generalnie przyjmuje że to przepływka, żółta kontrolka w zegarach:p
Printable View
Żółta kontrolka jest pewnie od silnika, czyli zbiorcza od błędów.
Nie ma kontrolki specjalnie dedykowanej do tylko jednego błędu - przepływomierza
luzik:) rozumie że FES wykasuje mi jej błąd?:) a czy Ty cuorevent, możesz się jakoś ustosunkować do mojego problemu i danych które podałem?:)
FES wykasuje Ci błąd.
A co to za problem? wtryski czy przepływka?
Może wyjaśnij mi przez PW, albo jeszcze lepiej zwięźle na maila
poszło na maila:)
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...575272344.html
Witam Panowie czy ten kabel będzie dobry do AR 166 2.4 JTD 2000r, z góry dzięki i pozd
---------- Post added at 07:57 ---------- Previous post was at 07:56 ----------
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...575272344.html
Witam Panowie czy ten kabel będzie dobry do AR 166 2.4 JTD 2000r, z góry dzięki i pozd
Mam pytanie, wydaje mi się, że mojemu autu brakuje trochę mocy i sporo pali (przy delikatnym nawet ruszaniu nie pamiętam czy kiedyś zeszła poniżej 20L, a przy troszkę mocniejszym wciśnięciu 30L), lubi też poszarpać czasem. Dziwnie też zachowuje się wskazówka doładowania, bywa tak, że jak wcisnę mocno podał gazu ciśnienie rośnie, nigdy nie dobija do 1.6 (zatrzymuje się troszkę niżej) i spada do 0.8 i znowu powoli się odbudowuje. Jak jadę na lekkim gazie np na 6tym biegu to czasem poszarpie nim jakby paliwa brakowało taki efekt ja odczuwam. W FES żadnych błędów nie ma, kolektor nowy poprawiony, egr czyszczony choć był w miarę czysty, zaślepiony oryginalną blaszką z otworami.
Pacjent: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V, 150 KM, Q-tronic
PS
Proszę o pomoc tutaj bo to temat z diagnozowaniem FESem, a mam nadzieje że ktoś mi pomoże.
link do full wersji alfadiag szukalem juz troche ale nie znalazlem.
Jak ktos bedzie mily to niech zarzuci linka?
Poztawie wirtualne piwo:)
- no to teraz możemy szaleć.
- pojawiła się wersja demo FES-a ale dla mobile.
- AD jest w przyklejonym temacie "ts diag, alfadiag,...", strona 52 , na samym dole.