Kraków - Wiedeń - Kraków - prędkości przepisowe autostradowe - 7,8l/100
Kraków - Medyka - Kraków - 8,2l/100
Printable View
Kraków - Wiedeń - Kraków - prędkości przepisowe autostradowe - 7,8l/100
Kraków - Medyka - Kraków - 8,2l/100
Warszawa - Białowieża - Warszawa - 90-110km/h - 8l/100
Nie wiem co się ostatnio dzieje ale moja [notranslate]Alfa[/notranslate] zaczęła palić bardzo mało po mieście. Co prawda jeżdżę teraz w innych godzinach ale do rzeczy. Aktualnie moja [notranslate]Alfa[/notranslate] pali po mieście 7,5l. Zmieniłem trochę styl jazdy czyli szybko osiągam prędkość czyli jak to bywa po mieście około 50 - 60 (szybciej w mojej okolicy na tych jezdniach się nie da) i trzymam równo na 4 biegu. Chyba to jest recepta na niskie spalanie po mieście tego auto. Ostatnio miałem wyniki po mieście w okolicach 10-11.
Czyli zwiększone radość z jazdy, a spalanie spało?
Trasa Szczecin - Kalisz Pom. - Szczecin, 225km, jazda bardzo zbliżona do przepisowej, spalanie 7,3l/100km, średnia prędkość 78km/h
Moja Julka, co stwierdzam z satysfakcją, im starsza tym mniej pali. Obecnie (po 6 latach) komputer wskazuje w mieście 7,9-8,4 l.
Gdynia-Mediolan-La Spezia, MA 170km, 7.2l, autostrada cały czas, przepisowe prędkości
Po zatankowaniu ON Verva średnie spalanie 5,6l, jazda na autostradzie oraz w deszczu. Po zatankowaniu pokazuje zasięg 1200 km.
1.4 MA 170 KM spalanie w cyklu miejskim (jazda po Poznaniu, dynamiczna:)) na shell v power racing 8,2 l.
Na zwykłej 95 spalanie 9,5. Przerzuciłem się na shell v power od razu, mam wrażenie że nawet lepiej idzie :)
Dzisiaj zalałem shell v power nitro +.
Podzielę się później doświadczeniem :)
Jakby co nie reklamuję shella ;), może na Vervie bądź Dynamic jest tak samo dobrze.
pozdrawiam