Busso to to nie jest...
Printable View
Busso to to nie jest...
Ja bym powiedział, że cena jest mega okazja, jeśli to ma 50 tys. EUR kosztować - akcyzy, VATy, inne cuda i u nas zrobi się pewnie 250 minimum...
Takoż rzekłem :). Skąd masz to info?
EDIT: przy okazji... mam trochę euro na sprzedaż, czy FAP mógłby je ode mnie kupić po 5zł? Może być nawet 4,80 :D.
Stąd :D:
http://www.alfanews.pl/2013/03/05/li...aunch-edition/
Czyli można przypuszczać, że będzie taniej :)
no to cena dla bardzo zdeterminowanych ... hmmm zwazywszy ze ja za swoja 159 dalem ile dalem to bym se kupil takich hmmm z 6 ? :D tia ... gdybym mial ten szmal to opcji kupna roznych aut jest od groooma począwszy od 159TI SW z 2012 od ktorej bym zaczal :D i kupe szmalu w kieszni ...
nie zmienia to faktu ze 4C cholernie sie podoba ... ale to auto dla takiego np Kuzaja co ma full kasy i kupuje zabawki do jazdy po torach.
cousteau79, kompletnie bez sensu porównujesz... Nowa 159 raczej nie mieściła się w stówce, za 120 tys. można było mieć rozsądny model (czyli ponad połowa ceny regularnej wersji zapewne), a jak mamy porównywać do używek, to ja za 1.000 EUR kupiłem Alfę RWD z układem transaxle i silnikiem 146KM. Za Twoją 159 miałbym takich... Z 10? :)
A porównywanie 159, która siłą rzeczy jest w jakimś tam stopniu Oplem, ciężkim jak cholera FWD, z ręczną skrzynią biegów i najmocniejszym silnikiem 200KM (3.2 V6 Holdena nie liczę) do 4C, to jak stwierdzenie, że po co kupować SLS AMG, skoro klasa A jest sporo tańsza ;).
Zresztą, właśnie sprawdziłem, nowa 159 SW Q4 V6 kosztowała... 190 tys. zł. 4C będzie kosztował w okolicach 200 tys.
tak, tak panie Radku, masz racje to bylo z mojego pkt widzenia kolesia co raczej poki co na uzywki stac a nie nowki (nie takie na pewno). A gdybym chcial kupic nową czytaj nowszą 159 to mysle ze spokojnie miescilbym sie z rocznika 2012 w okolicahc 100k tzw demowki (teraz lookam na mobile) ... zgadza sie ze na wyrost te 6 przytoczone ito bylo przejaskrawienie (jak i twoje SLS vs A, jeszcze ostrzej przejaskrawione) i by pokazac kolejny bezsens wg mnie. trudno tu porownac 159 z 4C pod jakim kolwiek wzgledem poza kosztowym.
gdyby to auto (4C) w podstawowej kosztowalo 120-150k z mocą powiedzmy 150Km co przy tej masie byloby niezlym wynikiem to mialoby szanse na rozpowsze nienie i wkoncu kolejny model w portfolio producent a tak ? ile ludzi tego kupi? ilu w PL? kilka sztuk jak dobrze pojdzie. szkoda...
EDIT : tak czy owak nie ma sie co spinac bo i tak poza zasiegiem a mozemy sobie jedynie poteoretyzowac.