Wygląda na to, że oba oleje podane to to samo więc po co przepłacać. Zbiorniczek wyrównawczy warto wymienić profilaktycznie jeśli masz przedlifta.
Ori płyn w chłodnicy może być nie mieszalny i lepiej kupić Paraflu.
Printable View
Wygląda na to, że oba oleje podane to to samo więc po co przepłacać. Zbiorniczek wyrównawczy warto wymienić profilaktycznie jeśli masz przedlifta.
Ori płyn w chłodnicy może być nie mieszalny i lepiej kupić Paraflu.
2006r mam i widać że jest oryginalny po dacie na zbiorniczku, pewnie i jego wymienię. Jeżeli to są te same Tutela GI/E to fakt po co przepłacać.A mam też do wymiany termostat to przy okazji wymienie cały płyn na jakiś petrygo,chyba nic się nie stanie. Jak juz powymieniam co trzeba to napiszę czy coś się zmieniło ze wspomaganiem :D
Jest taka opcja że ASO dostane stary model zbiorniczka? ,czy raczej juz sprzedają ten co powinien być.Żeby mi nie wcisnęli jakis stary . nr.51880990 po tym numerze zamówić pozr.
Raczej wątpię, żeby sprzedali stary zbiorniczek ale warto o tym wspomnieć w zamówieniu. Ja kupowałem w tamtym roku przełom czerwiec/lipiec i dostałem zbiorniczek z grudnia 2013.
W zasadzie sprawdź sobie z którego roku masz teraz zamontowany zbiorniczek, możliwe jeśli auto nie jest od nowości u Ciebie to że ktoś już go wymienił. Data powinna być od strony korka wlewu.
Jeśli chodzi o 159 to instrukcja sugeruje Olej do przekładni hydrostatycznych który przewyższa
wymagania specyfikacji „ATF DEXRON III”. Oryginalny to TUTELA GI/E czyli czerwony, możliwe że w po liftach był już zielony czyli GI/R w każdym razie jeśli wcześniej był czerwony to ja bym nie wymieniał na inny.
czy zbiorniczek z 2013 roku będzie już po zmianowy?
Tak. Zmiana była w 200x roku... bodaj 2007? W każdym razie Ten z 2013 na pewno będzie dobry.
Ja również miałem wadliwy w polifcie z 2008 roku