Ten co pokazałem.
http://sklep.euroforin.eu/czujnik-te...-5-p-5964.html
Printable View
Ten co pokazałem.
http://sklep.euroforin.eu/czujnik-te...-5-p-5964.html
Mam problem ze skrzynią ,a mianowicie z 3-biegiem przy przełączaniu potrafi zazgrzytać ,szczególnie jak się przejedzie parę km,staram się delikatnie zmieniać biegi i wtedy jest w miarę ok,macie jakieś pomysły ,czy to synchronizator się kończy?
Jeśli tylko jeden bieg zgrzyta to synchronizator się kłania.Olej się rzadszy robi po przejechaniu tych km dlatego na początku nie ma zgrzytania.
zalać millersa trx w pełnym syntetyku 75/90 i problem z glowy
spróbuje z tym olejem może coś da ,ciekawe czy synchronizatory są do dostania
Części powinny być dostępne, jakiś czas temu ktoś robił remont skrzyni. Millers tej skrzyni wiele pomaga, nie wiem jak na dłuższą metę ale na krótko same plusy.
właśnie , zmienię olej bo jak ostatnio (2 lata temu) wyjmowałem silnik i skrzynię to wymieniłem olej w skrzyni na olej o parametrach zalecanych przez fabrykę ale nie pamiętam jaki, chyba mobil i podejrzewam że to nie pomogło tej skrzyni chociaż dużo km nie zrobiłem jakieś 2 tyś.
Co chcecie od zalecanej do skrzyni Tuteli?
Panowie w mojej V6 podczas przyspieszania zegar od temperatury wody idzie w dół . Co to może być?
Witam mam problem w swojej 155 2.5 v6 94 z licznikiem prędkosci. Licznik stoi na 30 km jak pukne w niego to reaguje ale i tak auto zakłamuje prędkosć zawiesza się wskazówka. Wybierak przy skrzyni ok. Więc jaka jest przyczyna??????????
Zacznij od zegarów, miałem podobnie i winna była zawieszająca się wskazówka.
Pewnie przewód w kostce w zegarach niedomaga.
Liczniki, u mnie lekko zacina się obrotomierz...
Podłoga jak na zdjęciach : Załącznik 246087 Załącznik 246088 Załącznik 246089
za to szukam końcowego tłumika bo ten połatany
- - - Updated - - -
Na podszybiu mam popękaną listwę , ma ktoś taką do sprzedania (zaznaczyłem na czerwono) Załącznik 246091
oraz zegarek z listwą poszukiwany bo niestety ten lcd nie domaga , rozbierałem raczej nic nie wskóram z czyszczeniem styków i zimnych lutów.
Załącznik 246092
najpierw bym zerwał tą łatę i zobaczył czy druga warstwa blachy jest przegnita.
Ma ktoś poduszkę silnika prawa od strony rozrządu, używka do regeneracji? tylko od V6 60500574
Ta górna z tym prętem?
Andrzej, rozsypała się? Pamiętam nasz powrót z Częstochowy kilka lat temu :)
jest mocno zużyta, środkowa rozerwana, lewą kupiłem profilaktycznie jest taka sama jak w TSie 8v z prawą jest problem bo do Vki nigdzie nie ma, trzeba regenerować. Mam namiar na człowieka który regeneruje poduszki, powiedział że da radę zrobić jak nówkę więc tylko to mi zostało
W razie czego daj do tych co robią poliuretany - oni na podstawie starej zrobią Ci nową bez żadnego problemu a do tego powinna być trochę bardziej wytrzymała.
Środkowa ta przykręcana do sanek? Też spójrz czy to nie to samo co TS 8V, wydaje mi się że tak.
impergom ma jedną do wszystkich wersji, wiem bo mam u siebie i jest wyraźnie sztywniejsza od ori z ts8v
według dokumentacji to lewa poduszka jest taka sama jak w TSie 8v ta środkowa jest jako do V6 nic mi nie wiadomo czy jest taka sama jak 8v ale z nia nie ma problemu bo jest dostepna i ona najszybciej sie rozpada. Na PU warto zrobić wszystkie poduchy jak już bo jedna to trochę lipne rozwiazanie. Facet który regeneruje poduszki powiedział że może dorobić mocniejsze gumy ale czy to cos pomoże jak guma oderwie się od metalu?
No ta przy sankach zbiera na siebie wszystkie cięgi które dostaje napęd, pozostałe go generalnie tylko trzymają więc wytrzymują o wiele więcej. Jeśli zmieniać na PU to oczywiście wszystkie bo jedna to bez sensu, jak będzie mocniejsza to z automatu pozostałe szybciej szlak trafi. Nie jeździłem na PU ale kumpel ma i mówił że zrobione z tego najbardziej "cywilnego" PU (bo są różne rodzaje) w jego odczuciu kompletnie niczym nie różnią się od seryjnych.
Generalnie czego by nie zrobić dobrze że jest taka opcja bo sam jak kupowałem to już musiałem się naszukać po internetach.
autko wróciło na droge i nawet jezdzi
Mowisz o 159? :)
A co jej dolegało? W tym roku sam jak palec 155 reprezentowałem na torze, wstyd :P
Andrew,kupiłeś 159? Trochę to niepodobne do Ciebie
To jest syna 159 przypałetała się i nie mogłem zrobic foto bez tego klekota:D
Juz moja 155 czarna jeżdzi a twoja ma te brembusy wkońcu zamontowane?
narazie stoi na ulicy od grudnia i czeka aż sie nią zajmę. Alternator, pompa wspomagania i magiel do zrobienia
A ja dopiero na koniec imprezy się ogarnąłem kto to ta Giulia jeździ hehe :)
Szkoda że Q4 nie przywiozles.
Andrzej, czasu starczyło tylko na wymianę oleju i kontrolny przegląd wzrokowy auta z jazda próbną.
Swoją drogą Tomi mi ciśnienie podniósł swoją 147 i nie wiem czy montować teraz to Brembo czy zostawić do kolejnego auta, 145/155 kupię w cenie złomu, brakuje mi tylko czasu trochę ale może coś tam wygospodaruje, szkoda tego auta już katować a z drugiej strony jakiegoś zlomka zorganizuje sobie za grosze i nie szkoda będzie to zarzynac na torze. Jednak ten komfort mozliwosci powrotu na lawecie i pójścia po bandzie jest nieoceniony.
Hehe, do ładnej jej jeszcze trochę brakuje ale baza jest dobra - nie ma rdzy :)
Panowie wczoraj moją V6 zabrałem do Puław na wycieczkę w ten skwar. Zrobiłem całe 70 kilometrów , i jest to od 3 lat najdłuższa trasa jaką pokonałem na raz:) ale nie o tym. Już pisałem że u mnie temperatura w trasie trzyma się lekko ponad 90 stopni , ale w powolnym ruchu i mieście jest cały czas według zegara 100 stopni. Stoi dokładnie na pierwszej wskazówce po 90 stopniach. U teraz pytanie czy czujnik temperatury który uruchamia wentylator może być tego przyczyną że wiatrak załącza przy 100 stopniach , czy to wina zegara , bo wentylator chodzi stosunkowo powoli w porównaniu z moim w 166 , czy może coś jednak jest nie tak i V6 delikatnie mi się przegrzewa.