No mam halogenowe bo kupiłem na alledrogo zamiast kupić od Ciebie, Proxim :D
A kolega Jaboleq chyba włąśnie chciał pokazać jak to wygląda w przypadku halogenowych soczewek.
Ale przegląd przeszedłem i nawet mi badali jak świecą lampy :P
Printable View
No mam halogenowe bo kupiłem na alledrogo zamiast kupić od Ciebie, Proxim :D
A kolega Jaboleq chyba włąśnie chciał pokazać jak to wygląda w przypadku halogenowych soczewek.
Ale przegląd przeszedłem i nawet mi badali jak świecą lampy :P
Przeróbcie sobie wszyscy soczewki, żeby tak odcinały światło, jak pokazuje Jaboleq, pilnujcie korektora ustawienia reflektorów i będzie dobrze. Niestety wiekszość ma soczewki halogenowe do tego wsadza hidy i myśli, że wszystko jest ok.
Kazde reflektory oślepiają. Ori ksenon tez. Np. auto z ksenonami wyjeżdża zza górki. Nie ma możliwości żeby nie oślepiać. On jest wysoko a Ty nisko, wali prosto w oczy. Takiego czegoś sie nie uniknie. Ja mówię o oślepianiu na płaskiej drodze.
Kolega Jaboleq pokazał jaka jest różnica w soczewkach. To powoduje oślepienie!!!! Odcięcie musi być poziome, a nie ukośne, bo światło wali po oczach. O ile przy zwykłej żarówce nie stanowi to aż takiego problemu (mniejsza moc niż palnik) to zakładając hid już nie jest tak cudownie:)
Tu filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=Y5n38wDe684
P.s.
Andrew napisz na priva adres to Ci wyślę:)
Poszło na priva:)
dzis zalozylem "xenony" - jakies normalne z allegro - do GTV.. zarnik HB3..
jakas masakra - nic nie widac - swiatlo super slabe... jakby w ogole gdzies z oddali - std zarowki swieca duuuzo lepiej
jaki blad popelnilem? jest jakis myk o ktorym nie wiem?
barwa 4300 - mam pozakladane takie same HID w innych autach - zarniki H7 i swieca SUPER
o co chodzi? ktos mial taki problem?
A jak przerobić taką soczewkę halogenową na taką, która wmiare nie oślepia ?