Zatankowana Vervą pod korek :)
(tylko 0,5l różnicy przy tankowaniu za 100PLN ;) )
Aha i podpiąłem przepływkę, bo mechanikowi się zapomniało :confused:
Printable View
Zatankowana Vervą pod korek :)
(tylko 0,5l różnicy przy tankowaniu za 100PLN ;) )
Aha i podpiąłem przepływkę, bo mechanikowi się zapomniało :confused:
kolejny dzień walki ze zmianą podświetlenia przycisków na kolor biały jutro już chyba skończę(dzisiaj brakło mi diod), ustawienie spryskiwaczy, żeby nie waliły na dach a na szybę :P Zdarcie starej wersji naklejki i naklejenie nowej :)
zalana PB 98 pod korek i odkurzone wnętrze, zmienione diody w podświetleniu zegarów :)
Ja wczoraj dałem do mechanika byłem ją dzisiaj odwiedzic hamulce zrobione ale został jeszcze prawy wahacz do wymiany i dopiero jutro ją zabiorę do domu :( jeszcze jedną noc musi spedzic pod gołym niebem :( ale wynagrodzę jej to i naleję jej do pełna baczek hehe
no moja Ala już umówiona i nie długo jedziemy na wymianę wahaczy, a i na pewno jakieś mycie dostanie :)
dzisiaj przyszedł czujnik temp a po nowym roku termostat przyjdzie
uszczelki w drzwiach objechałem silikonem ale co z tego jak mamy plusowe temp ;)
nie nie, ten z termostatu i z alledrogo firmy EPS
Hehe, ja ostatnio zamówiłem czujnik temperatury z termostatem, to mi przysłali termostat i... czujnik biegu wstecznego. Cóż, stary czujnik póki co działa. ;)
No w końcu razem w domku ale portfelik szczuplejszy hehe ale za to jaka szczęsliwa była jak po nią przyszedłem :)
tankowanko PB pod korek :D
No i udało się :D
Nowe wahacze dolne i górne :cool:
Teraz się jeździ bardzo fajnie, nic nie stuka i samochód fajnie sztywny.
A Ala jaka ucieszona :rolleyes:
Zakończona zmiana podświetlenia przycisków i zalany odprysk na szybie przedniej :)
Nowe filtry kabinowe uuuu urywa głowe :D i odebrane poszycie fotela kierowcy od tapicera wyprane suszy się a jutro montaż :D
Zatankowałem pod korek. Ostatni raz w tym roku...
Pozdrawiam.
- Rafał
zatankowałem pod korek, wymieniłem kompletne zawieszenie z przodu do tego nowe hamulce tj. tarcze i klocki na przód, wymieniona nagrzewnica, zamek tylnych drzwi filtry i to narazie na tyle;P
O tankowaniu po korek nie piszę, bo to normalna sprawa, każdy musi to robić ;) Ja kupiłem nowy emblemat na przód. Naklejka może i dobra i tania, ale nie zastąpi to widoku oryginalnego nowego znaczka :D Dziś uderzam po lakier bezbarwny w sprayu, by przygotować go na warunki atmosferyczne :D Zakupione również lusterko fotochromatyczne z Alfy 166, montaż hmmm ciekawe kiedy będzie czas..
Dziś uderzam po lakier bezbarwny w sprayu, by przygotować go na warunki atmosferyczne
Mam pytanie czy to coś pomorze bo też muszę wymienić na dniach ale nie wiem jak go zabezpieczyć :)
Najlepiej lakierem właśnie bezbarwnym w sprayu z połyskiem, ewentualnie folią bezbarwną 3M, ja jednak jestem bardziej przekonany do lakieru. Kolega Belfer opisał to w dziale Zrób to sam
ok dzięki :)
wyczyszczony środek i na zewnątrz:)
Zamówiłem miskę olejową, pomalowałem felgi i założyłem nowe zimówki, pracuję nad układem dolotowym, wypastowałem skóry.
Byłem zmuszony środek posprzątać, Święto Świętem ale jak mus to mus
A i zapomniałem wcześniej dodać że Alfa dzisiejszej nocy nie chciała pomóc wydostać się z ogromnego błota Hondzie. hehe
Nie pozwoliła wkręcić sobie haka holowniczego (z czym nigdy wcześniej problemu nie było) , przez co Honda musiała nocować na polu.
Nie ma co Alfa ma charakter :)
ja musiałem dzisiaj wymienic przegub wewnętrzny bo sie drań sypnął a najciekawsze jest to ze w sklepie kosztował 250 zl i nie było go na stanie więc dobrali identyczny od jakiegos VW i mało tego o 100 zł tańszy LOL nie kumam tego jak to jest???
umyta na bezdotykowej ;) jak w weekend będzie pogoda, to gruntowne sprzątanie i mycie :)
Wymieniłem termostat.
Pozdrawiam.
- Rafał
Jakiś czas temu filtr powietrza.
Wczoraj kupiłem jej siostrzyczkę.
Nowa lampa prawa i nowa osłona przegubu lewego :D
Zostawiłam w serwisie i zatankowałam do pełna i przekonałam się, że teraz po przejechaniu 10 km spalił 14 litrów.
Strasznie paliwożerne te nowe silniki ;)
14l/10km czy /100km?
Wczoraj wyczyściliśmy z narzeczoną naszą belle, czyli standard mycie + odkurzanie a wieczorem niestety deszcz.....:( a dziś dostała nowy akumulator :P
Po wizycie w serwisie w bydgoskim Autexie coś się stało :(...więcej w moim wątku http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...utraki-17.html lub tu http://www.forum.alfaholicy.org/mito...wigilijna.html
Dobrze widzisz 10 km, słownie dziesięć kilometrów i spaliło 14 litrów, tak tak...to nie ściema :(