To fatalnie,bo już kupiłem:-( Jeszcze mi wmawiają,że zawsze były tylko Mid-Laps.
Printable View
Cały czas zalewam C3 mid saps i nic się złego nie dzieje ;)
A właśnie że mam :D Poważnie. Mid saps nie oznacza katastrofy dla DPF. Niedługo po raz trzeci będę zalewać olej mid saps (czyli przekroczę 20 tys. km - przejechane na Millers 5W30; jeszcze wcześniej wlałem Castrol Edge 5W30 i to chyba też był mid saps) i stwierdzam, że nie ma się czego bać. DPF wypala się co 700-800 km, tak samo jak na początku. W sumie to teraz będzie low-mid saps, tak to nazwali. http://www.penrite.pl/produkty/oleje...1-enviro-5w-40
A jakbym nie miał DPF-a to wiadomo... LM Diesel Synthoil :cool:
Witam moj silnik ma 300tkm 1.9 150km chce zalać go świeżo po zakupie tym olejem OLEJ SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AR-L 5W30
Mam znajomego co ma dostęp do beczki wiec mi ten zaproponował, zalać nim belle?
Olej z beczki to bezpieczna sprawa? Tak sobie dywaguje, bo koszt oleju moim zdaniem nie jest dużym obciążeniem budżetu i nie powinno sie tu szukac oszczędności /dziwnych okazji, by zaoszczędzić 50-100 złotych. Bylaby to oszczednosc na poziomie jednego wyjścia do pubu ze znajomymi a mimo wszystko inwestycja na kilka miesięcy lub rok, ktora warto ponieść w trosce o stan silnika i turbo. Ale moze się mylę ;).
Pozdrawiam,
Arek
Sent from my Lumia 925 using Tapatalk
Jade do serwisu na wymiane oleju więc kolego napisał mi że taki ma czy zalać i to wszystko, wymieniam też olej w skrzyni automatycznej na ATF DEXTRON
I przy okazji:
Filtr oleju : bosch 37 zł
Filtr powietrza : K&N Filters 190 zł
Filtr paliwa : Filtron 149 zł
Filtr pyłkowy : 60 zł z węglem aktywnym.
Rozrząd kompletny : Contitech 340 zł
Pompa wody : SKF 196 zł
Pasek klinowy Contitecha 60zł
Olej silnika "Shell AR-L 5w30"
Ceny po upustach a wymiana wszystkiego 500-550zł z wpisem do książeczki serwisowej
Dobrze mieć znajomego w autoryzowanym serwisie
Pozdro
Tak tylko robie w autoryzowanym serwisie cała wymianę z fakturą i wpisem, rozrząd będzie orginalny fiatoski z pompą wody za 600zł. Więc i lepsza gwarancja fiata
Napisali mi z Ravenola coś takiego "Witam, pierwsze partie tego produktu miały etykiety z błędem i stąd zdjęcia z błędnym opisem. Już prosiliśmy firmę o aktualne zdjęcia.
W tabeli na karcie produktu zawartość popiołów wynosi 0,77% i odpowiada ona klasie Mid Saps. Low Saps ma nie więcej niż 0,5%"