Jedno wyklucza drugie. Albo większa ilość światła przy tej samej mocy (czyli cieńszy, mniej trwały żarnik), albo większa żywotność (czyli grubszy żarnik).Cytat:
Są w stanie wytorzyć więcej światła a przy tym ich żywotność jest również wydłużona.
Printable View
Jedno wyklucza drugie. Albo większa ilość światła przy tej samej mocy (czyli cieńszy, mniej trwały żarnik), albo większa żywotność (czyli grubszy żarnik).Cytat:
Są w stanie wytorzyć więcej światła a przy tym ich żywotność jest również wydłużona.
Witam
Czy ktoś stosował ?
https://nocar.pl/philips-h7-led-12v-25w-px26d.html
https://bosma-sklep.pl/zarowka-12-24...ed,3,4245,3838
? Ma jakąś opinie o tym ?
Są dość dokładne testy tych żarówek na YT a na naszym forum też kilka osób o Bosma'ch pisało. 600 zł za Philipsa, który i tak jest na bakier z KD to trochę dużo.
Kd ?
Kodeks Drogowy.....
No troche sporo jednak ... za bezpieczeństwo.. to walić to że się ktoś przywali albo i nie przywali... HID nie ma wyraźnej lini odcięcią światłą... LEDY ją mają .. Dlatego własnie chciałbym aby ktoś się wypowiedział kto używa Bosmaa. Jak to wygląda w rzeczywistości a nie w izolowanych testach. :)
No tak... Chodziło o to że przy ledach jesteś w stanie osciągnać wyraźną linie .. i nie oślepiaja tak bardzo jak hid
Patrząc na to ile codziennie mijam aut .. które maja zwykła H7 ... nawet + 100... ileś tam.. A durne cebulaki żyłują pieniędzy na regulację świateł raz na rok... I jadą i napierdzielają po oczach... To jak ja będę miał led... zadbane ... wyczyszczone soczewki ... wypolerowane... zregenerowane odbłyśnik. .. i raz na pół roku poddane regulacji... To chyba i tak jestem wyżej od ludzi na "zwykłych H7 które nie oślepiaja.."
Nie pogrążaj się ......
O co Ci chodzi ?
Zresztą... nie była mową o tym co mi pozwala kodeks... i do czego może mi się smerf przywalić..... Przywali to się przywali ;) Jeśli ma to komuś w nocy uratować życie, lub mnie przed wypadkiem , to mam chyba w dupie nasz durne przepisy ;)
Więc chciałbym opinie o ledach ;)