-
Wiecie co mam mały problem , kupiłem audi 80b4, blachowo bardzo fajnie , lecz po umyciu apc wyszły lekkie zmatowienia na masce i klapie , próbowałem usunąć to UC+TC i trochę sie usunęło a na środku maski zostały smugi , takie jak by lekko niedotarty wosk i za cholere nie mogę tego usunąć ręcznie . Myślicie że na miękkim czarnym padzie , achilles da rade , czy to się juz kwalifikuje pod menz ?
-
Powinno zejść po Megsie Ultimate Compound na miękkim padzie - maszynowo, nie ręcznie (wszyscy obiecali nie pisać skrótami ;) ).
-
Czyli na czarnym ABW zejdzie?
-
Kolego ciężko jest czasem coś doradzić jak się ego nie widzi i nie wiem czy lakier ori czy już malowane a jak malowane to jak :) Trzeba próbować samemu :) zacznij od najmniej ściernych a potem coraz mocniejsze jak nie będzie pomagało :)
-
Dokładnie, trzymaj się zasady od najsłabszych do najmocniejszy środków i wszystko będzie ok.
Ja od siebie dodam, że po tym co wyczytałem w internecie zdziwiłem się jak twardy jest lakier i jak żmudną pracą jest polerka :)
-
Lakier ponoć ori na całym aucie,szyby wszystkie ori więc sądzę że lakier z grubsza też ,może coś było malowane ,ale czego wymagać za 4 tyś zł
-
Jeśli będzie z grubsza ori (co będzie wyczynem) to są to raczej twarde lakiery więc może tam być zabawy
-
Witam, po raz pierwszy mam skórę w samochodzie i pasowało by ją troszkę podkonserwować, usłyszałem opinie że firma Colourlock robi dobre zestawy. Mam pytanie który będzie lepszy i czym się one mogą różnić między sobą?
1. http://allegro.pl/colourlock-zestaw-...550043266.html
2. http://allegro.pl/colourlock-zestaw-...550043396.html
A jeżeli nie może ktoś doradzi jakiś dobry zestaw?
-
Nie bierz stronga, jest zbyt mocny do normalnego użytku. Bardzo agresywny dla skory, może sie okazać ze Twoja skóra sie odbarwi. Cleaner soft jest bardzo dobry, za to odżywka nie jest rewelacyjna, bardziej jak polimerowy płyn jeśli wiesz co mam na myśli. Za w Gliptonie jest akurat odwrotnie.
-
Zestawy wymienione przez Ciebie różnią się moca. Tak jak kolega napisał środek do czyszczenia strong jest fajny na 1 raz jak skóra jest zapuszczona ale nie na dłuższa metę.
Powiem tak zestawy generalnie żadne mnie nie usatysfakcjonowały tak więc używam APC (1:10) do tego oczywiście szczoteczka i do nawilżania Gliptone lub Voodoo
Jeśli już musi być zestaw brał bym gliptone
Colourlock ma fajne cleanaery ale odżywki do mnie nie przemawiają no i zapach średni (poprzednie dwa pachną skórą)
Jeśli jesteś z okolic Krakowa odezwij się do mnie to sobie pomacasz odzywki i powąchasz