Oszczędność po prostu.
Printable View
Oszczędność po prostu.
no taka dziwna ta oszczędność ,mieli przecież tą skrzynię na "stanie" ,już wtedy widać zaczęli podejmować mądre inaczej decyzje co im zostało do dziś
Nie o to chodzi. Oszczędność polega na tym że wypychali stany magazynowe. Normalna polityka. W niemieckich autach to normalka :) gdyby dali wszędzie nowy automat to nie mieliby co zrobic z pozostałym stanem ZFa.
a to twierdzisz że do 166 z 2006 roku z zf-em pakowali skrzynie z rocznika 2002? Według mnie nieco naciagana teoria.Sportronic-ów bardzo dużo zjechało z taśm więc nie sądzę aby były jakieś stany magazynowe. 3.0 Sportronic wyprodukowano więcej niż 2.5 manual.Plus mały odsetek 2.5 z tą skrzynią .
Obie teorie całkiem realne. Co to za problem wpakować skrzynię z 2002 roku do auta w 2006 roku skoro są na stanie ? A jeszcze większe prawdopodobieństwo jest takie, że ze względu na dużą produkcję SportTronic'ów nakupowali tego od ZF sporo (tym bardziej, że plany sprzedażowe 166 były baaardzo ambitne - mimo, że ni jak nie przyłożyły się na rzeczywistość).
wiadomo że to do jazdy z pełnym wykorzystaniem mocy bardziej nadaje się manual niż ZF choć nie jest wcale aż tak proste wokrzystac te 226 koni idealnie ,przy okazji nie męcząc sprzęgła i dodatkowo mając do dyspozycji przedni napęd.Mnie bardziej cieszyła możliwość mega leniwej jazdy z minimalnym używaniem zmiany biegów.Gdyby nie światla czy skrzyżowania można by używać tylko 6 biegu.No ale w całym tym lenistwie zdąrzylem kilka razy sprawdzić jak to jest pojechać 250 km/h .I to jest właśnie piękne w 3.0 ,z jednej strony mega komfortowy criuser a z drugiej auto szybsze od 95 procent aut spotkanych na drodze.
Jarek. Nie koniecznie musialy te skrzynie lezec na polce. Chodzi o ogolne zobowiazanie na zakup jednostek. Taka prawda.
ok ok ,ta opcja bardziej mi wydaje się możliwa:P
Witam Wszystkich. Jak już wcześniej pisałem chce w ciągu najbliższych 2-3 tygodni kupić AR 166. Przeglądam, różnego rodzaju portale z ogłoszeniami i jest kilka samochodów, które zwróciły moją uwagę. Wiadomo, że wygląd to nie wszystko i ciężko po samych zdjęciach ocenić auto. Ale może, ktoś z Forumowiczów może powiedzieć na pierwszy rzut oka co może być nie tak. Szukam AR po lifcie, w skórach. Kolor czarny lub srebrny, serce 2,4 JTD 20V .
Oto niewielki przykład tego co rozważam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3238245024
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-alf...C29213872.html
Z góry dziękuje za pomoc.