Trochę off-topic (najwyżej Befer mnie pobije ;) ), ale gdyby jeszcze ktoś wątpił w "geniusz" Mistrzów Marektingu z FCA Poland, czy jak to się tam nazywa:
Załącznik 206457
Printable View
Trochę off-topic (najwyżej Befer mnie pobije ;) ), ale gdyby jeszcze ktoś wątpił w "geniusz" Mistrzów Marektingu z FCA Poland, czy jak to się tam nazywa:
Załącznik 206457
Promocja auta jest fatalna, ale jakby nie patrzeć po co teraz ściągać ludzi do salonów żeby oglądali białe golasy z manualem... Wyrobioną opinie o modelu ciężko potem będzie zmienić. W mojej opinii wszystko będzie zależeć od podstawowej benzyny. Bazując na opinii jak genialnie się prowadzi (sam jeszcze nie jechałem) w zestawieniu z 6,6 do setki to będzie najlepszy wybór w tej klasie... dla kierowcy... a większość kupuje żeby podleczyć kompleksy lub zbuldupić sąsiada. Jakby nie patrzeć cena jest uzasadniona ale żeby odnieść sukces w PL o dobre 20 tysięcy za duża. No ale nasz rynek na szczęście się nie liczy, więc ewentualnego wysypu aut spodziewałbym się najszybciej za pare lat jak zacznie się ściąganie używanych.
Promowanie Alfy na rynku polskim to wyrzucenie pieniędzy w błoto i FCA doskonale o tym wie. Także możecie płakać dalej.
Promocja leży i kwiczy wszędzie w całej grupie Fiat Lancia Alfa
Dziś miałem okazję rozmawiać z dealerem BMW - obawiali się Giulii stad przygotowane oferta dla biznesu - BMW serii 3 za 99900 pln a seria 5 za 149000 pln do tego w ramach negocjacji wyposażenie do 15 tys i 5-letnie pakiety serwisowe.
Kto kupi Giulie gdzie jeszcze brak innych nadwozi i ofert leasingowej.
Z ciekawości zapytano w salonie AR o ofertę leasigu to otrzymano odpowiedź że będzie po 15-stym...września.
jednym słowłem AR robi łaskę że sprzedaje auta - Cyrk i wstyd!
Bmw 3 za 99900 to auto z 3 cylindrowym silnikiem 1.5. Więc konkurencja raczej dla superba 1.2.
ŚDM to raczej globalne wydarzenie, no i auto z papieżem w środku będzie widoczne w TV i gazetach na całym świecie. Giulia mogłaby mieć z tego niezły i darmowy marketing. Może nawet PiS by paręnaście Giulii potem kupił, bo przecież prezes nie miałby nic przeciwko włożeniu tyłka tym samym wozem co papież. A to byłaby dalszą promocja i też do wykorzystania na świecie. FCA zebrała sprawę, a VW tylko to wykorzystał. Właśnie z powodu takich pierdół VW jest gigantem, a Alfa musi być ratowana.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Prosiłbym kolegę o mniejszą dawkę chamstwa. Obawiam się takich kierowców na autostradach, pędzi 200 na godzinę, a jak myśli, widać tutaj. W zasadzie takie przypadki powinno się zgłaszać policji drogowej. Co do dealerów: rozumiem, że kolega wziął Gulię i sobie po prostu pojechał, sam. Gdzie są takie jazdy próbne, że bierze się auto samotnie, bez pracownika? Poważnie pytam, we Wrocławiu to jest niemożliwe.
- - - Updated - - -
ten problem kolego dotyczy całej Europy, niestety.
- - - Updated - - -
Moim zdaniem większość kupuje to, co kupuje większość, kolego. Dlatego wszędzie masz takie same auta: skody, toyoty, fordy. Zgodzę się natomiast z tezą o słabej promocji: pójdę dalej: promocji w ogóle nie ma. Przykre.