Arek i tak muszę zrobić jakiś wydech bo ten co mam to jest rzeźba i nawet dźwięk mi nieodpowiada a do tego ten klapkowy przepływomierz...
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jeszcze jedno podobno przy zmianie kół na większe predkosciomierz powinien oszukiwać a sprawdziłem na GPS i jest ok
Średnica koła RAZEM z oponą nie zmieniła się znacznie, dlatego wskazania prędkościomierza również nie :)
Dla przykładu: Na górze Speedline 16' z mojej EX, na dole 17' szprychy. Średnica koła praktycznie się nie zmienia.Załącznik 243063
Chciałem się przywitać w tym dziale, właśnie miesiąc temu wprowadziłem do stajni 155 2.5 V6 :)
Świeżak ze Szwajcarii, cenę wedle umowy muszę zachować dla siebie , ogólnie dobra baza. Trzeba trochę ogarnąć jeszcze , trochę już zrobione.
Fajna sztuka, gratki zakupu.
Graty zakupu, w ogłoszeniu wyglądała bardzo dobrze :top:
Podłoga i blacha była punktem wyjścia, resztę mogę ogarnąć u siebie w warsztacie. Sprzedający się zaklinał że bez rdzy więc zaryzykowałem i poturlałem lawete te 1200 km w dwie strony. Piotriix był u mnie i widział auto . Stał i nic nie mówił tylko patrzył więc może złom ;)
Podłoga jest , zdjęć jej dla siebie nie robiłem. Więcej zdjęć po świętach, bo na razie musiałem ją wyjechać - napięte terminy i się kompletuje z częściami , ale warto poczekać bo jest parę ciekawostek :) . Ogólnie w samochodzie mieszkała wiewiórka odkurzaczem wyjąłem około 0,5 kg łupin , były wszędzie miedzy baranami, na podszybiu. Zapchały odpływy i po wyjęciu tego ukazała się mimo wszystko zdrowa blacha . Ze względu na blachę , stan wnętrza i brak korozji nie chciałem wierzyć że stało to pod chmurą. Ale tak podobno było. Opony nówki ale złamane od flaka więc musiałem zostawić pod śmietnikiem. Nawet sępy w nocy się nie nabrały na te Dunlopy Sport. Silnik wycieraczek ktoś wcześniej spalił bo mechanizm stał. Pachnie trochę w środku babciną chatą i szukam nie inwazyjnych sposobów na wyciagniecie tego zapachu z wykładziny podłogi. Jakieś sprawdzone sposoby?
wybebeszyć caly środek
Załącznik 243278
Macie coś więcej w fabrycznym zestawie narzędzi? I tak dużo w porównaniu z dzisiejszymi autami .
Były przy 4 kołach - przełóż te z przodu do tyłu bo tam są bardziej potrzebne.
Wyjmę i przełożę z zestawu 159 :) na sztukę
- - - Updated - - -
Dzięki , już taki freshup teraz zamówiłem bo sonax nie pomógł.
- - - Updated - - -
Tymczasem ... będąc gościnnie za granicą na święta ujrzałem jak żywą legendą jest 155 . Podpatrzone u Niemca w garażu ....
Załącznik 243319
i ja chyba nie sprzedam, chociaż mnie ostatnio taki jeden nęka mocno, że chce koniecznie kupić ;) ...
ja też nie sprzedam}: super sylwetka Alfy 155 zresztą ekipa TOP GEAR z Jeremy Clarksonem sama powiedziała że 155 to piękna Bestia. Pytanie mam jakie moge zastosować modyfikacje by zwiększyć moc w 2.5 v6 ??/
wałki od QV podobno tylko one dają zwiększenie mocy w tych silnikach bez wydawania naprawdę dużej kasy. Ja takie wałki mam i przymierzam się do adaptacji ich w tym silniku
Załącznik 243425Załącznik 243426
Felgi Speedline Alfa Romeo 15 cali 6j et 49,9
ktoś pomoże? chce sprzedać, to do 33q4/p4 czy 155q4? Ile za nie wołać?
Jak ktoś z was potrzebuje to polecam.
Andrzej to ET
Może zrobimy spota? Pogoda piękna
Proponuje jutro późny wieczór.
Arturro ogarnąłeś ten czujnik?
Niech ktoś potwierdzi czy to to,bo ja nie mam teraz czasu na zabawy w sprawdzanie ;)
Załącznik 243953
Ja nie potwierdzę bo mój tak szybko jak przestał tak szybko zaczął z powrotem działać :)
Jak to w Alfie :D
Czujnik ten jest do kupienia za 54 zł + 20 zł przesyłka jak by ktoś chciał :)
To który to w końcu?
Jakie ma oznaczenia?