A ile wg Ciebie jest tanio? Ultralaggera drogo, Prodrive drogo... wszyscy by chcieli dobre markowe koło w cenie chińczyka. Drogie to mogą być Ultralaggera HLT czy kute BBS...
Printable View
A ile wg Ciebie jest tanio? Ultralaggera drogo, Prodrive drogo... wszyscy by chcieli dobre markowe koło w cenie chińczyka. Drogie to mogą być Ultralaggera HLT czy kute BBS...
Kute BBSy czy OZty są tanie jak na kucizne bo to masówka ;D
Drogie to są dopiero takie cuda jak ADV.1 RAD48 czy BC firged itp od 20-30k do "bez limitu" ;D
Mówisz, ze BBS FI-R jest tani? Komplet kosztuje wiecej niz moja brera ;]
W dzisiejszych czasach obrabiarek CNC nie ma znaczenia czy masówa czy nie. Odkuwka i tak trafia na obrabiarkę, a patrząc na wzory ADV.1 większość wycinana jest pewnie z tej samej odkuwki :P
Nie widziałem BBSow drozszycj niz 15k... jeśli są droższe ti bije pokłony ;)
BBS FI-R kosztuje ok 9Kzł... za sztukę :)
Gruba przesada jak za felge typu monoblock
Większość aut stricte torowych jeździ na monoblockach i podejrzewam, ze technicznie FI-R od nich nie odbiega. ADV.1 to manukaktura dla lansiarzy, a BBS to kilka dekad historii w motosporcie ;]
Do drogowych aut felgi dobiera się głównie dla lansu, wiec argument w postaci historii motosportu do mnie nie przemawia, a za taka kasę koło powinno wyglądać, a koło rych BBSow przeciętny przechodzien nie stanie i nie zapyta sam siebie co to za koło...
Pisałeś o cenie to Ci odpisałem, ze BBS nie jest tani, a wyznacznikiem jakości niekoniecznie jest konstrukcja felgi i skręcana nie musi być w cale lepsza. Cena BBS wynika przede wszystkim z jakości cena ADV.1 z jakosci i lansiarskiego wyglądu. Do lansu to sobie można kupić tez omesy czy inne japan rejsingi kilka wzorów mają takich, że pewnie nie jeden na ulicy się będzie ślinił... po roku wulkanizator też będzie się ślinił albo raczej się spieni ;)
Przerabialem juz te plasteliny - nie chce tego badziewia wuecej znac ;)