Beetla sprzedałem bo wózek się nie mieścił a ta trafiła się za fajne pieniążki :) Chciałem jakieś 2.4 do pracy ale nic nie było ciekawego,jak się coś pojawi to nie uniknione,ze ją sprzedam za jakiś czas :)
Printable View
u Ciebie w północnej też są tak samo podatki drogowe jak w IRL? tzn zależne od pojemności silnika?
W uk tez sa, ale smiesznie niskie w porownaniu do ie. Autko ladne, gratulacje:) pletwa do usuniecia zdecydowanie hehe.
Sent from my C6603 using Tapatalk
No właśnie te podatki drogowe w IRL to masakra
A wiecie ile mi wyliczyli ubezpieczenia na micre 1.0?? 2000€ najmniej :D pięknie hah
Sent from my HTC One using Tapatalk
Przeginaja z tymi ubezpieczeniami w IE szkoda gadac normalnie.
Są są tyle,że o wiele niższe niż u was :D Ja na Alfe "9" taxu na rok mam 165f na pół 93f :) Z ubezpieczeniami u mnie jest podobnie jak u was jak ktoś nie ma zniżek z PL to kupa niestety ale grunt to przeboleć pierwszy rok pozniej juz jest znacznie taniej. Mój znajomy nie ma zniżek mimo tego że ma 30 lat na A6 1.9TDI '01 płaci 200f miesięcznie!
- - - Updated - - -
Płetwa wyleci na dniach może juz w sobote jeśli pogoda dopisze jesli nie to kolo 15 stycznia szwagier się przeprowadza i będzie mieć garaż więc będe coś mógł podłubać na spokojnie.
No niestety 1 rok przemecze to a potem będzie lepiej
Teraz szukam nissana micra 1.0 i będzie miejskie auto na zakupy
Chcesz kupić arose? :D
E juz nie szalej :D
Ile za to wołasz? Wyślij info na PW to może coś pomyślimy :P
Za miesiąc mam NCT. Jak przejdzie to od razu sprzedaje. Rozejrzę się po ile chodzą i dam Ci znać. Chyba, że chcesz już teraz kupić i sam sobie zrobisz NCT.
Na spokojnie ogólnie mam czas do końca stycznia na zakup
Hanki już objezdzilem i więcej nie chcę starszych hond a tu chodzi oto żeby silnik był jak najmniejszy w moim wypadku 1L
weź nie przesadzaj :D
juz wolę sie tą micrą męczyć rok :P
Micra nie jest taka zla. Jedzilem i uwazam ze to bardzo fajne miejskie autko. Jedzi sie tym jak gokartem. Ale po lifcie. Poszukaj japonczyka, bedzie mial lepsze wyposazenie. I szukaj polifta, zaby. Jedyny problem to swiece u przepustnica sie zapycha. Generalnie czyszczenie pomaga. Innych problemow brak. Max 150km/h na autostradzie tym pojedziesz. Spalanie bardzo niskie. Czesci latwo dostepne i tanie. Tapicerka wytzrmala.
Tylko powinieneś dodać że jak trafi się egzemplarz źle serwisowany to będzie problem z łańcuszkiem
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pawle wiadomo jak z każdym autem... i tak Ci każdy powie ze panie pewnie ze serwisowany, wszystko robione na bieżąco itp :)
Nigdy nie ugadnie...
A ja zakupiłem właśnie Micre 1.0L 5D Blue strzała edytion i oby śmigała :)
Na początek... potem wrócę mam nadzieje do jedynej słusznej marki :P
No to prawda faktycznie, zapomniałem. Ale tragedii nie ma, silnik to dwóch chłopa rękami wyciągnie hehe;)
Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk
Polifta kupiłeś?
Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk
99rok także chyba jeszcze przed?
Co tu taka cisza? ;>
Wczoraj na 17 byłem umówiony na wydupcenie DPF-a i chipsa na 180km do http://www.torquetronix.co.uk/ w srode wyskoczył check z zawalonym DPF-em poraz drugi więc wypaliłem go FES-em i wszystko było ok wczoraj Ewelina pojechała na zakupy ujechała 3 km od domu Alfa straciła moc zupełnie,zapaliłem 5 s i sama gasła holować nie było sensu bo to torque 50mil więc pojechałą lawetą za 100f niestety. Dzisiaj auto ma być gotowe kolo 15 mam nadzieje,że DPF turba nie zabił bo w przeciwnym razie Alfa ma u mnie dożywocie :)
Zawsze się mówi ze dożywocie. Ja GT tez z takim zamiarem zrobiłem ale ja raczej na sprzedaż wystawiam i 159 sport wagon albo jakiś van w crew can't. Familia mi się o psa powiększyła i niestety ani GT ani Rav4 nie ma wystarczającego bagażnika żeby coś włożyć i psa zmieścić.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Alfinka już pod domem turbo troszke dostało po dupce do tego wczoraj wyskoczył jeszcze check (water in fuel) jak już jej sił brakło a próbowałem ją odpalić,ale dzisiaj po wywaleniu DPF-a,wycince EGR-a i chipsie wypluła 190km i 425Nm teraz moge szczerze powiedzieć,że zapierdala!Chłopaki nawet powiedzieli,że kilka Alf już robili i tak zdrowego silnika jak u mnie jeszcze nie było:)
Ile kosztuje u nich chipowanie? Hamowali ci auto przed i po?
Wszystkie firmy wywalaja dpfa systemo a podobno wystarczy tylko mechanicznie polaczyc rurki przed i za dpfem i wtedy system mierzac "roznice cisnien" widzi ze dpf jest zdrowy.
W praktyce sie przekonam w najblizszym czasie ja bedziemy przeszczepiac silnik w Vanie na 150 kucy + mapa na 190 i mamy zamiar przed mapa to wyprobowac :)
U mnie niestety DPF-a blokował turbo i silnik gasł po 3-5s DPF zajebany był na maxa a dzień wcześniej wypalałem go FES-em i zamiast pomóc to tylko go dobiło :)
- - - Updated - - -
W Sportchipie za samo podciągnięcie chcieli ok 250e nie wiem jak teraz musiałbyś zapytać. Ale uwierz auto dopiero teraz daje frajde z jazdy :)
No jak go nic nie zmula wreszcie to silnik pewnie odetchnął
Ciekawe jak Ci to teraz leci z taką mocą :D
Wg tak a propos na ile możesz swoją 9ke wykręcić?
Ja już mam czym dotrzeć także pewnie czemu nie :D
Wysłane z mojego HTC One
200 kucy spokojnie wystarcza z napedem na przod. Nast etap to raczej juz zamontowanie odpowiedniej szpery. I tak nie ma gdzie tej mocy wykorzystac niestety ;) to nie Polska gdzie zaplacisz 500zl i lecisz dalej hehe;)
Johny
Jak zrobie swoja Lagune na 180 to zobaczymy kto zmienia biegi szybciej, moj triptronic czy twoja reka :P hehehe
- - - Updated - - -
Moja 166 wyladowala na DoneDeal, chyba sie komus nie spodobala;)
co moze stukac po prawej z tylu w czasie jazdy? ;) i z przedniej osi w czasie skręcania cos mi skrzypi... nie chce zostawiac u mechanika auta na dluzszy czas - bo tak kazda wizyta wyglada.... a chce wstepnie obliczyc koszta ;) nie wiem czy z przodu to wahacze bo wymieniane w 2012 :/