Niestety, kolego Andrzej, pełna zgoda i racja. :(
Printable View
Może lepiej byłoby utworzyć nowy temat stricte o postrzeganiu marki AR, pozycji na rynku i względem konkurencji?
Co chwilę wraca ten temat jak bumerang, a że Alfa (i już nie chodzi o samą Giulię) to nie premium, że serwisy złe, brzydkie, że tamci mają lepiej, że polityka marketingowa taka a nie inna, że zagranica ma lepiej, itp. Spoko, fajnie usłyszeć opinie innych, ale nie w wątku o Giulii ;)
Tutaj byśmy mieli tylko o aucie, porównania z konkurencją (i proszę nie Giulietta vs V40 tylko ewentualnie Giulia vs S60), a działanie FCA i cała otoczka w drugim wątku?
A w Airbusie A370 nad każdym fotelem :). I co z tego?
Jest to albo słaba pamięć, albo kłamstwo. Do wyboru. Nawet w zagranicznych recenzjach piszą "lack of rear air-vents is puzzling".
Jak na razie to u Ciebie są wspomnienia i domysły, a ja podałem rycinę z instrukcji, cytat z angielskiej zdaje się recenzji oraz zdjęcie wnętrza V40. Jeszcze jakichś konkretów brakuje?
Jeśli Twoim zdaniem Volvo nie jeżdżą rodziny z dziećmi (PR-owiec Volvo właśnie spada pod stół ze śmiechu, Skandynawia taka rodzinna i w ogóle), to OK. Jako jeden z pierwszych testów cywilnej Giulii w drugim wątku było wrzucane wideo z wkładaniem wózka do bagażnika, w dziale MiTo/Giulietta pytania o spacerówkę padają dość często, ale jak rozumiem jest to groteskowe.
Kolego radosuaf nie atakuj, nie hejtuj!!!
Wszyscy przecież wiedzą jak jest i “nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne!”
Chciałem napisać jajcarz, ale niech będzie trefniś ;)
Załącznik 209263
A która to jest ta Giulia z tematu :confused:
Na temat przeglądów napisze to tak: ceny przeglądów AR mają z kosmosu ja w Giuliettcie za przegląd po 30 tkm wychodzi w ASO ponad 1500 pln a po 15 tkm około 700-800 pln.
wiec owszem jest premium - premium cenowe nie jakościowe - mi na przeglądzie nikt nie zajrzał nawet do hamulców aby je przeczyścić. - ba nawet koła nie sciągneli.
Co do jakości - kwestia tapicerki- ujadałem się właśnie o tapicerkę w mojej Giuliettcie - rozłażące się szwy i przetarcia na fotelach już po 20 tkm to wg AR zużycie eksploatacyjne. we F500 po 130 tkm fotel jak nowe i Bravo po 100 tkm to samo. Pewnie po 100 tkm będę siedział na samym stelażu- gównolit i tyle a nie premium.
Załącznik 209272Załącznik 209273Załącznik 209274Załącznik 209276Załącznik 209277
W Volvo nawet do łba by nikomu nie przyszło aby takie coś uznać za normalne.
Oj dłuuuuga droga przed alfą.
ps. żeby nie było - wczoraj znów brudna... demo Giulia porzucona gdzieś w koncie pod salonem zamiast na honorowym miejscu. Po 2 tygodniach od ostatniej wizyty w salonie wstawiona tam czarna Giulia nadal stoi z dostawczakami i bez jakichkolwiek folderów.
PREMIUM :edziahaha:
To w giulietcie też odpada? :) To się po prostu na klej mocuje, czy jak?
Co do grup docelowych, to ja mam i alfę i volvo i lubię oba samochody i nie przesadzajmy że volvo to tylko na długie trasy, a jak zjedziesz z autostrady to trzeba się do alfy przesiadać, itd. Jedno i drugie jeździ i część wspólna zbioru różnych zastosowań jest całkiem spora.
Bo to jest majstersztyk w nabijaniu ceny i robieniu klienta w bambuko.
W cenie zwykłej Giulii za 139 000 masz już 16" felgi. Dopłata za 17" wynosi 4 400 PLN.
W cenie Giulii Super za 145 500 masz już te 17" felgi z dopłatą 4 400 PLN, ale gdybyś jednak wolał 18", to trzeba dopłacić kolejne 4 400 PLN.
Tym prostym sposobem, w cenie Giulii Super na 18" felgach płacisz za trzy komplety felg (16", 17", 18"), ale dostajesz tylko jeden.
Ten jeden komplet 18" felg kosztuje Cię tylko skromne: 4400 + 4400 + cena za 16" felgi - prawdziwy majstersztyk ;).
Też się zastanawiałem, czy te dopłaty do felg to nie jest jakaś kpina...