Trochę się pobawiłem z lutowaniem ledów,:) 15 szt.diód pod każdą tarczą.efekt mógł być lepszy gdyby nie ta zielona farba pod cyframi,więcej w mojej galerii:P
Printable View
Do swojej dostałem książkę Jima, Alfica na pewno się ucieszy z efektów w niej opisanych:)
U mnie już siedzi soczewka :)
http://www.forum.alfaholicy.org/
Dzięki Proximar! Jakość światła w porównaniu do oryginalnego - czy to na SuperExtraXenonEffect, czy BlueVison czy Osram jest 200% lepiej dla soczewki z normalną żarówką H7. Docelowo pójdzie HID ale nie mam na to ciśnienia póki co.. jest super. Poza tym najpierw muszę zrobić spryskiwacze wysuwane, kupić porządny zestaw HID z przetwornicą slim żeby weszła pod reflektor a to wszystko koszty więc na razie spokój bo jestem zadowolony z tego co jest.
A ja od wczoraj nie wyjeżdżałem z garażu, więc profilaktycznie podpiąłem prostownik.
Pozdrawiam.
- Rafał
Nowe hamulce dla mojej na tył. Wstyd się przyznać,ale w starych nie było już ani tarcz,ani klocków ;)
Dziś moja Alfa została wysprzątana ładnie w środku.
a ja wykąpałem swoją bo się wybrudziła już trochę od wakacji (joke) :D
Ja sie swojej pozbyłem. To była moja pierwsza i ostatnia alfa romeo. Jezu jaka ulga! :D
Wykąpałem, nakarmiłem i trzasnąłem kółeczko
Nareszcie znalazłem czas i zmieniłem koła na zimówki.:)
hehe a ja założyłem gumę :P bo spadła z drążka na maglownicy, i dobrze nasmarowałem smarem :D
Czemu tak podsumowałeś swoją przygodę z Alfą ?
Wymienione kompletne zawieszenie-przód :) I filtr powietrza.
Może nie Bella a Udi w niedziele zalana pod korek zaliczyła spota alfaholików w irlandii a w drodze powrotnej gdyby nie umiejętności kierowcy pewnie wydachowałaby przy 130km/h
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
Może nie Bella a Udi w niedziele zalana pod korek zaliczyła spota alfaholików w irlandii a w drodze powrotnej gdyby nie umiejętności kierowcy pewnie wydachowałaby przy 130km/h http://www.forum.alfaholicy.org/emig...tml#post720773
Zimowe opony, mala dolewka oleju i myjnia. Zimo, mozesz nadchodzic ;)
Zamieniłem się z mechanikiem na Alfe za moje 200zł ;) Ale miska zespawana, olej wymieniony :) A jutro chyba jakaś kąpiel ją czeka...
a ja swoją piękna wymyłem dziś:o i po chwili zaczęło padać:mad:
więc wieczorem przeleciałem karcherem i się świeci :P
1. pomalowalam jej przedni zderzak, lewy przedni blotnik, tylne i przednie drzwi po stronie pasazera, skleilam i pomalowalam tylny zderzak...
2. kupilam i wymienilam jej przednie lampy na nowe
3. wymienilam pasek wielorowkowy
4. naprawilam immo bo przez dziadoski aku centry padl :(
Zmodyfikowałem scudetto i je zamontowałem :)
Odebrałem od mechanika, który mi naprawił regulator napięcia. Teraz nic nie miga ;P
odkurzyłem w środku, umyłem i już chciałem woskować, kiedy okazało się, że jest tak wilgotno, że rosa pokryła cały dach :(
Jutro spróbuję szczęścia.
a ja swoją piękna wymyłem dziś:o i po chwili zaczęło padać:mad:
no ale i tak się błyszczy :o
Po niedzielnym rosołku wymieniłem czujnik ABS - już drugi raz :D
Wymieniona żarówka postojowa, sprawdzony poziom oleju (nie bierze :) ) , dolany płyn do układu wspomagania, uzupełniony płyn zimowy do spryskiwaczy :)
A jutro czeka wulkanizacja bo z tyłu zaczęło uciekać powietrze :)
Miała być jeszcze myjnia bo już jest cała brudna ale padać zaczęło ;/
wczoraj wymiana filtrów oleju + olej, powietrza, paliwa. Dzisiaj kąpiel plus sprzątanie i odkurzanie wnętrza :)
Niestety była zaniedbana przez poprzedniego właściciela, poza tym auto jak na swój wiek jest bardzo drogie w utrzymaniu i uważam to za wielki minus. nie jestem zwolennikiem używanych cześci a nowe są "jebucko" drogie (zamienniki). Zawieszenie!!! tragedia. Super wygodne gdy jest w pełni sprawne. w przeciwnym wypadku puści Cie Alfa z torbami. przerzuciłem sie na Volvo S60... bajka. Nie narzekam na spalanie w AR 2.0ts(jak na swoje gabaryty) ale na wszystko inne. Jedyna Alfa jaką uznaje to AR 33 boxer i taka bym kupił. Piekne auta. Najpiekniejsze ze swojego okresu. ponadczasowe. Mialem juz 8 aut i z żadne nie wymagało takiej opieki i środków. Ogolnie polecam miłosnikom stylu o porządnej gotówce na start i na ogólne utrzymanie tego samochodu. Pozdrawiam Was
Wczoraj założony nowy zderzak (winter edition ;)), odświeżone chromy w atrapach i scudetto, przyczernione listewki, a dziś dokładne mycie i ponad pół godziny z pastą lekkościerną i miękką szmatką by pozbyć się smoły/asfaltu (z remontowanej drogi) okrywających sporą część lewego boku auta.
Dziś było tankowanie do pełna
Bak pełny, portfel niestety uszczuplony o ponad 200 zł :(
Wymienilem wahacze gorne. Naszarpalem sie strasznie, zeby oddzielic sprezyny z amortyzatorami od aluminiowych mocowan wahaczy - trzymaly jak przyklejone :/
Ja swoja przegoniłem po A4:)
Kupiłem mojej i sobie radyjko z TV, dotykowym panelem i divixem CANVA,może nie ma się czym chwalić, ale działa zajebiście.
Ja założyłem zimówki, zmieniłem przy okazji wszystkie tulejki wahaczy tylnych poprzecznych, zmieniłem na zimę linki od ręcznego przy okazji dociągając go na 3 ząbki :D. Hmm coś jeszcze? Aaa zamówiłem halogeny, może te nie będą parować.. Radyjko też zmieniłem na Kenwooda, a dokładnie to na takie : http://www.centrumaudio.pl/Kenwood_KDC_BT61U-2152.html
Założyłem, a dosłowniej dołożyłem manetkę tempomatu plus osłonę z wyjściem na tempomat, zamontowałem CB radio ;) Wczoraj też sprawdzałem nowe felgi z GTA i czy opony 235/45/17 wejdą na tył- weszły :D To chyba tyle jak na jeden dzień.
Właściwie w piątek ale też się liczy - wymieniony kolektor ssący JTDm ze względu na zatarte klapy wirowe. Prócz tego wyczyszczony i zaślepiony EGR.
W sobote wsadziłem śliczną jasną skórę Momo, umyłem, nawoskowałem.
Dodatkowo powymieniałem połamane osłonki głośników.
W środę zakładam skórzaną kiere.