-
Ja na szczęscie miałem tylko problem z rurką/przewodem od czujnika cisnienia do DPFu. Wywaliło Check,a ,na Fesie pokazało błąd czujnika i DPF . Okazało sie ,że przewód jest pęknięty w 3 miejscach . Za "dycha" problemu nie ma a DPF póki trybi to trybi (160tkm) i wypalanie w trybie 80/20% miasto/trasa - co 700km więc nie ma źle. Napewno się odezwę do kolegi jak już zacznie umierać "system" :-)
-
1 załącznik(i)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=177425&stc=1
To jest wersja 8v. Kolektor jest wgłębiony w blok od silnika, zaznaczyłem to na zdjęciu. Czy ktoś wie jak go zdjąć?
-
Odkręca się podstawę pompy wtryskowej. To nie jest blok silnika.
-
Zeby ja odkrecic trzeba zdejmowac rozrzad?
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
-
-
Możecie mi doradzić jakim preparatem najlepiej jest czyścić kolektor dolotowy. Chodzi mi o zanurzenie go na noc lub na kilka godzin w czymś i czyszczenie potem.
-
To nie potrzeba filozofii. Najpierw oskrobałem potem spryskałem preparatem do mycia silników (używam firmy Agapit, ale dlatego, że mam) i umyłem Karcherem. Ten osad rozpuścić benzyną, olejem napędowym. Koniecznie rękawiczki gumowe na dłonie.
-
12 załącznik(i)
-
U mnie po ok 120000km jedna klapa miała spory luz.
-
Byliśmy nastawieni z mechanikiem, że będziemy usuwali klapy ale jak mechanik zobaczył te klapy to nie chciał ich usuwać.