moja Gtv dzisiaj dostała urodzinowe życzenia, bo 16 lat skończyła :D
Printable View
moja Gtv dzisiaj dostała urodzinowe życzenia, bo 16 lat skończyła :D
Tort był ??
nie, ale objechała dresa w golfie kołnierzyka w audi quattro :P
100 lat, 100 lat, niech..... :D
moja w marcu kończy 13 ;) haha można to pod paragraf podciągnąć ;)
Moja dostała nowy akumulator.
Moja dzisiaj dostała nowe buciki na lato :) haha :0
Dziękuję koledze bocian za transport i za sprzedaż tych cudeniek :)Załącznik 45848Załącznik 45849Załącznik 45850Załącznik 45851Załącznik 45852
a w mojej pieknej zostal wyklepany dzis tylni blotnik po tym jak jakis sk******* zepchnol mnie na pobocze i tyl mi sie oparl na slupku. klepane bylo przez tzw"magika" i gdyby nie to ze wgniecenie bylo duze to wyszlo by bez malowania a tak teraz minimalnie widac. choc przy okazji jeszcze inne punkty z blotnika sa usuniete bez sladu. poza tym na nowo skalibrowane CB i mycie zewnetrzne autka (juz niemoglem patrzec jak auto cale brązowe bylo)
Pojechalem sobie do znajoego na myjnie:) umylem powycieralem potem kompresorem wydmuchalem uszczelki zamki itp:)
Bella dostała dziś rurę środkową w wydechu. Nic nie stuka, nie brzęczy, pięknie jest :)
U mnie na bieżąco tankowanie, mycie z woskowaniem, sprzątanie itd.
Dzisiaj było trochę demontowania, bo jak pisałem wcześniej, zderzak był w tym autku robiony i jakiś paproch przykręcił scudetto tylko na 2 śruby i telepało, źle wpływając na moje samopoczucie - krótko mówiąc wqrw***o mnie :D :D :D Przy okazji dokręciłem jedną ze śrub przy lampie, bo też drgała.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2012/02/7.jpg
Oprócz tego wymiana żarówki :)
A ja dziś odebrałem to :D
Dziś się trochę namęczyłem żeby stworzyć klucz nasadowy 5,5 do odkręcenia osłony filtra przeciwpyłkowego. No ale się udało i w mojej 147 już goszczą dwa nowe filtry węglowe poprawnie zamontowane - jak się okazało przy poprzedniej wymianie ktoś zamontował je na siłę poziomo zamiast pionowo przez co jeden był pogięty - nie ma to jak specjalista ;)
Wymienialem termostat to kazalem przy okazji wymienic pozostale poduszki silnika :)
Na miejscu sie okazalo ze Bella dostala tez dolewke oliwki w skrzyni (przy okazji skrzynia bedzie do uszczelnienia) oraz now zarowke oswietlenia tablicy rej.... Zapomnialem ze taka jest a za cholere bym nie skojarzyl ze przepalenie tejze tez zapala kontrolke ;) Myslalem ze mialem awarie kontrolki :D
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
Aaaaaaaa... wczoraj jeszcze poprawiłem 'trzymanie' pokrywy silnika - podłożyłem nowe gumki i podkładki, żeby nie drgało :)
dziś wróciła od mechanika, po wymianie łączniki stabilizatorów, linka ręcznego, zestaw naprawczy tyłu, uzupełnione wszystkie płyny. Teraz to śmiga :P
Podłączyłem sobie zmieniarkę USB i SD do radia.
Zatankowałem i zamontowałem chlapacze kół przednich.
Pozdrawiam.
- Rafał
Umyta,nawoskowana standard jak co tydzień do tego zalana do pełna i gotowa do jutrzejszego zlotu w Kilkenny :)
Ala dostała nowy Aku Boscha, ale nie wiem czy nie za słaby, 610A. Jutro jeszcze dostanie komplet nowych świeczek, bo długo trzeba ją kręcić przy takich mrozach.
A ja zabrałem swoje sreberko na wycieczkę:)
Moja dziś miała czyszczenie i smarowanie dmuchawy od klimy, bo piszczała mocno a w te mrozy to już masakrycznie.. Do tego nasmarowałem czujnik temp. z klimatronika, co by nie buczał tak po odpaleniu na zimnie :) I po raz kolejny tylko przejechałem obok myjni, bo w garażu mam -10'C więc nie będę się szarpał potem z zamarzniętą Alfą, poczekam na wyższą temperaturę a tymczasem jeżdżę Alfą, która jest bardzie szaro-słona niż zielona :)
Wymieniony olej + filtr :)
dostała nowe radyjko :)
oryginalne głośniczki, na lepszym radiu nie są aż takie złe....
na poprzednim to była kicha :D
Nowy akumulator Centra Futura CA640 64Ah. Stary już nie mógł ukręcić.
Fajnie się czyta te wpisy o nowych akumulatorach :P przez te mrozy co drugi to właśnie o nowej baterii ;D Bardzo dobrze...prąd musi być :P
CO by nie było OT ja swoją przegoniłem na trasie....lubi to ;) uzupełniłem płyny itd. Na ten tydzień zapowiadają cieplej to będzie myjka ;D
Ja tam akumulatora nie wymieniłem bo po co:)
Za to zafundowałem belli wymiane łączników stabilizatora przód na podwórku przy - 10st.C, palce pomarzły, ale jakoś sie udało. Ciekawe jak mi to wynagrodzi? W sumie to po pierwszej rundce to wynagrodziła ciszą:)
W końcu załatwiłem sprawę z podnośnikiem szyby lewej :)
Szyba nie łapie przekosu, jest miodnie :)
Teraz tylko gumy stabilizatora i łożysko koła lewego - będzie idealnie :)
W końcu wymieniłem rozrząd z wariatorem
Moja dostała wczoraj nowy rozrząd.
Zgłosiłem brak tablicy (prawdopodobnie w nocy mi ukradli :( ) ... czekam na nową :(
2 dni wcześniej założyłem nową klubową ramkę (i dolny pasek też zakosili ;/)
Tunning wycieraczek w 147 FL
Założone płaskie rozmiarowo pasujące do 159
zalana pod korek Vervą i dostała jeszcze nowe głosniczki do półki :D
Sprzedałem ją. :(