-
ooo widzisz a ja bym wyczyścił kontaktem psia kostka.... dobra to kupię benzynę ekstrakcyjną..... a co do wtrysków to strasznie skomplikowane jak dla mnie.. a mylę że to może być z nimi nie tak bo bardo często ostatni się zdarza że jak wrzucam 1 i ruszam to jest wszystko spoko ale za to jak wrzucam już 2 to nagle zaczyna się dławić jak bym 4 wrzucił no i pali jak smok... 10l w miecie... a wszystko już sprawdziłem i nie mam pomysłów
-
To tak tylko wygląda jak się tłumaczy. Zrób logi i sam zobaczysz, że to po prostu widać. Ani na to wiele czasu nie potrzeba ani wielkich zabiegów, czy kosztów. Lub zrób faktycznie metodą przelewową. Chociaż wtedy będziesz wiedział tylko czy wtrysk leje. No i dużo zabawy w wężyki, strzykawki, a wynik "na chłopski rozum" ;)
-
Zacznij od zrobienia testu przelewowego wtryskiwaczy, najprostrzy, najtańszy do wykonania w domowych warunkach. Nawet na forum było o tym jak to zrobic, ale podejrzewam iż równiez na googlach znajdziesz opis jak to wykonac.
-
A, jeśli wtrysk nie leje ale paliwo jest źle rozpylane na przykład z powodu za niskiego ciśnienia na listwie ? Samochód może mieć takie objawy jak ma jacko łącznie ze wzrostem spalania. Zrób lepiej logi pod obciążeniem (jadąc) łącznie z ciśnieniem na CR.
-
no dobra tylko które to wartości w FES się tego tyczą??? bo w tej sprawie to zielony jestem
---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:18 ----------
a przelewówkę też zrobię
-
Tak, z głowy napiszę, bo nie mam FES-a przed sobą.
-Ciśnienie listwy CR (mierzone/wymagane) - w barach
-korekty wtrysków na poszczególnych cylindrach - mm3/i
-początek wtrysku głównego - stopnie
-dawka paliwa (mierzona i wymagana) - mg/i
-Regulator ciśnienia paliwa - %
-Obroty silnika
To powinno wystarczyć. Oczywiście na nagrzanym silniku i przytrzymaj go na trzecim biegu przyśpieszając tak od 2500 do 3500.
-
jeszcze nie zrobiłem testów jutro zrobię ale u mnie w FES nie ma takiego parametru jak ciśnienie listwy CR
-
A masz Fuel pressure i desired fuel pressure lub ciśnienie gazolu lub ciśnienie paliwa ? Tak jak piszę nie mam teraz FES-a przy sobie.
-
a takie te to mam spoko coś z wtryskami też więc jutro sprawdzę po pracy i wrzucę to zerkniesz fachowym okiem
---------- Post added at 20:59 ---------- Previous post was at 20:53 ----------
a i dziś wyczyściłem przepływkę tak jak mówiłeś benzyną ekstrakcyjną zobaczymy może a nóż pomoże
-
1 załącznik(i)
to te parametry tak wygladają