Po tym jak ostatnio rozmawialiśmy postanowiłem troch lakier czymś przejechać. Właśnie o QD zapomniałem wysyłając zamówienie. 900ml z tego co widzę z wysyłką kosztuje 63zł więc nie jest jeszcze tragicznie.
Printable View
Po tym jak ostatnio rozmawialiśmy postanowiłem troch lakier czymś przejechać. Właśnie o QD zapomniałem wysyłając zamówienie. 900ml z tego co widzę z wysyłką kosztuje 63zł więc nie jest jeszcze tragicznie.
Jak coś kupiłem maszynę , a Twoją maskę raczej przydało by się przejechać maszyną , jestem ciekaw czy UC na czarnym padzie dało by radę . Co do QD to albo ten 425, albo na zimę QD/Sealant(każdy wie o co chodzi) SONAX BRILLIANT SHINE DETAILER
, co jakiś czas psikniesz FinishKare 1000 i powinno się mega trzymać
Ale Ty już chyba w Łodzi tylko gościnnie
To nie jest źle bo akurat QD przydaje się dopiero "po chwili" - czyli do dbania po myciach już odświeżonego lakieru z nałożonym woskiem. W wypadku FinishKare Hi-Temp 1000p wypada to na dopiero 2-3 mycie - i faktycznie najlepszym wyborem na zimę był by QuickDetailer od Sonaxa - Brilliant Shine Detailer. Przetrzyma całą zimę.
P.S. Przypominam, że obiecaliśmy kolegom mniej w temacie zakorzenionym używać całościowych nazw środków a nie FK/BSD itd.
Ja mam już kilka różnych specyfików, ale na razie głównie nakładam na moją Alfę zestaw od Duraglossa - Cleaner Polish Bonding Agent #601 i na to sealant Clear Coat Polish #111 - trzyma długo i nieźle wygląda. Quick detailer na to mi akurat dobrze pasuje wspomniany w postach wyżej Finish Kare #425, ale Sonaxa Brillant Shine Detailer zamierzam wylewać na to w warunkach jesienno-zimowych. Planuję też zakup detailera Auto Finesse Finale, bo słyszałem, że jest bardzo dobry :)
Finish Kare Hi-Temp 1000p na razie położyłem na dwa auta (ale jak z trwałością to nie jestem w stanie powiedzieć) i używam go głównie do felg.
Jak dla mnie to finale dupy nie urywa,bardziej mi podpasował QD Shiny Garage
- - - Updated - - -
Co sądzicie o pastach polerskich K2 ? https://www.youtube.com/watch?v=JioiPA-z-yM
Niezbyt cenowo i prawdopodobnie jak reszta kosmetyków tej firmy - jaj nie urywają, mimo pozytywnego nastawienia środowiska KA do tej firmy.
Chyba pewniej spojrzeć w stronę past Nielsen (F1, F3, F10), które są w opakowaniach 500ml za niecałe 40,00 zł.
Panowie co powiecie na taki zimowy zestaw ? Powoli kończę z jedno markowością więc tak to wygląda:
Szampon - Shiny Garage Orange Car Shampoo
Glinka - ValetPRO Orange Mild Clay Bar
APC - Shiny Garage Lime APC
Politura - ???? brak pomysłu
Wosk - Collinite 476 czy FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX ??
QD - SONAX EXTREME BRILLIANT SHINE DETAILER
co zmienić lub czym innym zastąpić ?
Jeśli chodzi o wosk/sealant na zimę to powiem tak - Collinite nie miałem okazji używać, ale Finish Kare 1000p to jak na razie wosk, który najłatwiej i najprzyjemniej mi się używało.
Glinka podobno lepsza jest mniej agresywna - Yellow.
Lime APC zmień na Red Devil - koszt ten sam, a o wiele lepiej domywa.
Długo sam nie wierzyłem, ale jeżeli bierzesz Sonaxa BSD, to praktycznie wosk niepotrzebny, w parę użyć i sonax i tak zje cokolwiek tam było by położone, to praktycznie jest sealant/wosk w sprayu a nie quickdetailer.
Omen weź Prima Amigo sobie :) co do wosku , ja jestem za Hi-Tempem na zimę , ale to już obojętnie i to i to będzie bardzo dobre na zimę , no i jako QuickD/Sealant Sonaxa tak napisałeś :)
Ogólnie nie szukał bym politury/glaze tylko dobrego cleanera pod wosk , dla zamaskowania małych rysek lub usunięcia będzie dobry ValetPro Achilles