-
Trzyma 90* na czym, na wskazówce? A podłącz komp i zrób loga z jazdy powiedzmy 50 km w różnych warunkach to zobaczysz coś innego - a wskazówka będzie pokazywać 90*. I trudno żeby było inaczej, bo w przeciwnym razie człowiek dostałby oczopląsu od jej drgań.
-
dobrze kamil.W takim razie dlaczego przy uwalonym termostacie wskazowka lata gora dol??
-
No to sorry, może przy wskazniku 159 jest inaczej, w 156 najczesciej nie ma sobie co glowy nim zawracac :) Ja też przeszedłem wymianę sprawnego termostatu na dobry sugerujac sie wskazaniami wskaznika kabinowego i radami madrego "mechanika" -zanim kupilem kabelek za pare zlotych i sam sprawdzilem jakie temperatury pokazuje ecu.
-
wkamil dobrze prawisz:)
Duuuużo osób ma problem z tym pieprzonym wskaźnikiem. Pokazuje co chce i kiedy chce, a faktycznie temperatura jest jak najbardziej optymalna. Nikt mi nie wmówi po raz kolejny, że mam termostat nie sprawny lub coś jest nie tak...bez obrazy Czarny_28. U Cb pokazuje 90 i chwała jej za to...szkoda, że u każdego nie chce tego robić;/
W innym temacie był dogłębnie badany problem termostatu. Po porównaniu wskazań wskazówki z komputerem wyszło, że wskazówka przekłamuje o ~15C
daniell162
47km/h średnia prędkość po mieście? xD Nie dziwie się, że wyszło Ci 7.6l w 2.4...takie średnie to ja mam nie raz na trasie jak budowlańcu wykopki zaczną robić-.- Mi w takich warunkach w 8v pokazało by pewnie 5.5l
Moja średnia prędkość w MIEŚCIE wynosi 24km/h i spalanie 7.5l. Więc widać, że miasto miastu nie równe ^^
-
Scorpio nie slyszalem jeszcze o problemach ze wskaznikiem temp.Jakbys poczytal to bys doczytal, ze zdazalo sie niekotrym kupic juz niesprawny nowy termostat lub szybko padal ale byc moze i Ty tez masz racje, nie wnikam.Niech Ci bedzie
-
Każdy kij ma dwa końce :)
Forum nie jest by się kłócić tylko by wymieniać swoje spostrzeżenia więc nie zrozum mnie źle przez to co piszę...jakby nie było mam o wiele mniejsze doświadczenie z Alfami jak i w mechanice niż Ty ;p
Po prostu po wymianie termostatu na nowy nadal wskazówka wskakiwała na 90C TYLKO podczas postoju...np jechałem gdzieś do sklepu i czekałem w aucie aż moi pasażerowie zrobią zakupy to nie gasiłem silnika...wtedy po paru/parunastu minutach wskakiwało na 90C i się utrzymywało. Ledwo ruszę wskazówka spada na 80...potem 70. Korki nie korki trzyma 70..czasami nawet 65C. Komputer pokazuje, że temperatura jest prawidłowa cały czas...no z małymi odchyłkami...więc jak tu mam winić za to termostat??;/
Jak się zdenerwuję to zakleję całą tą "wnękę" gdzie jest ten zegar od temp i tyle...problem będzie rozwiązany xd
-
Trasa 450km. 10%miasto 90% trasa, Spalanie wedlug komp. 8,1 a rzeczywiste tez cos kolo tego moze troche wiecej predkosci na trasie 90 do 140 z wiekszoscia 110 i 120km/h. 1.9 jts 159:)
Pozdrawiam M.
-
Moje kolejne spostrzeżenia. Trasa 700 km autostrady, 210 km drogi krajowe. Średnia prędkość na autostradzie 112 km. Spalanie komp twardo 6,0...:-D spalanie dystrybutor 9,7. Drogi krajowe, średnia prędkość 62 km, spalanie wg kompa twardo 5,2..:-D dystrybutor 6,3 litra.
Nic tylko cieszyć się, że mam tak wiarygodnego "pomocnika":-P
-
U mnie Warszawa: 8,6 zawsze, trasa warszawa-poznań i na zad, tydzień temu z minimalną 150 do przelotowych 200 km/h : 7,8
-
U mnie rownież jak już złapie 90 wskaźnik nie zejdzie dopuki auto nie postoi zgaszono dobre kilkanaście minut. Czy to upalam w górach czy jadę 50 w -20 stopniach
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk