Potrzebuje podłączyć MBC do auta. Będzie ktoś dziś, żeby się pośmiać... znaczy pomóc :D ?
Printable View
Potrzebuje podłączyć MBC do auta. Będzie ktoś dziś, żeby się pośmiać... znaczy pomóc :D ?
Ligar, a co w tym trudnego? :P
Jak masz wolne jutro to wpadaj do mnie, ogarniemy temat :D
no właśnie tak średnio u mnie z czasem przed świętami... Jedynie wieczorem a wieczorem to już ciemno :/
...no chyba że dasz się przejechać golfem, to się zastanowię :P
Ela jeździ Golfem do pracy, ale wieczorem już będzie więc spoko luz ;-)
Ja mam czas też jutro... i po jutrze.
Generalnie z godzinę roboty, a jak mi wyślesz* co to za mbc kupiłeś to 32 minuty :P
*w sensie zdjęcia/opisu/aukcji
nie wiem gdzie o tym napisać, ale wydaje mi się że to całkiem niezłe miejsce: doszły mnie słuchy, że w krakowskim salonie na ul.Andersa 8, 4C można będzie oglądać od 4 do 16 lipca (o ile nie zmieni się data).
eee Pany jak ja bym sie tak z wami umawiał, to do jesieni bede robił przy silniku... wczoraj juz porozkrecałem połowe dolotu i założyłem to ustrojstwo. Pozostaje kwestia poskrecania wszystkiego i jazd testowych czy to cos dało... Niemniej dziękuję za propozycje. Garażu i światła na szczęście nie jest brak, brak jest rąk do pracy, a jechać pół miasta mi sie średnio usmiecha... w przypadku magika to nawet 2 miasta :P
Ligaryna nie pierdziel bo ostatnio jak się zebraliśmy to było nas sporo, mnie doszły słuchy od ludzi że nie chcą przyjeżdżać bo ktoś parkuje wiecznie vw koło nich :-P Hahaha :-D
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ty wiesz co ? Poka silnika!
taa, weee...
Chcesz kompa podłączyć? Ja mam jak coś ;-)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Gietefałkę Ligar musiałby przyciągnąć, to te 15 minut z buta, trochę się wyyyyyydłuuuuuża :P
A to one nie były pomarańczowe? :-P
Ludziska bo mogłbmy po roku przyjechac swoją padliną. Ktoś chętny na spota ?
mua dzis odstawil q4 na przekładkę silnika.... pewnie jeszcze jutro bedzie nietknite... środek u tapicera, auto wyglada i daje odczucia jak rajdówka... może przyjade, to dopiero będzie paść :D
w
dawajjjjjjjjjjjjjjjjj plizzzzzz :))))))) Do kielc to zniosę jajo :)
To weź ze sobą taboret jakby co, bo w aucie tylko jeden fotel :)
to wezme cztery... :D jakby jaki jeż się napatoczył :P
Inicjatywan grupowego hamowania, moze ktoś bedzie zainteresowany -> http://www.forum.alfaholicy.org/malo...ml#post1403961
Zle ci to musiałem ostatnio wytłumaczyć. Jak za mocno rozkrece mbc ze dmucha około 1.2 bara długotrwałe, to wtedy przy długim przeladowaniu odcina mi zaplon lub benzynę (mowiles ze prędzej benzyne). I następuje szarpniecie. Potem nie da sie dopasować więcej niż 0,5 bara, wiec jest jakiś tryb awaryjny. Motronic pewnie ma jakiegoś bost limitera.
Sprawa jest prosta - trzeba skrecic mbc i juz nie ma dlawienia. Druga opcja to podpiecie spowrotem wezy do seryjnego pierburga i w tej konfiguracji dlawienie rowniez nie wystepuje.
Sorry za bledy ale nadaje z komórki
Dodano po 3 minutes:
Dziś natomiast przeżyłem lekki szok bo chwilowo mi dmuchnęło 1.4. Domniemuje ze coś sie musiało przyciac prze chwile. Jednak do mbc zegar jest konieczny.
BTW pozdrowienia dla grupki pod realem tydzien temu :) od czerwonego ducati...
Panowie jest ktoś z kabelkiem żeby podłączyć Gtv 99'?
Jest.
Czy ktoś ma możliwość podpięcia Alfy 147 aby skasować błąd AirBaga... no chyba że go nie mam....
Ktos ma mozliwosc
/mv
nie wiem co tam dokładnie w FES bedzie ale sprobować można
do której przeważnie siedzicie?
A kiedy wypada nstępne spotkanie ?
Dzis
/mv
Dzięki Jeż za diagnozę która kurtyna w mojej 147 daje błąd AirBag. Już zrobiona, samodzielne. Na szczęście dostęp banalny. Wystarczyło podoginać piny i lampka zgasła.
Nie ma problemu :) fajnie ze juz robi
/mv
Dziś ktoś ma zamiar się pojawić?
Ja dzis jestem w Warszawie do 22:00 :-/
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Witam dzieje sie cos we środy jeszcze ?? Bo dawno mnie nie było
dzieje. czasem.
A planujecie może coś w sobotę?
Jadę z żoną i córką na wycieczkę do Krakowa (z resztą już nie pierwszy raz) to można by się spotkać na jakiejś kawie :)
W ten weekend planowaliśmy jakiegoś grilla albo piwko na mieście. Mamy jeszcze dwa dni na ugadanie :)