Pitero widze swoim golym okiem :) ze to jest wariacja na temat QV, napisalem ze jest ciekawa i ze moze "czterodrzwiowe coupe" w AR byloby nieglupim rozwiazaniem, dosyc popularnym zreszta
Printable View
Widzę, że zaglądanie do kieszeni nadal w modzie.
Prawda jest taka że stosując tylko same kryteria zakupowe to pisałoby tu może 3 -4 osoby. Ile z tu piszących kupiło 159 jako nowe aut o w salonie 5, może 10%.
Wątek jest po to żeby wymienić się poglądami co mi się podoba a co nie w oderwaniu od potencjalnego zakupu i wieszanie psów na KRS/Andersonie czy innej osobie uważającej że np BMW jest ładniejsze albo podobne jest naprawdę śmieszne.
Pokazywałem kilku znajomym foty Giuli i jaka była reakcja oooo... podobne do BMW - przepraszam ale nie to ja wymyśliłem. Owszem My widzimy róznice smaczki stylistyczne etc ale dla przeciętnego człowieka auto jak każde inne.
Ma ktoś inny pogląd oki- nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji jak tu niektórzy usiłują zrobić to na siłę.
Mnie tez tu przekonywano ze nie widziałem tego co widziałem ale cóż... taki folklor markowych for motoryzacyjnych jest taki że jak napiszesz coś nie tak to mało cię nie powieszą.
Jak pisałem wyżej w przypadku Giulii dużo zalezy od koloru nadwozia i felg - to jest podstawa - bo niestety biała jest nijaka.
w tym przedziale cenowym jest Q50-S(h), fajnie wyposażona A5ka, CLA 45AMG albo nawet za mniej A45AMG albo nowe V90 (nawet więcej koni choć też 2 litrowe). Nie wiem czy byłbym skłonny wejść w Giulie (;)) za 250k. Ale za 180-200 w sensownym wyposażeniu 280KM z jakimś rabatem alfisti powiedzmy 12% - chyba tak (musiałbym się przejechać). Póki co w takim razie wejdę w Julke veloce, która i tak już jest zamówiona - jak zapałam z powrotem miłością do alfy to sceduję Mazdę 6 i wezmę tę 280 - może mi się przez 4 lata nie znudzi, bo na razie co poltora roku wraca temat wyboru kolejnego auta... :/ ciekawe czy jakies zostanie na dluzej
Jednemu się podobają małe cycki a drugiemu duże, kwestia gustu. Bezsprzecznie jednak nowa Alfa ma za mało smaczków które powodowały by, że każdy od razu pozna - to alfa romeo. No po prostu równorzędna stylistycznie z BMW, Audi czy Jaguarem. A przód ma za mało wyrazu, nie widzę szans na sukces w kontynuacji tej linii przodu. Za mało wyrazu po prostu.
Kompletnie abstrahuję od ceny auta - to nie stanowi o tym, czy jest dobre technicznie, ładne czy daje przyjemność z jazdy.
Jeśli chodzi o technikę, wygląda to dobrze choć nie jakoś bardzo nowocześnie, czego nie miała by konkurencja (a to jedna z cech Alf), przyjmnośc z jazdy ocenię dopiero po jeździe 2 litrową benzyną, dislem nie mam zamiaru psuć sobie smaku. Gdybym rozważał alfę z dieslem to równie dobrze mógłbym rozważać każde inne auto. No i ostatnia kwestia - wygląd - mnie osobiście brakuje detali, uważam że przód jest zbyt mało ciekawy choć cała sylwetka ładna. Ale efektu "wow" z zewnątrz zdecydowanie brak. W ogóle uważam, że jak na ceny jakie alfa zaserwowała i zaserwuje, Giulia "wygląda zbyt tanio". Na plus zdecydowanie wygląd wnętrza, choć do drobnych rzeczy można się czepiać.
Czy mógłbym mieć Giulię, to w ogóle nie ten wątek i nie temat to dyskusji między formumowiczami kogo na co stać albo na co chce a na co nie chce wydawać pieniądze. Czy chciałbym mieć Giulię - odpowiem jak się przejadę 2 litrową benzyną.
Załącznik 208057
- - - Updated - - -
Tyle ile odpowiednie BMW minus 5-10%. Satysfakcjonuje się ta odpowiedź?
Nie idzie czytać tych waszych wypocin. Tak, 4 drzwiowy sedan wygląda podobnie jak 4 drzwiowy sedan innej marki. Dziwne nie? Ta z CH na dużych felgach jest idealna.