-
Za pierwszym razem jak zmieniałem gumy to było trochę zabawy bo nie zwróciłem uwagi że są nowe zakończenia i odzyskałem te stare. Następne wymiany poszły raz dwa - szarpnąć zakończenie wysunąć gumę przymierzyć do nowej, dociąć nową wsunąć założyć zakończenie góra 5 minut.
-
Ja przez rok korzystania z Championów muszę powiedzieć, że nie ma sensu. Zbierają wciąż ładnie, ale hałasują tak, że nie da się z nimi jeździć na lekkim deszczu. Szukam alternatywy, może spróbuję teraz z jakimiś hybrydami.
-
Oximo po 2 miesiącach używania pogubiły plastikowe końcówki. Jako ,że guma sie wysuwa lądują w śmietniku.
-
Ja ostatnio (z miesiąc temu) kupiłem Hella i póki co jestem zadowolony. Chodzą cicho i ładnie zbierają.
No ale to za krótko, aby wydać jednoznaczną opinię. Jak będzie tak przez ok. rok, to ok.
Oximo starczają na 3-6 miesięcy.
-
Ja w swoich samochodach od od 2 lat używam wycieraczek Bosch Aerotwin jestem zadowolony. Dobrze zbierają, są trwałe i ciche. Myślę, że jak u kogoś źle zbierają, to może u niego deszcz słabej jakości pada :P
-
Oximo to wycieraczki na lato. W zimie guma stwardniała i już miałem je wyrzucić... Ale zrobiło się kilka stopni na plusie i znów zaczęły ładnie zbierać.
-
Kurcze właśnie te oxiomy chcę kupić, znowu wychodzi że tylko na max 1 rok starczą jakie by nie kupić:(
-
A na ile ty byś chciał wycieraczki kupować? na dekadę?
-
W autosklepie mają wycieraczki Silbak moim zdaniem dają radę, czasami tylko popiskują jak jest zimno i jest zanikający, słaby opad (ale tak mają chyba wszystkie). Cena jest również przystępna. Wytrzymały prawie dwa lata, następne już kupione również Silbak.
-
Kupiłem Helle... i powyżej 100 proporcjonalnie do prędkości wycieraczka kierowcy co raz gorzej zbiera od dołu od strony słupka