Cytat:
Proponuję opierać się na oficjalnych materiałach producenta (i datach w nich podanych), a nie na tym co ktoś kiedyś napisał na forum nawet zagranicznym... W Eperze jest dokładnie napisane co było powodem zastąpienia części i zmiany numeru. Z twoim kumplem i datą produkcji 2IX2010 to ciekawa sprawa, bo w 2010 roku do 15IX we Włoszech była wakacyjna przerwa produkcyjna - wiem to dokładnie bo to wpłynęło na miesięczne opóźnienie w dostawie mojego samochodu
to jest kolejny przykład że coś tu się nie zgadza z tymi eperowymi datami , bo albo 2.IX.2010 nie było przerwy wakacyjnej albo jest błąd w eperze jeśli chodzi o datę produkcji tego auta . W każdym razie nawet jesli fabryka w ten dzień pracowała to mimo że jak twierdzisz aktywator powinien być pozmianowy faktycznie zamontowano przedzmianowy -no bo skoro padł to zapewne była to pierwsza jego wersja. Jak dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest właśnie to co wyżej sugeruję- poślizg miedzy eper a linią produkcyjną-mniejszy lub wiekszy ale jakiś na pewno był. Nie należy też zapominać że to przecież są Włochy więc w pewnym sensie wszechobecnie panujący bałagan nie powinien dziwić - trzeba brać poprawkę bo tam wszystko jest możliwe......