Wpadaj i odezwij się na www.facebook.com/shopefi poszukam wycenie
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wpadaj i odezwij się na www.facebook.com/shopefi poszukam wycenie
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Szybkie 2 pytania:
- W polifcie nie ma skrętnych świateł czy u mnie coś nie działa?
- Jak najprościej i bez uszkodzenia ściągnąć osłonę słupka A? Muszę sobie kabel do kamerki przeciągnąć.
Są - ale są 2 wersje ksenonów - 25W bez AFS i 35W z AFS (i spryskiwaczami).
No ja mam veloce Ti gdzie są 35W z AFS i nie skręcają.
ktoś się skarżył że w polifcie mu nie działało, zmienił auto na nowsze i zauważył od razu. może jakieś bugi softwarowe w poliftach? inna sprawa ze skrętność dopiero bodajże od 40km/h
Nie no, ja doskonale wiem jak w przedliftem skręcały, bo je miałem w starej Giuli.
Wczoraj odebrałem i ku mojemu rozczarowaniu nie skręcają, diody doświetlają przy niskich prędkościach, ale na zakrętach światła świecą prosto :(
Mam jednak nadzieje, że to bug a nie funkcja ;)
Dzięki, część zamówione od [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] . Z BCM jest problem, specjalista go obejrzał i nie jest to Motorolka czy coś jak mu się wydawało, gdzie w prosty sposób można przegrać dane. Chociaż robi takie rzeczy w grupie Fiata, to ten układ jest jakiś nowoczesny jak mówił, jakby japoński (?), i potrzebny będzie schemat - raczej będzie musiał kupić (?). Jak nie to niby też sobie poradzi "na piechotę", ale na pewno się z tym zejdzie.
Schemat BCM to pewnie nie mam co liczyć, takie rzeczy to tylko w serwisie?
schemat do BCM, wewnętrzny? a gdzie, serwisy nic takiego nie mają, nie naprawia się nic, procedury to wymienić na nowy.
piszę że ktoś już jakiś czas temu się na to skarżył, też przeszedł z przedlifta na polift. jeśli w specu auta jest AFLS to do ASO udeżaj. nie kojażę żadnego service newsa/kampani na ten temat, trzeba wiec cisnąć i niech przez TeSeO ASO kontaktuje się z Włochami o rozwiązanie.
moge zgadywać, do nowego da się (nie wiem czy do używki) z Witecha wpisać VIN, potem robią proxi restore - server FCA generuje proxi wg fabrycznego konfigu auta wg VIN i taki jest wgrany Witechem do auta. Możliwe że po drodze jest jeszcze generacjia kodu auta do przeprogramowania (moze przy nówce nie potrzebna), może zakodowanie immobilizera/kluczyków na nowo itp. Tu tak sobie spekuluję, w każdym razie schematów nie ma wewnętrznych w ASO dostępnych - mają tyle co każdy może mieć po zarejestrowaniu się (warsztat) i wykupieniu dostępu online (tzw eLearn).
jeśli Twój obecny moduł komunikuje się po CAN to możesz MESem sobie zgrać proxi (choćby zostaje w logu) a potem wgrać do nowego. Pytanie jak ustalić VIN w używce, tu nie podpowiem. jakbyś to miał, to myślę że kod z ASO za opłatą by działał o ile potrzebaby wtedy coś robić z IMMO/kluczykami - może nie bo VIN by się zgadzał.