-
czy może mi ktoś pomóc rozszyfrować odczyty przepływomierza, przeglądając na forum wrzucone fotki, trochę inaczej się te czujniki nazywają i wartości też jakieś inne http://zapodaj.net/835f0e098334.jpg.html test zrobiłem na 3 biegu, czy może lepiej na jałowym ?
-
Mam prosbe. Posiadam laptopa z windows 7. tylko usb. Chcialbym sam kasowac bledy itp w alfie. Co zakupic co sciagnac. jakie oprogramowanie. Czytam ten watek i juz normalnie glupieje. Prosze o tresciwe wytlumaczenie mi jezeli ktos by miala czas. Poza tym szukam kogos z E-ga z takim cudem co by sie podzielil wiedza. Posiadam a raczej ona mnie - Alfe 156 1,8 TS '99. pozdrawiam wszystkich
KUNIU
-
@KUNIU
- alfadiag w wersji 3.3.0.11 nie działa z win 7 tylko z XP, dla win 7 potrzebna jest wersja 3.3.1.0 płatna.
- w twoim przypadku może być jeszcze program Fiat ECUScan w wersji 1.6 autor pisze że obsługuje M1.5.5 , czyli taki ECU jak ty posiadasz.
- zobacz temat przyklejony " JTD nowy program tylko dla JTD"
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...slugi_jtd.html
-
dzieki bardzo. A kabelek? moglbys mi pomoc.. poza tym jak to sie wszystko testuje na co patrzec itp? nie chce latac do "jakiegos aso" czy innych gosci ktorzy za skasowanie jednego bledu biora sporo kasy. czy jest instrukcja do alfydiag po polsku? gdzie ja dostane? no i kabelek dzieki jeszcze raz
-
- opis przeróbki kabelka jest w dziale "Zrób to Sam".
- a z instrukcją, to jak mi ktoś napisał " po co mi instrukcja do alfadiaga , to jest proste jak budowa cepa".
- teraz tez tak prawie uważam i nawet bym chyba nie mógł takowej napisać, bo to naprawdę jest proste, niestety nie będzie języka polskiego w alfadiagu, szkoda.
-
bubu321 mam prośbę, próbuje sprawdzić przepływkę w alfadiagu, ale nie mam w czujnikach do wyboru ani Air flow meter voltage ani Air mas flow zamiast tego są trochę inne nazwy wrzuciłem link do zrzutu powyżej.
-
- bo masz inny model, opis ten bazuje na 156 TS z ECU M1.5.5.
- dlatego nie odpowiadałem na twoje pytania, czekając az odpowiedza właściciele JTD.
- a nie lepiej Fiat ECU Scan, w przyklejonym temacie ?
-
Przy pomocy FiatECUscan nie mogę się nim połączyć, no nic może ktoś z jtd się odezwie ;)
-
- nie chce cię martwic ale tutaj zagladaja tylko ci od PB.
- ci od JTD siedza w tym podanym temacie, mozesz tutaj dość długo czekać.
-
witam sciagnolem sobie alfadiag i jak chce go wlaczyc wyskakuje taki komunikat:
conponent MSCOMM32.OCX or one of its dependences not correctly registreted:
a file is missing or invalid.
co to moze byc