Sorry za offtopic, ale tak z ciekawości na krótko. Teraz "Szanowny (Panie)" czy "Szanowni (Panowie/Koledzy)" to formy rażące? Czy chodzi o brak podmiotu?
Printable View
Sorry za offtopic, ale tak z ciekawości na krótko. Teraz "Szanowny (Panie)" czy "Szanowni (Panowie/Koledzy)" to formy rażące? Czy chodzi o brak podmiotu?
Nic mnie chyba bardziej nie irytuje w korporacyjnej patomowie
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Szanowni;11593.html
Ok, rozumiem, pewnie masz rację. Ale myślę, że to dlatego, że tu chyba wszyscy traktujemy się bardziej jak znajomi niż obcy to kolega po prostu użył formy skrótowej, i nie z powodu lekceważenia. Ponadto, to inernet, tu połowa nawet z interpunkcją ma życiowe problemy żeby jej użyć. Mnie osobiście to jakoś nie uraziło (mam więcej niż 14 a nawet więcej niż 41 :-)).
No nic, nie ma co bić piany.
To mógł napisać "Joł mada faka".
Dzieki za odpowiedzi i sugestie w sprawie szklanego dachu.
W salonie rowniez odradzali, ze wzgledu na miejsce nad glowa, ale powinno byc OK przy 182 cm wzrostu.
To jeden z argumentow za Giulia. Szklany dach kosztuje tylko 7500 PLN, a wiekszosc nowych projektow od BMW ma szklany, ale nie otwierany dach. Licze sie z tym, ze moze to troche przeszkadzac i wymagac dodatkowej opieki, ale jest to wysoko na mojej liscie must have.
Coś jadłeś czy przypaliłeś?