Umyłem, bo było aż 0 stopni w nocy :D
Printable View
Umyłem, bo było aż 0 stopni w nocy :D
Wymieniłem tarcze i klocki z przodu (Textar). Są takie ładne i błyszczące, że mam ochotę z powodów wyłącznie estetycznych wymienić skorodowane tarcze z tyłu (Brembo) :D
Druga sprawa - wymieniłem olej w skrzyni biegów (M32), zlana została gęsta berbelucha w kolorze mocnej kawy...
Dźwignia porusza się teraz wyraźnie lżej i przyjemniej :)
Założona kierownica z polifta, bo niestety moja była w tragicznym stanie, a w najbliższym czasie czyszcze nowe czerwone skóry i zakładam do Alfy :D
Moja 159 w ciągu ostatniego tygodnia dostała:
- nowe rejestracje a pod nie oczywiście nasze ramki
- nowy termostat Behr - teraz to się dopiero pięknie dogrzewa
- po przejechaniu ok 1000 km wypalił się DPF
- wymienione logo z przodu na nowe
- wczoraj zalane 50 litrów x 4,88 zł
teraz jeszcze tylko czekam na dodatnie temperatury i zafunduję jej prysznic, no i będę musiał zająć się akumulatorem bo dzisiaj rano przy temp -3 problem z odpaleniem przez błąd VDO
Przyjechało kilka gratów na wyposażenie samochodu: komplet bezpieczników dużych i małych, koc termiczny, linka holownicza w razie w, nakładki na śruby chromowane oraz pokrowce na koła a same alusy oddane do regeneracji ze zmianą ich koloru. Już nie mogę się doczekać efektu:)mam nadzieję, że będzie na plus.
Dzisiaj było trochę czasu , więc 159-ka została wysprzątana wewnątrz. :)
do moich obu alf dzisiaj:)
120 litrów ropy w cenie 4.44 zł/l
oraz 10 l zimowego plynu do spryskiwaczy. podzielone na pół. w obu bowiem gleboka rezerwa ww płynów byla :)
W wolnej chwili powstała 2 wersja breloka, chyba taka jest lepsza, pomyślę co jeszcze można poprawić, a jak pomysł się ostatecznie wyklaruje zostanie wykonany ze skóry.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=152472&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=152473&stc=1
Zdjęcia trochę słabe, na żywo jest lepiej.
Zatankowałem sobie za stówe, byłem ździwiony bo było za to ponad 20 liter ON vervy :D
Sprzedałem