-
CUD! Normalnie CUD nad Wartą xD
Wskazania temp 90C i ani drgnie! Nic nie zrobiłem...samo się naprawiło -.- Teraz pytanie...dlaczego i przez co wcześniej nie działało? No i przede wszystkim wskazówka nagle zaczęła dobrze pokazywać, a może termostat zaczął dopiero działać?
Ehhh...w cuda nie wierzyłem, ale po tym co dzisiaj zobaczyłem to już sam nie wiem xd
-
TTTM.Blogoslawieni Ci co nie widzieli a uwierzyli:D
-
Mam do was pytanie :
w naszej 159 zbiornik paliwa ma pojemność 70L, tak?
Pytam bo mam pewną wątpliwość, ostatnio tankowałem na Shellu (najprawdopodobniej była NESTE, bo stacja samoobsługowa) niedaleko IKEI na Targówku w Warszawie i dystrybutor zatrzymał się na 70,30 L. Awaryjna sytuacja, że jeździłem aż tak do końca baku, niemniej wg moich szacunków powinienem był w stanie przejechać jeszcze spokojnie z 40-50km.
Nasz bak ma super moce do rozszerzania się, czy dystrybutor poleciał sobie w kulki? Pistolet od razu włożony do baku i od razu odłożony do dystrybutora, bez zbędnego trzymania go 'w powietrzu'.
Mieliście podobną sytuacje?
-
Coś chyba nie tak z dystrybutorem...
Jakiś czas temu kolega robił płukankę zbiornika paliwa, Alfa identyczna jak moja, czyli 1.9 jtdm 8v 120km sedan.
Weszło mu do zbiornika 68,4l- nie zalewane z dystrybutora tylko "pompą" u mechanika więc pomiar b. dokładny.
Ale znając życie to Alfa Alfie nie równa i do każdej inna ilość paliwa wejdzie xd
-
Nie umiem jeździć dieslem po mieście :(
Na trasie spalanie ~ 6L, w mieście ok 9. WTF?
Zauważyłem, że komputer na drugim biegu przy 1200 obrotów pokazuje mi ok ~ 11L przy 2000 obrotów ~ 9L.
Jak tym jeździć???
-
Chyba nic dziwnego. Ja czesto mam powyzej 11l/100km. Masa auta, szerokie opony, korki swiatla.
-
Mi spalanie przy naprawdę spokojnej jeździe po mieście nie spada poniżej 10l. Niestety po mieście na trasach, które codziennie robię nie mam żadnego dłuższego odcinku bez zatrzymania - co ok. 100-150m - światła/rondo/skrzyżowanie z lewoskrętem etc. Na trasie przy spokojnej jeździe poniżej 6l. 159 sportwagon 1.9 JTDm 150km, dpf on.
-
1.9 150 km
według komputera 7.8. może takie duże bo mam felgi 19 cali.
-
A co ma rozmiar felgi do spalania?
Szerokość opony co najwyżej.
-
Masa felgi też ma znaczenie. A duże felgi są ciężkie. Choć prawdę mówiąc, moje amatorskie obliczenia nie wskazują na to, że ma to aż takie znaczenie jak wynika z praktyki.