wyhaczyłem na alle z jakiejś wyprzedaży magazynowej po 100 za sztukę
wyhaczyłem na alle z jakiejś wyprzedaży magazynowej po 100 za sztukę
przednie b4
monroe były sztywniejsze od seryjnych boge na seryjnej sprężynie w wersji super czyli najdłuższa. Później na monroe wrzuciłem prokity i oczywiście zrobiło się bardziej twardo - czuć na dziurach i poprzecznych szczelinach/przeszkodach. Ale na monroe występował efekt odbijania się auta jak piłka więc z ciekawości jak trafiły się te b4 to założyłem i twardość na poprzecznych jest taka sama ale auto stoi bodajże 2 cm wyżej i już nie odbija się. żeby dokładnie to sprawdzić musiałbym wrócić do seryjnych sprężyn. Mamy wrażenie, że kyb z tyłu jest twardszy
No właśnie. U mnie efekt odbijania też czasami występuje, co prawda rzadko i w określonych warunkach czyli np. 2 garby poprzeczne jeden po drugim ale jak już się to dzieje to strasznie irytuje, wolę skałę (plomb jeszcze nie mam:) ) niż piłeczkę, tym bardziej że auto niewiele jeździ.
Hmmm Ja powiem tak .
Mam Monroe z przodu i tyłu , i sprężyny KYB-a tez przód tył ) dokładnie rok temu zakładałem - ale to jest załozone w TD , gdzie silnik jest dość ciężki i mi nic nie buja i jestem z nich zadowolony .
Ale chce coś wpakować do Formuły , zwłaszcza ze kupiłem coś takiego http://allegro.pl/sprezyny-obnizajac...915639605.html
i z tego co piszecie najlepiej będzie b4 do tego ale własnie zastanawiam nad KYB-ami .
Wygląda to na Sportline czyli -50mm więc lepiej szukaj B6 i miski olejowej na zapas;)
Kasztelan , kurde toś mnie pocieszył :( :(
jak tak będzie to cholera się wku***
a teraz . tak szukam czegoś do 2,0 16V bo tą Dziołchę muszę tez zrobić , bo zas mi się obrazi