Przyznaję - wóz jest nieco usyfiony, ale dokładne mycie dopiero za dwa tygodnie. Tymczasem najbardziej dyskusyjny wybór, jakiego dokonałem od zeszłej środy:
Załącznik 258363
Printable View
Przyznaję - wóz jest nieco usyfiony, ale dokładne mycie dopiero za dwa tygodnie. Tymczasem najbardziej dyskusyjny wybór, jakiego dokonałem od zeszłej środy:
Załącznik 258363
Mam jeszcze pytanie o PSW. Możecie podać jaki jest tam rozmiar dekielków? Potrzebowałbym dokupić z logo Alfy do kompletu.
Do moich 17" PSW pasuja oryginalne dekielki z felg, które były na aucie.
Nie powiem, chciałem na samym początku fabryczne 18" telefony albo coś w stylu BBS-ów, bo skłamałbym gdybym się nie zgodził z tym, że nie wygląda na nich dobrze. Tylko że, no, to są w sumie felgi 'pierwszego wyboru' większości osób, które chcą wsadzić inne koła do Giulietty i twardo zdecydowałem, ze chcę coś innego. Te Ronale wpadły mi w oko od pierwszego razu kiedy je zobaczyłem i już tak zostało.
Co prawda aż do momentu, w którym auto zjechało z podnośnika miałem odrobinę wątpliwości, ale na szczęście bezpodstawnie. Mi podobają się niesamowicie, zdania innych są podzielone mniej więcej 50/50, natomiast ich odbiór na żywo to zupełnie inna sprawa niż na zdjęciach. Generalnie jak zawsze jest to kwestia gustu, ale nie można im odmówić tego, że zwracają uwagę.
I właśnie super, że kolego chcesz się pokazać na swój sposób, a nie pod publikę :cool:
Co prawda na zdjęciu te ronale tak jak piszesz są dziwnie odbierane... wydaje się zbyt duże ET oraz straszna koza... Możliwe, że to taki efekt poprzez zdjęcie... Jakie parametry mają?
Szerokości! :)
Co do parametrów: 8 cali szerokości i ET35, więc z tego co pamiętam to wystają chyba po 6[mm] na zewnątrz.
Co do kozy - tak, to prawda. Niestety ale samochód jest teraz wyżej chyba o jakieś 2 centymetry z przodu, najprawdopodobniej (a przynajmniej takie wyjaśnienie mam w głowie) dlatego, że poza pomijalną różnicą w wielkości średnicy całego koła (niecałe 6[mm] większe, czyli wyżej o jakieś 3) niższy profil i mniejsza ilość gumy sprawiają, że samochód mniej siada w dół na oponie. No ale to jest akurat kwestia tylko i wyłącznie wybrania jakiegoś innego zawieszenia i wymiana. Zdjęcie to już swoją drogą, ja nie potrafię tego samochodu w żaden sposób sfotografować tak, żeby wyglądał dobrze:D
Nie wiem czy się rozumiemy. Co miało spaść? Kupiłem PSW i te środkowe dekielki przełożyłam z oryginalnych felg. Średnica otworu ta sama. Trzymają się identycznie. Nic nie spadło.