-
Też byłem w szoku jak mechanik pracujący w ASO podszedł i dogiął kolesiowi drzwi w 2,5 sek. i było po sprawie :D
-
Następnie koleś wsiadając do swojej Alfy Romeo mocno trzasnął drzwiami budząc w ten sposób mechanika i Artiha.
-
Następnie Wujek zaczął pisać z sensem. ..
-
Drzwi od 155 łatwo dogiąć. Kiedyś wiatr dmuchł i mnie drzwiami jeeeep i odstawały :(
-
Kredens ma takie blachy ze się go pięścią klepie po stłuczce.
-
Miśki , jako że koniec roku , a praktycznie już nowy się zaczyna to trza dofinansować te moje mendy ......
Sprawe mam taką , ktoś bawił się zawieszenie w Alfie 155 ?
Stoje przed kupnem sprężyn oraz amorów ( przód tył ) , w 2,0 16V i ewentualnie w Silverstone , w TD , mam Monroe + sprężyny KYB i no szału nie ma ( jedynie to że Ryj jest wywalony w kosmos a dupa jak lezała tak lezy )
Ktoś wymieniał amortyzatory sprężyny , może się podzieli jakimiś informacjami ?
-
No ja wymieniałem.Sprężyny i amory Monroe.Udziwnień brak.
-
Andrzejku , wiesz czarne robie juz tak aby hmmm były nie na co dzień , i generalnie bym coś pokombinował coś moze obniżył , dał jakiś progres , ale najpierw wole z kimś porozmawiać co miał z tym styczność bo jak wiemy , w Alfie jak zrobimy taboret to zostawię zęby na kierownicy na naszych dziurach i efekt moze być nie adekwatny do poniesionych kosztów :)
-
W Sylwestra myślałem że to już koniec... W związku z tym że aku mam jakiejś "egzoticznej" marki to jeszcze nie jest on nowy i na dodatek często był rozładowywany do zera przez radio pomyślałem że wrzucę go pod prostownik. Przed wyjazdem pakuję aku do auta i niespodzianka - marchewa, silnik nie pali! Ależ mi się ciśnienie podniosło :P
Na szczęście po odłączeniu klem i rzuceniu paru brzydkich słów w eter alfa się naprawiła. Chyba zdała w końcu sprawą że jej limit wpadek się wyczerpał :)
Za to chyba akumulator z motocykla wyzionął ducha bo po podłączeniu do prostownika wskazówka leży i nie reaguje :/
-
Dziaru, ja mam zestaw Eibach Pro Kit + Monroe z przodu/KYB monotube z tyłu. Przód ...jowo, odbija się czasami jak piłka więc zdecydowanie nie polecam tych amorków z krótszymi springami, chciałem zaoszczędzić czas i parę groszy bo KYB'a nie było od ręki to mam... Natomiast tył dla mnie jest rewelacyjny, w zakrętach czuć tylko jak poddają i kładą się opony bo mają miękkie boki, dla mnie bomba.
Jeśli chcesz to postawić na serię to chętnie oddam Ci te przednie Monroe w dobrej kasie, zrobiłem na nich może z 1,5kkm a wrzucę sobie KYB'a tak samo jak z tyłu.