Głęboko w d.... mam 200 KM z czterocylindrowego silnika pędzonego sprężarką które objedzie moje GT. Jak Tomek napisał - cyferki to nie wszystko. Przerażony jestem moim niedopasowaniem w realia rynku... :(
Printable View
Głęboko w d.... mam 200 KM z czterocylindrowego silnika pędzonego sprężarką które objedzie moje GT. Jak Tomek napisał - cyferki to nie wszystko. Przerażony jestem moim niedopasowaniem w realia rynku... :(
Ale czemu zwalasz nasz rodzimy bałagan i brak odpowiedniej strategii sprzedażowej na Włochów?
Przecież każdy kraj ma swoją centralę i pewną wolność działania. U nas wolność pomylono z "powolność"...
Oczywiście odgórnie powinno to być lepiej sprawdzane i tutaj jest rzeczywiście za duży luz.
Mnie to nie dziwi, miałem okazję zobaczyć jak pracuje wtedy jeszcze Fiat / Alfa Romeo Polska jakieś 15 lat temu. W tej kwestii nie wiele się zmieniło, a jeśli już to chyba na gorsze. Rzeczy które chcieliśmy z FAP zrobić 15 lat temu, zrobili po około 10 latach.
Czy się stoi czy się leży ... ale przynajmniej kilkunastu czy kilkudziesięciu użytkownikom silników TS udało się wymienić wariatory w ramach wymuszonej na FAP akcji serwisowej.
Mam cichą nadzieję, że po wielkiej klapie tego debiutu (u nas na to się zanosi) jednak znajdzie się w końcu ktoś, kto zrobi tam porządek (choć nie jestem już taki pewien czy zarządzający sprzedażą AR Amerykanin w ogóle zauważy, że jest w Europie taki rynek jak Polska.
Dobra trakcja nie zależy od silnika.. wiec obie wersje prowadzic sie beda zapewne tak samo dobrze. To samo z dzwiekiem - jesli nie beda grzebac z wydechem, w co watpie. Czyli zostaje Twoje "mega przyspieszenie", o ktorym wczesniej pisales, ze "czas do setki to nie wszystko". Dziwne..
No tak, to wszystko wyjaśnia. Przepraszam, że nie czytam w Twoich myślach :P
To tylko w Europie 80% salonów nie miało wtedy tego auta w ofercie, a w Polsce wszystkie salony były w tym czasie zawalone Giuliami i tylko przez brak akcji marketingowej ze strony FCA Poland te ostatnie 33 sztuki nie sprzedały się do dzisiaj, bo cała reszta poszła jak świeże bułeczki :D
Zastanów się co piszesz. Wersja 280KM będzie sporo szybsza, więc i bardziej sportowa. Liczę na dobry dźwięk. Jeśli go nie będzie, to się zawiodę. Bardzo.
BTW.. co do trakcji... a słyszałeś o wersji 4x4?
Mega przyspieszenie to zależy.. to w wersji 200KM jeszcze mi d..y nie urwie, a to w 280KM zapewne tak. To chyba można zrozumieć? 7s do 100 jest "fajne", a 5.5s już generuje całe spektrum innych doznań :D
Szczególnie w zestawieniu z napędem 4x4 gdzie nie trzeba szukać trakcji jeżeli nie ma akurat upalnego dnia w środku lata.
Z mojego 8-letniego doświadczenia z jazdy turbobenzynami TFSI i TwinPower ( 211 KM vs 270 KM vs 295 KM vs 245 KM ) obstawiam , że wersja Giulii 280 KM będzie miała mega pie......cie w przedziale od 180 kmh do 250 kmh czyli tam gdzie 90% aut już zaczyna puchnąć i zdecydowanie wolniej się napędza.