Napisał
sledz98
Zamontowałem dziś SGW Bypass od Epsonixa. Namordowałem się lekko z moim Stelvio. Procedura wyglądała następująco:
Odłączyłem akumulator.
Odkręciłem 1 śrubę u góry, w schowku na okulary, potem wyciągnąłem cały schowek. Następnie od spodu odkręciłem 2 śruby po lewej stronie, które trzymają osłonę na miejscu. Wykręciłem radio (2 śruby) i rozłączyłem wszytko aby je wyjąć.
Poprosiłem o pomoc Epsonixa i niegowica, bo za cholerę nie mogłem znaleźć tego całego SGW. Udało się. Moduł jakby leży na stelażu, nad kolumną kierownicy.
Aby wyjąć wtyczki z modułu Epsonix zmajstrował przyrząd z kawałka blachy, ja natomiast użyłem małego wkrętaka z bardzo cienkim grotem. Nacisnąłem zaczepy i lekko pociągnąłem całym wkrętakiem wiązkę - wylazło. Przełożyłem sobie wiązki na prawą stronę, łatwiej mi było włożyć je do SGW Bypass.
Potem zabawa w drugą stroną...
Całość (robiłem to pierwszy raz) zajęła mi 2 godziny i za cholerę wolałbym już tego nie robić, ale za 6 tys mam przegląd na który mam wymianę oleju w skrzyni, więc zabawa znowu...
Przy okazji odkryłem przewód od anteny GPS, ale moje radio nie ma wyjścia. Wyślę radio, które kupiłem na allegro kilka miesięcy do firmy komtel - chwalą się, że odczytają kod - zobaczymy.