Chce sprawdzic czy z wirusem przynajmniej seryjna moc jeszcze osiąga :)
Printable View
Chce sprawdzic czy z wirusem przynajmniej seryjna moc jeszcze osiąga :)
macie wirusa. Uprzedzając pytanie, nie zrobionego w vtechu.
Na stronie piszą, że mają inercyjną oraz obciążeniową.
Wcale nie chciałem zapytać, czy w Vtechu. Ja tam nie mam do ich hamowni nic złego do powiedzenia.
- - - Updated - - -
Vtech w Krk ma inercyjną obciążeniową czy coś takiego.
Kiedyś tam pytałem o to, jakby się uzbierało koło 15 samochodów to byłoby za 100 od łeba.
Koło Krakowa jest jeszcze gcs (http://gcstuning.pl/). Tak na marginesie, jesteście konkretnie zainteresowani, czy standardowa inicjatywa słomiano-forumowa? :P
No Heko też jest ogarnięty, może by i coś podpowiedział, jakby było coś nie tak. Tyle, że on najbardziej lubi Fordy :D
- - - Updated - - -
Ja się piszę na grupowe - zawsze jest okazja do spotkania w większym gronie :) I chyba tylko o to mi chodzi :D
Ja również się piszę, tylko wszystko zależy od ceny i terminu. ;-) Jak już zorganizuję nowe elementy układu zapłonowego, to jak najbardziej bardzo chętnie :D
U Heko 100 jest bez żadnej zniżki grupowej.
A obsługiwał on Zlot AH w 2010 roku.
Jak będę miał 10 zadeklarowanych osób to ustawimy się w GCS.
Jak będzie jakas akcja to chetnie sie wybiore, jak nie to tez pojade, najchetniej w listopadzie wiec mozna jechac nawet mniejsza grupa. 100 zł nie majątek ;)
Hamownia V tech to hamownia inercyjna czyli pomiary daje mało adekwatne do stanu faktycznego jaki występuje na drodze. Jeśli chcecie się pomierzyc odopowiednio to zostaje wam zdołowanie się na hamowni obciążeniowej :P
Macie jeszcze TTC które podbono dysponuje hamownia Maha. Ale ja jej osobiście nie widziałem :P
Hamowałem moj poprzedni wózek w Project XS - wyszło tyle ile po wirusie w dynosofcie... Ale jaka to była rolka - nie wiem, bo na tamtą chwilę tego nie rozróżniałem.
Osobiście nie mam ochoty strzelić sobie w głowę po takich pomiarach wiec napiszę, że nie dam rady bo auto jest w częstochowie :P
Jak zwykle w Krk zmarł temat siłą rozpędu :D
Cóż, ja odnośnie hamowni mam podobne zdanie jak LIGAR, po co hamować w warunkach, które dadzą wynik nieadekwatny do rzeczywistości? Jak coś robić to porządnie, takie moje zdanie. BTW, ktoś się wybiera w najbliższą środę pomarznąć na parkingu? ;)
Panowie mam pytanie odnośnie stacji benzynowej przy Bonarce ? Czy ktoś z Was tam tankuje ? Ja jeżdżę do Krk co 2 tygodnie na zjazdy na AGH-u, widziałem ze cena PB95 bardzo atrakcyjna :) Czy paliwo w miarę dobre ? Czy nie "chrzczone" ? Chce przy najbliższym zjeździe zatankować własnie tam moja Alfetke :) Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach Krk :)
Ja bym nie polecił Arge, bo właśnie ta stacja tam jest. Jeśli już to szukaj ORLEN, SHELL, LOTOS. Tankuje praktycznie zawsze na orlenie i nie mam problemu. Jeśli nie jest mi po drodze to mam shella i lotosa ;)
Dokladnie chodzi o stacje paliw Auchan :)
Wysłane z mojego XT890 za pomocą Tapatalk 2
Auchan sprzedaje paliwo z orlenu. Tego paliwa się sprzedaje cysterny tygodniowo. Nie widać nigdzie nagłówków o "niskiej jakości paliwa w na tych stacjach"
ja polecam shella koło kauflanda na prądnickiej. Bardzo niskie ceny mają. Obok jest Orlen i dość mocno konkurują.
A ja polecam oszczędności 4.2 zł / litr ;) Pewna jakość, świeży towar :)
a gdzie tak jest? ;)
Bez offtop moze? Ktos reflektuje na dzis?
Wystukane z komórki xD
Ja zawsze tankowałam na Statoilu teraz się zrobiło z tego BP więc tam jeżdże i wszystko jest ok :)
a moze tak Jeżu dasz sobie spokój z tym przywoływaniem do porządku? Odkąd jestem na forum temat krakowski żył i jak tu się coś działo to i na spotach też sie działo. OD jakiegoś czasu zarówno tu jest biada jak i na spotach. Ciagle te same... twarze :) Jestem pewny że jak sie temat ozywi to i na spotach będzie ciekawiej... Wiec proponuję jednak trochę oftopu tak dla rozruszania w te zimne wieczory.
Co do tankowania to jedyne na czym mogą przycinać to na ilości tankowanego przez Ciebie paliwa. Na jakości raczej się nie da. Więc jeśli nie zauważysz, że nagle zamiast 45 litrów tankujesz 55 przy 50 litrowym baku to nie masz sie czym martwić :)
- - - Updated - - -
bimsky z tego co zauważyłem to proponowane przez was były tylko inercyjne :P
kurde, komu jak komu ale tobie chyba nie trzeba tłumaczyć jaki wpływ ma regulowane obciążenie na rolkach w miejscu bezwpładnie obracających się "walców". DOdatkowo zazwyczaj obciążeniówki wyposażone są juz w nadmuchy a jaki ma to wpływ na parametry podczas mocnego pytowania auta chyba też jest jasne :) WG mnie jeśli chcemy pozać faktyczna moc auta a nie przyrost po chipie, to tym bardziej obciążeniówka jest wskazana. Jak wgrywasz soft to zasadniczo w większości przypadków inercja powinna starczyć. A czy ty bierzesz pod uwagę nietypowośc swojego auta ? :P
Dzięki Panowie za opinie, tak kolego LIGAR słyszałem o tym ze liczniki przy dystrybutorach mogą oszukiwać, zdziwił mnie fakt ze własnie stacja Auchan miała takie długie kolejki do tankowania, cena 4.99 zł za 95 jak dobrze widziałem/pamiętam to dobra cena, u mnie 95 kosztuje 5.27 zł (okolice Tarnowa) na dzień dzisiejszy, jak jestem w weekend w krk raz na 2 tygodnie to chciałem jakoś wykorzystać okazje, czytałem ze ogólnie jakoś paliwa w Małopolsce jest dobra, są jednak stacje gdzie paliwo jest beznadziejne.
Wszystkich Alfistów jakich widuje w krk pozdrawiam :)
Magik nie jedziesz jutro czasem 6.30 do wawki ?
Aby się jeżu nie pieklił to napiszę, że mnie w środę nie będzie :P Byliście juz na tej hamowni ?
Panowie będzie ktoś w środę z komputerkiem? Bo chciałbym sprawdzić swoją Gtv i popytać o różne pierdoły :)
PS. Ma ktoś z Krakowa oryginalny silnik krokowy do 1.8 TS 144KM?
Aj Ligar, dopiero jadę jutro. I chyba 6:19 :-)
Ja tam się jeżem nie przejmuje.
Się moderator znalazł :P
To szkoda bo wlasnie siedzę w wagonie 8 i mi sie nudzi :p
O widzę ze kolejna GTV pojawiła sie w Krakowie. Ciekawe czy będziesz wytrwaly :)
Z tego co wiem to jest lekki problem z podpieciem starego sterownika z GTV, bo tam nie było jeszcze obd2
Będzie ktoś w środę??
To będzie nas co najmniej dwóch :P
Ligar brzydki brzydalu będziesz?
A co ty mi tu jeżem pojechałeś ? :P
Sorry, najpiękniejszy pięknisiu, bedziesz? :D
- - - Updated - - -
Dzięki Panowie, było fajnie.
Ligar, tak jak knuliśmy z Ayemem :D
Pomalujesz mi felgi ? :D Tylko duuuuzzzoooo klaru :P
Jasne. Będzie tyle klaru, ile tylko zechcesz i zdoła uciągnąć fałka gietefałka :D