ale piękny parking :man_in_love:
Printable View
ale piękny parking :man_in_love:
aa chyba że tak , to przepraszam w takim razie :D
Cześć. Dalej drążę temat montażu 17" OZ Granturismo ET41, szerkość 7.5 w swojej 166. Czy na przód mogę założyć opony 225/45/17, a na tyło 235/45/17? Średnica kół z 235 jest większa o 9mm, co daje ok. 1,4%. Moje pytanie jest podyktowane tym, czy różny rozmiar będzie miał wpływ na ABS lub/i ASR? Z góry dzięki za pomoc.
mam 4szt. 225/45/17 z czego 2szt. są do utylizacji i "głośno" zastanawiam się nad zakupem 2szt. 235/45/17, które poszłyby oczywiście na tył.
ja mam 235/40/18 na 8,5 calowej feldze i wyglada to dosc fajnie , uwazam ze na 7,5 calowej feldze bedzie miodzio :)
będzie wygladać jak pampoń. Po co kombinować. To nie tylnonapędówka z 400 konmi pod maska, żeby z tyłu zakładać szersze laczki. Jeśli i tak masz kupować to 225, bo 235 nie będzie dobrze wyglądać na 7,5" feldze
Witam
orientuje sie ktoś czy dojazd z 2.4 jtd podejdzie na 3.0? Wiadomo - w 3.0 jest wiekszy zacisk, stąd moja niepewność
Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
żadna dojazdówka nie wejdzie na brembo. Poza tym 166 nigdy dojazdówki nie miała. Zawsze było pełnowymiarowe koło.
Na tył wejdzie :)
... no raczej ... :)
Może odpowiem w ten sposób. Mam drugie auto Eclipse Spyder 3.8 z 2007r. Na przodzie mam 235/45/18,. a tył 260/40/18 i wszystko jest w porządku. Eclipse to też auto z napędem na przód, więc nie ma to żadnego związku, a auto zdecydowanie lepiej wygląda i tył ma trochę więcej mm przyczepności.
Ale kombinujesz jak koń pod górę. W dodatku troszkę z fizyką się rozmijasz bo większa przyczepność na tył przy przednim napędzie jest Ci psu na budę. Ale fakt lepiej wygląda :) nie wiem jak to będzie wyglądać na 166.
Jak to powiedział wieszcz: łojtam, łojtam :) Jak zamontuję to wstawię foto.
Ale jakieś podstawy z teorii ruchu by się przydało znać :)
Marku, człowiek całe życie się uczy :) Fakt faktem, moja operacja jest podyktowana tylko i wyłącznie wyglądem, choć poniekąd grubszy kapeć z tyłu trochę bardziej będzie chronił również zawieszenie :) Nie ma co lać wody. P.S. Może uda mi się zaprezentować Tobie na żywo jak wyszło, bo mocno zastanawiam się nad Zlotem :)
To wrzucaj kapcie i wpadaj na zlot.
Dam znać na dniach.
Witam.
Takie pytanie. Czy felgi o rozstawie 5x110 da się założyć do Alfy 166 po zastosowaniu śrub pływających? Ktoś już to testował? Czy zostaje jedynie dystans zmieniający rozstaw? Jaka szerokość felgi wejdzie maksymalnie?
5x110 możesz spokojnie założyć do Alfy 166 na śrubach pływających (o ile otwór centrujący na to pozwala), z tego co wiem to kolega Grzesiusiedlce takie rozwiązanie zastosował :)
dzięki za odpowiedź. Choć znalazłem fajne koło ale 9.5 cala szerokości więc dlatego pytam :)
zobacz w googlach Keskin KT4 :)
Mi też się podobają, a tak wyglądają w 166 http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=35722
"Chłopacy" te KT4 mi do 166 nie pasują wcale
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=35722
To dokładnie do jakiegoś golfa pasuje a do 166 to chyba nie przystoi :P
Wg mnie najlepszym wyborem do 166 są "szprychy"
No ale co kto lubi wiadome :)
ja bym chętnie je założył:)
ten wzór jest idealny. gasi te wielbione Ti nawet. miodzio, cukier, malinaa... tylko zender siena je przebic mogą...
Nie za wiele w tej rozdzielczości widać :/ mnie tam tak nie porywają..... ale jak kiedyś byłem przeciwny tak teraz nawet dają radę.
http://zapodaj.net/cc3de025c066a.jpg.html
w lepszej rozdzielczości
kolego chyba masz zawias z tyłu trochę do roboty, chętnie bym zobaczył na żywo, bywasz na spotach pod MM??