Gdyby były zdjęcia, to by się pewnie okazało, że to Auris :P
Printable View
Kurde, zaraz się okaże hejterzy też zobaczą Giuliette SW. :D
Ale ja też się dołożę: może tak szybko jechała że się jej tył wydłużył? hiehie :D
Jak jeszcze ktoś napisze, że widział Mito SW to chyba sam walnę tego mocarza :)
Przyszłość m. innymi - Giulia SW , Giulia dla ludu, wygaszanie Mito.
http://www.clubalfa.it/11570-alfa-ro...lfa-corse.html
Bardzo ładnie narysowany bok i tył SUV-a, tak lekko. Jaki wyjdzie przód , wiele zależy od scudetto. Oby nie skończyło sie na renderze tylko...
Węgorz przeca to SUV od Jaguara: http://s3.caradvice.com.au/wp-conten...7_studio09.jpg
Nowy filmik - Sound
https://www.youtube.com/watch?v=PzEVLQzuLtE
W najnowszym Auto Świecie napisali że "Giulia pojawi się z dużym opóźnieniem. Zamiast pod koniec tego roku ... dopiero w połowie 2016 r. i to z ograniczoną ofertą silnikową i na razie bez napędu 4x4." Żarty jakieś?
To co piszą w AS bym brał na to poprawkę :P
Ten nowy filmik jest beznadziejny. Tak naprawde gowno slychac. Dzwieki przerywane w polowie. Lepiej by wstawili dzwiek podczas przyspieszenia na poszczegolnych biegach, zmianie biegow, albo rozpedzaniu poprostu do max predkosci.
Przecież to jeden z wcześniejszych, tyle że dodali trochę czarnego tła z napisami i tą "wizualizacje" dźwięku silnika. Na promocję juz brakuje funduszy?
Te filmiki są żenujące. Z taką promocją to mogą liczyć na większe wyniki sprzedaży i duże zamówienia ale w salonach Bmw, Audi itp... Mam wrażenie, że te klipy mające zaprezentować dźwięk silnika robiła osoba ze znacznym ubytkiem słuchu. Spektrum dźwięków, jest tak marne i nie przemyślane, że aż głupio komuś to pokazać. Jak by tego było mało, to jeszcze oferują to w formie pliku audio:) Chyba tylko za karę można tego słuchać...
Poprostu słabe to jest. Wydaje mi się, że to nie jest dzieło alfy romeo tylko ktoś sobie zrobił z dźwięków z pierwszego promocyjnego filmiku. Lipa w ch... :P
Problem w tym ze Alfa Romeo w ogóle ma w czterech literach promocje nowego modelu....
Patrząc na akcje Vw, Lexusa, Toyoty, Opla....to coś jest nie tak. Jeśli Panowie w rządzie myślą, że klienci nic innego nie robią tylko czekają na upragniony model, to są w dużym błędzie...
Spoko - pełna akcja reklamowa może być wtedy gdy auta będą dostępne w salonie. Po co teraz ładować kasę w agresywna promocję jak się odbijesz od drzwi salonu ? To ąa zajawki podsycenie apetytu i to wszystko. Naładują kasy a za pół roku wszyscy zapomną ? Wszystko musi się odbyć w określonym czasie, mieć ręce i nogi.
Częściowo masz rację ale tylko w teoretycznych założeniach. Bo tak na serio to potencjalne nabywca ma być bombardowany z mediów dopiero, gdy auta będą w salonie lub będzie je można na własne oczy obejrzeć, bez potrzeby jeżdżenia po targach. My, jako lekko zwichrowani ludzie ("normalni" przecież alfami nie jeżdżą:)) patrzymy przez trochę inny pryzmat i z większą krytyką.
Ale skoro już coś tworzą przedwcześnie, żeby narobić ludziom smaku, to niech działają przemyślanie i z jajem. Chwilowo wygląda to, jak obiecywanie dziecku w nieskończoność lizaka przez szybę, ale tylko po to, żeby nie wybrało lodów, które są już dostępne. Niestety nie dość, że ten PR kuleje to jeszcze ma problemy ze słuchem...
Jeśli miał bym sobie wyrabiać opinię, po tym co zostało do tej pory pokazane, to pewnie poszedł bym do salonu Jaguara, Bmw, Audi lub Lexusa, bo tak nieprofesjonalnego podejścia dawno nie widziałem.
Też masz trochę racji ale w całym tym bałaganie jest też metoda. No fakt można wejść do salonu Lexusa, BMW itd. ale co to za wynik jak sąsiad z prawej ma Lexia ten z lewej BMW a ten dom dalej Audi. :) A którys ma 500 koni i technologię z F1 ? Ma ktoś Maserati Ferrari i Alfę w jednym ? No nie ma. :D I ten sound z rana wyjeżdżając z garażu :cool:
Mi nie chodzi o nastawienie kupującego i różnice między tymi markami. Problemem Giulii jest masa niekompetentnych ludzi na wielu stanowiskach. Pomysł na promocję może ktoś miał ale wykonanie do tej pory jest poniżej krytyki.
Ciekawie jak się zaprezentują na IAA. Dzwoniłem w kilka miejsc związanych z AR/FCA Deutschland i nikt nie był mi w stanie powiedzieć ile będzie aut na targach oraz czy będzie możliwość jazd testowych! Frankfurt to siedziba główna FCA w Niemczech a wiedzą tyle co i my na forum, lub nawet mniej bo my mamy wiadomości z wielu portali a oni, jakby zamurowani tam siedzieli. Oczywiście zaraz ktoś powie, że to ich zagrywka... tylko, że inne firmy podają to bez większego problemu do wiadomości potencjalnego klienta i nie robią z tego wielkiej tajemnicy wychodząc na marionetki bez żadnej wiedzy.
a kto jest tym wodzirejem?
moim zdaniem nikt tam za nic nie odpowiada
czarny sen to pierwsza seria Julii, w ktorej pokaże sie jakaś wada produkcyjna, akcja nawrotowa itd.
za długo to trwało, ten cały cyrk i co pokazali?
auto, które na wielu portalach zestawiane jest sylwetką z beemą.... zerżnięty bezczelnie projekt albo celowe upodobnienie....
w efekcie to coś ma się nazywać Alfa Romeo? wolne żarty
silnikami ferrari czy podobnym gadżetami rynku się nie podbije
400 tysięcy sztuk alfy romeo rocznie?
zmiana logo, co ma to dać? nadal g.... wiadomo, kiedy sprzedaż.... To co wyprawia Marchionne to żenada.... Po kilku latachj mydlenia oczu wyskakuje z klonem beemy.... I typowo włoskim burdelem organizacyjnym.
Byłem 22 lipca w Arese - Giulii już nie było (czyli jedziesz do "serca" marki i nie możesz zobaczyć najnowszego modelu), za to jest showroom Jeepa (!!!), głównym wejściem się nie wchodzi, bo Włosi kończą (! - otwarcie było miesiąc wcześniej), maszeruje się kładką przerzuconą nad trawnikiem, w korytarzach muzeum pustki - i człowiek się zastanawia, czy to zabieg celowy, czy może jednak kiedyś coś tam będzie... Włochy :).
IMO alfa wkrótce podzieli los saaba. I w ogóle na świecie zostanie kilka firm - toyota, ford, VW i jakieś wynalazki z azji.
Nie, to takie "side note".
Taka refleksja po obejrzeniu nowej giulii.
No bo - dla kogo właściwie jest to auto? Ma odebrać klientów BMW 3 i audi A4? To by musiało być kosmicznie wręcz dobre i koniecznie wersja kombi. 500-konna wersja kombi ;) Z Q4 jak w CW + szpera tył.
W dodatku wzornictwo jest ok, ale w porównaniu do konceptów to IMO tak sobie.
Jak alfa nie będzie miała pełnej oferty w każdym segmencie w tym crossovery i suv-y, to długo nie pociągnie, chyba że lokalny patriotyzm, czy coś.
????? Czy Ty widziałeś w ogóle statystyki sprzedaży? SUVy i crossovery rosną w siłę. Powiedz, dlaczego co raz częściej słychać głosy, że któryś producent chce się wycofać z klasy średniej? Oferta Hondy ma się niedługo składać z samych pseudoterenówek.
Dla szpanu. Bo sąsiad/kumpela/wszyscy mają, więc ja też chce.
Proszę:
http://left-lane.com/european-car-sa.../kia-sportage/
http://left-lane.com/european-car-sa...shi-outlander/
Tu fajnie widać w obrębie jednego producenta. CX5 vs. 6:
http://left-lane.com/european-car-sa...zda/mazda-cx5/
http://left-lane.com/european-car-sa.../mazda/mazda6/
Można się tylko domyślać, że "nowa Giulia naśladuje swoim wyglądem BMW serii 5", po to żeby się przypodobać przeciętnemu bogatszemu Kowalskiemu a nie wybranej garstce ludzi ceniącej sobie autentyczną indywidualność. Skoro to ma być bezpośrednia konkurencja AUDI i BMW, to przynajmniej w jakimś stopniu musi być do niej podobna i w jakimś stopniu musi być od niej technicznie lepsza. Tylko takie wyjaśnienie przychodzi mi do głowy.
Dla mnie to jest zły kierunek i pewnie nie zdecyduję się na Giulię (oglądam teraz z uwagą albo Cherokee albo Ghibli). Jak dla mnie nowa Giulia mogłaby być lepsza od BMW i AUDI ale jednocześnie nie naśladować ich wyglądem ... tle że ja najwyraźniej nie jestem przeciętnym bogatszym Kowalskim.
Zapewne w niedalekiej przyszłości Marchionne będzie musiał odpowiedzieć na pytanie dlaczego nowa Giulia naśladuje wyglądem BMW - należy się tego spodziewać. Ciekaw jestem odpowiedzi.