Napisz jeszcze raz pw
Printable View
Napisz jeszcze raz pw
Co sądzicie o Pirelli PZero Nero GT ?
Na pierwszy rzut oka, chyba trzeba delikatniej na wodzie ?
Ja mam takie w mojej 156. Jak dla mnie opony rewelacja. Na suchym się kleją jak głupie a na mokrym bardzo dużo trzeba żeby je uślizgnąć ( łatwo wyczuwalny moment utraty przyczepności). Może nie ma się czym chwalić ale jeździłem na nich również po śniegu... I to nie było błoto po śniegowe tylko biała autostrada. Dały radę ale jazda nie należała to w pełni komfortowych ;) ja mam rozmiar 215/45 r17. Polecam ;)
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Mowa oczywiście o Pzero nero ;)
Mieszanka dość miękka, po jednym sezonie zeszło ok 1.5 mm bieżnika.
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Podepnę się pod temat z moim problemem. Wpis kopiuję z forum GT:
Otóż, mam komplet letnich opon Yokohama Advan Sport, na felgi 17, które kupiłem w zeszłym roku na wyposażeniu Belli GT.
Przy zmianie opon na zimowe, serwisant twierdził, że letnie opony mogły być cięte bocznie przez poprzedniego właściciela.
Tu pytanie: jaki jest cela takiego zabiegu i czy może ktoś potwierdzić na podstawie załączonego niżej obrazka, że tak faktycznie było?
http://www.forum.alfaholicy.org/zala...h-opona_gt.jpg
Powiedział też, że dwie felgi (felgi Alfa Romeo, ale może nie montowane fabrycznie) z tyłu nie są dopasowane i że jest luz 2mm, który na małych prędkościach nie przeszkadza, ale przy większych już może, a który można zlikwidować przez toczenie.
Prawdę mówiąc myślałem, że pomijając samą wielkość, to każda felga z Alfa Romeo powinna pasować.
Chciałbym zlikwidować ten problem przed wiosną, ale zanim to zrobię, wolałbym Was zapytać o zdanie. Relację z serwisu powtarzam za moją żoną, bo to ona była z GT na wymianie opon. Może więc być mały efekt głuchego telefonu:).
Ktoś jeździ na Viking ProTech HP? Jakieś opinie, uwagi?
czy ktoś z Was jeździ na Conti SportContact5? [rozmiar 225/45/17]
pozdr.,
t.
Ja już prawie podjąłem decyzję... prawie, bo utknąłem na finiszu.
Miałem do tej pory (tak kupiłem) w GT z przodu Nankang NS-II i te nadają sie jak najbardziej jeszcze do eksploatacji (gruby bieżnik). Z tyłu niestety do wyrzucenia (poniżej TWI) były Falkeny 914.
I tutaj mam dylemat. Czy dokupić tylko 2 szt Nankang-a jw., czy też wymienić wszystkie 4 szt na Falkeny 914.
Wiadomo o co chodzi - o kasę. 574 zł kontra 1516 zł + koszty wymiany.
Nankang to opona kierunkowa, Falken asymetryczna - która lepsza?
Gdyby ktoś chciał odkupić moje 2 Nankangi to pewnie bym wymienił komplet.
Ja bym kupił na tył jakieś 2 świeże (model i firma - takiej jakie kiedyś będziesz chciał mieć wszystkie na aucie) , dojeździł te nankangi z przodu dalej ze świeżymi na tyle, później dokupił dwie takie jak na tyle i już. Tył najważniejszy aby świeży był. Najlepiej wszystkie świeże, ale z dwojga złego tył ważniejszy.