W poniedziałek sprawdzę i dam Ci znać.
Mam i mogę się ich pozbyć.
Do 145 założyliśmy zwrotnice ze 155 2.0 16v Sport razem z drążkami i końcówkami, ale po krótkim czasie okazało się, że zaciski nadają się na złom, a ich skuteczność była kiepska.
Następnym krokiem było założenie kompletnych zacisków z jarzmami od 156, ale niestety tarcze miały inne odsadzenie i wyszedł klops. Finalnie wjechały kompletne zwrotnice razem z tarczami ze 146 Ti z 2000r, co rozwiązało problem, ponieważ t tarcze mają takie samo odsadzenie jakie było potrzebne. Trochę to chaotycznie napisałem.
Teraz do sedna. Do swojej 155 założyłem zwrotnice, drążki, końcówki od 145/146 po FL z silnikiem 1.8 TS 16v + nowe tarcze, a na to wszystko prawie nowe zaciski z jarzmami od 156 2.4 JTD ( ale to nie ma znaczenia, ponieważ na tarczach wentylowanych wszystkie są takie same). Zacisk od 156 nie pasuje na zwrotnicę od 155 8V, ale pasuje na zwrotnicę od 2.0 16v, ale nie na tarczę.
Moje modyfikacje były na zasadzie - wkładam to co mam, i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Najprościej, najszybciej, najtaniej - szukamy zestawu zwrotnic z tarczami i zaciskami od 145/146 1.8/2.0 + drążki kierownicze z końcówkami. Zacisk taki jak w 156.
Jeśli chcemy lepszy hamulec na tej tarczy, która jest, zakładamy zacisk z Fiata Marea 1.9 JTD lub 1.8 16v - pasuje P&P i mamy automatycznie większy klocek, i większe możliwości. pasuje wszystko na zwrotnicę bez problemu.
gdyby coś było nadal nie jasne, chętnie podpowiem. ;)