Ja ostatnio wychodziłem z hotelu i stała seria 1, tak że wystawała tylko przednia ćwiartka. Mega się podnieciłem, bo myślałem że to Gulia stoi. Dopiero na drugi rzut oka zobaczyłem, że to jednak BMW :D
Printable View
Ja ostatnio wychodziłem z hotelu i stała seria 1, tak że wystawała tylko przednia ćwiartka. Mega się podnieciłem, bo myślałem że to Gulia stoi. Dopiero na drugi rzut oka zobaczyłem, że to jednak BMW :D
dzięki, czyli na razie Julię sobie daruję. I za dużo widzę tu agresji i tego wszechobecnego tonu "mentora" - jak to wszyscy "rozpracowują" psychikę swojego wyimaginowanego "adwersarsza" - jedna strona ślepo patrzy na te Giulie jakby to był samochód dekady i jak ktoś śmie tu wspomnieć, że jest podobna lub gorsza od BMW to zaraz jest zbiorowe bukkake, drugiej stronie nic się w tym aucie nie podoba - narzeka byle narzekać.... zamiast później czytać o Giulii czyta się elaborat A4 na temat tego, czy ktoś ma prawo narzekać, czy nie... kogo to obchodzi? jak ktoś narzeka i widać, że robi to tendencyjnie, po prostu się te posty przeskakuje/ignoruje i już, po co się zabawiać w wielkie analizy? co to wnosi do tematu Giulii dla takich osob, co mysla zeby kupic?
Po co pisać. Trzeba iść zobaczyć, przejechać się, policzyć koszty i zdecydować czy kupić czy nie. Jeżeli Włosi utrzymają dobrą niezawodność napędu i wyeliminują drażniące niedoróbki i awarie to fama szybko się rozejdzie.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
w sumie już pewną dobrą renomą giulietty (w odróżnieniu od beemek serii F) na tę famę zapracowali. Ale na wejście do premium potrzeba kilku modeli, nie jednego na x lat. A płacąc 250k za giulie czułbym się trochę dziwnie wiedząc, że mogę za te pieniądze kupić auta, które nie muszą nic udowadniać. Z drugiej strony to dobra opcja dla osób, które lubią się wyróżniać - jak saab swojego czasu, zanim kojtnął ;)
No może to i głupie ale czasem jakieś założenia trzeba niestety przyjąć :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli mam przyjmować głupie założenia, to nie przyjmuję żadnych, ot takie dziwne i mało dzisiejsze podejście...
[MENTION=845]slavol[/MENTION] w dużej mierze masz rację. Ja też staram się patrzeć głównie na prowadzenie, silnik, osiągi, ale przede wszystkim na radość z jazdy. Dla takich osób Mustang będzie świetnym wyborem w tym przedziale cenowym. Nawet wyrób mustangopobny, 2,3 Eco Boost jest ciekawą opcją dla wielu. I ogromna rzesza ludzi tutaj nie zdaje sobie sprawy, że dla wielu potencjalnych kupujących to jest bezpośredni rywal Giulii. Tylko w tym wątku jest nas chyba 3 albo 4 osoby, które otwarcie mówią, że Mustang jest poważną alternatywą dla Giulii. A za kilka lat może być wybór typu 6-letnia Giulia QV czy 3-letni Mustang GT.
Alfa była marką postrzeganą jako sportowo-luksusowa. Jest za nią historia i nie uważam, że musi walczyć wieloma modelami w klasie Premium. To nie Kia czy Hyundai, który musi na takie członkostwo w klubie Premium zapracować. Jaguar też szybko powrócił mimo budżetowego modelu S type zbudowanego na płycie mondeo.
Ja z innej beczki. Do Giulli na być jeszcze 3 litrowy diesel i 3 litrowy benzyna.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Wiem że wracam do tej kwestii jak pijany do płota... ale jaki to ma prześwit? QV znalazłem 9.75 cm :blink:, ile ma "cywilna" wersja?