sie naciac na jakas podrobke.
Lewian ma podpisaną umowę z Zimmermanen.
Od 2007 roku kupuje Zimmermanny w firmie Lewian. Polecam z czystym sumieniem i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Do tych tarczy polecam jednak coś z serii Ds, lub OMP. Fdb to zwykły klocek.
Domyślam się ze z "prawdziwymi" Brembo łączy je tylko nazwa ;-)
Tarcza jak tarcza, cudów tutaj nie będziesz miał, no chyba ze porównasz wiercone tarcze z gładkim. Ja bardziej nastawil się na poszukiwania lepszych klocków. Przy tej masie 159, dobry klocek to podstawa.
Wiec jak juz masz taki zestaw na tyle, to zostaw, na przód tez może być Brembo lub Zimmer, ale szukaj lepszych klocków. Gwarantuje że poczujesz różnicę;-)
Miesiac temu zalozylem tarcze Zimmeremana Standard CoatZ + klocek Zimmereman.
Nie czuje zadnej roznicy wobec serii.
Bo to zamiennik oem. Tak miało byc.
Dokładnie. Różnice poczujesz zakładając inny klocek.
Dzieki za odpowiedzi, raczej nie interesuja mnie klocki pokroju DS czy OMP, wiec standard bedzie dla mnie ok, zostaje wiec z opcja Brembo/Zimmermann/Textar, gdzie te ostatnie wypadaja najlepiej cenowo.
Ja założyłem na przód (na tył zresztą też :P ) tarcze i klocki TEXTAR i złego słowa powiedzieć nie mogę. Przejechane kilka tys. km.
kupiłem na allegro klocki boscha i piszczą przy hamowaniu, ten typ tak ma czy może być podróbka ?
Podróbka
Niekoniecznie. Czasem po założeniu nowych klocków na stare tarcze pojawia się piszczenie. Wpływ na to może też być materiał, z którego wykonane są klocki lub tarcze.
Klocki Boscha mi nigdy nie piszczały, chyba że założył na tarcze która ma wysoki rant, wtedy tak
A co ma rant do piszczenia? Chyba że tarcza jest na tyle zjedzona, że zacisk szoruje po rancie. Lub tarcza zużyta nierównomiernie.
Zamawiam tarcze na przód i tył do 159 2.0 (170) w TI i chce się upewnić czy poniższe wymiary tarcz są ok:
tarcze przód - 330x28x40 wentylowane
tarcze tył - 278x12x43 zwykłe
Może ktoś potwierdzić?
O ile dobrze pamiętam nie było takiego zestawu - 330 przód i 278 zwykła tył. Mogę się mylić, nie możesz sprawdzić po VIN.
Ręki nie dam sobie obciąć, ale
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ont::6210.html
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ear::6209.html
sugeruje, że taka kombinacja powinna być prawidłowa.
Sprawdzałeś na https://www.fiat-autoparts.com/ po VINie?
witam.taki zestaw bedzie ok?tarcze meyle hd i klocki textar?w 1.9 jtdm byly 2 rodzaje ukladow hamulcowych?ja mam chyba ate ale jeszcze cos tam jest....hmmm a no i tarcza jest 305mm tak?
Jeśli ATE to tarcza 305 mm. Z tyłu pewnie masz TRW, 278 mm.
tyl mam ok,niedawno robiony.
jest jakas roznica w czesciach miedzy ate a teves i brembo?
najlepiej bedzie chyba jak zdejme kolo i zobacze jaki tam jest system hamulcowy bo nie jestem pewien zcy na 100 jest ate
Brembo to duży zacisk, dwutłoczkowy. Gołym okiem widać różnicę. ATE i Teves to ta sama firma, czyli mały zacisk jednotłoczkowy w naszych 159 ;)