Czy ja wiem, czy pod ladą? Po prostu zaryzkowałeś wpłacając zaliczkę w ciemno :P
Printable View
Adam, myślałem o Twojej, którą przejął Maryszkens:).
Swoją drogą, myślałem, że tylko ja jestem taki naiwny, że kupuję (zaliczka) auto nie oglądając go:).
Na forum znalazłem przypadki wpłaty całej wartości auta bez wizji miejscowej:). Co jednak dotyczyło starszych modeli.
Wiem, o której myślałeś, jednakże odbiłem piłeczkę...
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Czy posiada ktos z Was druga czesc rury(ta idaca za przeplywka do dolotu) na sprzedaz? 2.0ts 150km, moja jest poklejona i podejrzewam, ze moze tam lapac lewe powietrze
a ta czesc bedzie pasowac z silnika 1.8TS czy koniecznie musi byc z 2.0?
Chodzi Ci o tę? http://allegro.pl/alfa-romeo-156-twi...0.html#thumb/1
1.8 i 2.0 mają chyba identyczną. Nie powiem ci na 100%, ale wizualnie są takie same.
To jest 156, w 155 jest inna, ma nr 60608084
- - - Updated - - -
Niestety mimo tego samego słupka, różne modele mają różne doloty :)
Na alfaowners wspominali swego czasu, że to: https://newalfaparts.co.uk/engine-pa...tion-pipe.html jest zamiennikiem dla 60608084. Ale czy będzie na 100% pasować to nie mam pojęcia.
Mam pytanie: czy można w internecie znaleźć dokładną formę dywaników do AR155?
Chciałem zamówić szycie w firmie ogłaszającej się na forum, ale mówią, że nie znaleźli formy.
mam ori dywaniki z wersji super i myslalem nad ich skopiowaniem 1:1. Mozemy cos pomysleć w tym temacie.
Załącznik 234051Załącznik 234052
Tez sie dołączam do zamówienia. [MENTION=67384]kazikx[/MENTION] słuszna inicjatywa- pilotuj temat.
Jestem zdecydowanie za:).
Fajnie byłoby mieć ładne dywaniki z ori formą.
Jeśli firma dostanie gotowy wzór, to każdy już bezpośrednio będzie mógł zamówić dowolny kolor i wersję:).
Na moje zapytanie o dywaniki do 155 dostałem taką odpowiedź:
" (...) niestety nie posiadamy formy do tego modelu, próbowałem zdobyć w mojej okolicy, ale się nie udało. Może Pan odrysować na papierze stare dywaniki z tej alfy i przesłać je do nas? Na podstawie wzoru wykonamy formy i uszyjemy dla Pana dywaniki.
Pozdrawiam
Tomasz Zawadzki
www.car-tom.pl
tel. 668 028 739".
Problem w tym, że nie posiadam starych dywaników. Mam jakieś dwa gumowe z przodu, chyba na siłę dopasowane, a z tyłu w ogóle nie mam.
Rafał, co o tym myślisz?
Szkic lub (chyba łatwiej, bo można przesłać mejlem) dokładne zdjęcie z podaną skalą odwzorowania...
Tu jest strona z ogłoszeniem producenta, w dziale rabaty - można podobno uzyskać rabat na hasło "alfaholicy":
http://www.forum.alfaholicy.org/raba...ml#post2006335
- - - Updated - - -
Będziemy działać:).
Fajnie, że jest więcej zainteresowanych.
skontaktuję się z nimi, spokojnie mogę wysłać im dywaniki żeby sobie dokładnie zrobili szablon.
W ori na przednich jest wyhaftowany napis ale to chyba nie jest nie zbędne.
Dzięki:). Daj znać, co i jak.
Odpowiem im zaraz, że będzie kontakt z forum.
no to działamy. Jeżeli ktoś jeszcze optuje na komplet to pisać ale zdecydowanych na 100% - sapacze nie zawracać gitary :)
Jak coś , Rafał , dajznac ile przelac :)
Biore dwa komplety :)
Więc robię listę:
1. rafal_155 (x1)
2. kazikx (x1)
3. maryszkens (x1)
4. Pablo. (x1)
5. Dziaru (x2)
W tym tygodniu skontaktuję się z firmą ale dopiero w przyszłym będę mógł je wysłać.
Będę informował na bieżąco co i jak.
W Radomiu jest szablon dywaników ze 155 v6,gruby welur u nich robiłem....
http://allegro.pl/drzwi-lewy-tyl-alf...%20ROMEO%20155
Klamka za 50 zł + tylne wrota :)
Dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Mechanik mówił, żebym w 155 wymienił świece zapłonowe.
Znalazłem (chyba) rarytas, bo ori świece:
http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-a...ZGMwYTY5ZGM%3D
Czy łatwo je wymienić?
Tzn. przypuszczam, że niezbyt trudno, ale czy w moim wypadku (nigdy tego nie robiłem) warto się w to bawić, czy jednak pojechać do mechanika?
Wolałbym sam, dla satysfakcji, ale nie mam ciśnienia, żeby to robić, zwłaszcza jeśli mogę coś spierniczyć.
Np. urwany gwint swiecy :D
Czyli klasyka:).
Ale u Twardowskiego nie powinni byli zrywać gwintów.
jak masz golden lodge to nie wymieniaj ich. to sa swiece które przejezdzają 200tys bez wymiany (smiem twierdzic, że mozna na nich jezdzić do końca silnika). pierwszy komplet był u mnie wymieniany po przebiegu 160 lub 170 tys i w sumie dla zasady a nie z koniecznosci.
Zadna inna świeca nie wytrzyma tyle co GL, to sa swiece na których nie wypalaja się tak elektrody a jak nie jeżdzisz z wodą w gnieździe to porcelance nie ma prawa się nic stać - przebicie.
No i najważniejsza kwestia silnik pracuje na nich najlepiej.
aha i jeszcze jedno lodge robił dawno dawno temu świece do silników samolotowych.
Argument świec samolotowych jest wyjątkowo słaby :P Aktualnie bardzo dużym producentem świec samolotowych jest Champion - jak wiemy nie jest on wyznacznikiem jakości ;) Zresztą w samolotach też nie...
Nie mam tych Golden Lodge, tylko jakieś Beru.
Miałem ochotę zakupić Golden Lodge - prócz tego, że podobno bardzo dobre, to jeszcze bardzo ładne (chociaż kojarzą mi się z lożą... masońską;))
Ale musiałbym wybulić prawie 600zł na komplet 8 sztuk (co i tak jest niezłą ceną) - tu Twin Spark nie rozpieszcza cenowo;).
A znalazłem inne, oryginalne, w dobrej cenie, więc nawet nie zastanawiałem się i kupiłem:).