gazol=paliwo
Printable View
gazol=paliwo
jest gdzieś dostępny crack do nowej wersji 3.0 ?
NIE, podwersje są zmieniane co 6 dni.
czy ktos z was moze powiedziec jakie powiny byc prawidlowe dawki paliwa na wolnych obrotach ? u mnie sa to dawki rzedu 7-11 i tak sobie skacza w zaleznosci od napiecie przeplywki, co do samych przeplywek - testowalem juz 3 i na kazdej bylo to samo a wiec podejrzewam wtryski albo mi sie cos z kompem stalo - ogolnie moim problemem jest zbyt duze spalanie trasa ni mniej niz 7 litrow nie przekraczajac praktycznie 2500 obrotow, szukalem testowalem i wszystko zdaje sie byc ok, overboost dziala, EGR dziala zaslepianie nie zmienialo dawek paliwa no i nie moge dojsc o co moze biegac w koncu juz zdurnialem
wyskakuje zero bledow, robilem wszystkie testy w ecu scanie - wszystko przeszlo
tylko ciagle te dawki paliwa mnie denerwuja
i stad pytania
- czy napiecie przeplywki na wolnych obrotach musi skakac? przedzial 1,80 - 2,2V ? (testowane 3 przeplywki)
- czym diagnozowac to owo duze spalanie a konkretnie duze dawki paliwa - proby przelewowej jeszcze nei robilem
- czy logi z korektami na poszczegolnych cylindrach cos nam powiedza?
U mnie napiecie przeplywki skacze tak jak u Ciebie ,ale podawalem juz Tobie moje logi w innym temacie ,chetnie zobacze jak to jest u innych .A powiedz mi dawki paliwa w jakim parametrze sie sprawdza?
dawki paliwa sa dwie - nie wiem czym jedna roznie sie od drugiej, masz tam w mg/i opisane jakos fuel quantity i fuel quantity overall - jakos tak, po polsku "ilosc gazolu" i "ilosc gazolu ogolna"
ja tez tutaj zaczynam atakowac bo nie moge dojsc co jest nie tak
nie moglem znalezc nic poza iloscia ogolna gazolu , i u mnie wynosi ona na wolnych obrotach okolo 3.8-4.0 i zmienia sie wlasnie w tych granicach , "ilosc gazolu" nie widnieje chyba w parametrach ,alebo zle patrzylem,jedyne co sprawdzilem jeszcze to korekty paliwa na cylindrach ,ale pewnie nie o to Tobie chodzilo ,a byly one bliskie 0 ,czyli 0.05 ; 0.80 ;1.20 ; 0.80 jakos tak nie pamietam na ktorych obpowiednio ale to 1.20 na pierwszym chyba i ta wartosc wydawala mi sie podejrzana ,ale pwenosci nie mam czy to zle..
ok czyli dawki paliwa masz ok w porzadsiu, spalanie w trasie pewnie katalogowe 5,5-6,5, tam jest ilosc ogolna gazolu i 2 oczka wyzej lub nizej kolejna wartosc - jedna jest bardziej stala druga bardziej sie zmienia
nie wiem jak z korektami bo tego jeszcze nie rozumiem